Χαινς : «Θέλω Ολυμπιακό!»

Την έντονη επιθυμία του να επεκτείνει την επιτυχημένη του συνεργασία με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Κάιλ Χάινς, με τον Αμερικανό φόργουορντ – σέντερ των πρωταθλητών Ευρώπης να τονίζει ότι έχει δεθεί συναισθηματικά με τους «ερυθρόλευκους»..

O Oλυμπιακός εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για τα μελλοντικά σχέδια του Κάιλ Χάινς!

Ο Αμερικανός φόργουορντ – σέντερ των πρωταθλητών Ετυρώπης σε συνέντευξη που παραχώρησε, εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να επεκτείνει την επιτυχημνένη του συνεργασία με τους Πειραιώτες, τονίζοντας ότι έχει δεθεί συναισθηματικά με την ομάδα, με αφορμή τα όσα έχει βιώσει αυτά τα δύο υπέροχα χρόνια που αγωνίζεται στους «ερυθρόλευκους», με τους οποίου πανηγύρισ ετην κατάκτηση ισάριθμων ευερωπάικών τροπαίων!

«Είναι αλήθεια ότι έπαιξαν καλά. Σε όλα τα παιχνίδια της σειράς κατάφεραν να ελέγξουν τελικά την κατάσταση και να μας κάνουν την ζημιά. Δεν θεωρώ ότι υποτιμήσαμε τον Παναθηναϊκό.

Νομίζω ότι πως όσο καιρό είμαι στον Ολυμπιακό, δεν έχει γίνει ποτέ και για κανέναν αντίπαλο. Ξέραμε από πριν πως ο Παναθηναϊκός είναι μια εξαιρετική ομάδα που θα εμφανιστεί με πολύ μεγάλο κίνητρο απέναντι μας.

Πως πρόκειται και φέτος για μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Απλά, είχαν μεγαλύτερη φρεσκάδα, περισσότερη ενέργεια και αποδείχτηκαν πιο έτοιμοι σε αυτή την σειρά από μας.

Εμείς πήγαμε στο Λονδίνο και τα δώσαμε όλα. Δώσαμε μεγάλες μάχες και καταναλώσαμε πολλή ενέργεια. Ο Παναθηναϊκός όλο αυτό τον καιρό σίγουρα προετοιμαζόταν για τους τελικούς και ήταν αναγκασμένος να μας παρακολουθεί.

Όλη αυτή η διαδικασία τους έδωσε κίνητρο και χρόνο για να δουλέψουν και να είναι έτοιμοι να μας αντιμετωπίσουν. Εμείς λέγαμε πως έχουμε χρόνο να ηρεμήσουμε από την επιτυχία στο Λονδίνο, αλλά αποδεικνύεται πως στην πράξη είναι πιο δύσκολο να διαχειριστής τον εαυτό σου όταν έχεις πετύχει κάτι πολύ σημαντικό και μετά ο καιρός περνάει και πρέπει να μπεις πάλι στη διαδικασία να είσαι 100% έτοιμος πνευματικά και σωματικά για την επόμενη μάχη.

Ξεκινήσαμε άσχημα την σειρά, χάσαμε στο ΟΑΚΑ και στο τρίτο παιχνίδι νομίζω ότι κάναμε μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε εξαιρετική επιθετική ημέρα και έβαλε πάρα πολλά σημαντικά σουτ» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του 25χρονου Αμεριακνού άσου του Θρύλου, ο οποίος στην συνέχεια αναφέρθηκε σε όλες τις μεγάλες στιγμέ ςπου έχει ζήσει αυτά τα δύο χρόνια που είναι μέλος των πρωταθλητών Ευρώπης:

«Σίγουρα όταν ήρθα στον Ολυμπιακό ήξερα ότι έχω μπροστά μου μια μεγάλη ευκαιρία και έπρεπε να μην την αφήσω να πάει χαμένη. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα ζήσω τόσο συγκλονιστικές στιγμές στον Ολυμπιακό.

Ζήσαμε ασύλληπτα πράγματα και είμαι απερίγραπτα υπερήφανος που αποτέλεσα μέλος της ομάδας που πήρε δύο διαδοχικούς ευρωπαϊκούς τίτλους κάτω από τις συνθήκες που αυτό έγινε. Νομίζω πως έχουμε γράψει ιστορία και ίσως το καταλάβουμε ακόμα περισσότερο όταν θα περάσουν τα χρόνια.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι προτεραιότητα μου ο Ολυμπιακός. Έχω δεθεί με την ομάδα και γουστάρω τον σύλλογο και αυτή την κατάσταση με τον κόσμο που αγαπάει τόσο πολύ την ομάδα και είναι τόσο σημαντική γι’ αυτόν.

Εντάξει στο τέλος του τρίτου τελικού δεν έδειξαν ότι αγαπάνε την ομάδα με… σωστό τρόπο, αλλά μιλάω για την συνολική εικόνα και για την σχέση που έχει ο κόσμος με αυτή την ομάδα.

Δεν μπορείς να ξεχάσεις όλους αυτούς τους απλούς ανθρώπους που σου λένε στον δρόμο πόσο μεγάλη χαρά τους έδωσες, σου σφίγγουν το χέρι και εισπράττεις πως κατάφερες να τους κάνεις ευτυχισμένους. Έχω νιώσει, όπως και τα άλλα παιδιά, μεγάλη αγάπη από τον κόσμο και μετά το φάιναλ φορ αυτό έγινε σε έντονο βαθμό, που ίσως να μην μας έκανε και καλό».

Για τις φήμες περί δήθεν ντόπινγκ, ο Κάιλ Χάινς υποστήριξε:

«Nαι, με προσβάλει πολύ αυτή η κατάσταση. Έτσι νιώθω και δεν το κρύβω. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να βρισκόμαστε από το πουθενά μέσα σε μια κατάσταση. Έχουμε δουλέψει αυτά τα δύο χρόνια απίστευτα σκληρά, έχουμε δώσει και την ψυχή μας για την ομάδα και επίσης μας έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι, όπως και στις άλλες ομάδες.

Είμαι στον Ολυμπιακό δύο σεζόν, δύο σεζόν που δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Τίποτα απ’ όσα κερδίσαμε δεν μας χαρίστηκε! Όλους τους τίτλους τους πήραμε με το σπαθί μας. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει.

Το άλλο που θέλω να πω είναι ότι δεν ήρθε ποτέ κανένας στον Ολυμπιακό για να μας δώσει οτιδήποτε. Ποτέ και κανείς. Δεν θεωρώ πως ότι συνέβη πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία.

Είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι μέσα στο παρκέ. Και όσοι, άνθρωποι, όμως λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, επίσης δεν έχουν δικαιολογία. Ειλικρινά θα ήθελα να έρθω πρόσωπο με πρόσωπο με αυτούς που προσπαθούν να αμαυρώσουν την επιτυχία μας».

Ερωτηθείς για το μέλλον του ο Χάιςν τόνισε:

«Tο έχω ξαναπεί. Είμαι επαγγελματίας και σίγουρα το οικονομικό είναι σημαντικό. Για μένα, όμως ποτέ ως τώρα στην καριέρα μου τα χρήματα δεν ήταν το βασικό και μοναδικό ζητούμενο, ούτε είναι τώρα».

Όταν έχεις αποτελέσει βασικό μέλος της ομάδας που έχει πετύχει μεγάλα πράγματα και έχει πάρει δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, σίγουρα θέλεις στο επόμενο συμβόλαιο σου να νιώσεις καλά. Να νιώσεις πως σε εκτιμούν για την προσφορά σου και ξέρουν ότι είσαι σημαντικός.

Απλά, με ενδιαφέρει πολύ το να είμαι σε μια ομάδα που αποτελεί καλό οργανισμό και μπορεί να κερδίζει. Αυτό θέλω να νικάω και μακάρι να συνεχίσω στον Ολυμπιακό».