Χάινς: “Δεν ξεχάσαμε το μπάσκετ”

“Τι να πω, ειλικρινά κάναμε ένα από τα χειρότερά μας παιχνίδια. Τίποτα δεν πήγε σωστά. Τα κάναμε όλα λάθος. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Είχαμε πολλά άστοχα σουτ και καθόλου συγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία.

Είχαμε αρκετές ευκαιρίες ώστε και με τη βοήθεια του κόσμου μας να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά τις πετάξαμε στα σκουπίδια και ως εκ τούτου με τέτοια ποσοστά που είχαμε (19/60 σουτ εντός παιδιάς) δεν μπορούσαμε να έχουμε απαιτήσεις να κερδίσουμε ασχέτως του γεγονότος ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν αρκετά παραγωγικός στην επίθεση”, είπε αρχικά στην Sportday και συνέχισε:

“Ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο υπήρχαν στιγμές που μπορούσαμε να κάνουμε την ανατροπή, αλλά τα άστοχα ελεύθερα σουτ μας τη στέρησαν. Εκτός των άλλων χάσαμε πολλές βολές (σ.σ.: 10) δείχνοντας μια ακατανόητη νευρικότητα, αλλά και μερικά λέι απ. Υπάρχει η απογοήτευση για την ήττα, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο για να το σκεφτούμε. Πρέπει άμεσα να διορθώσουμε τα λάθη μας. Η επόμενη μέρα πάντα είναι πολύ σημαντική. Πόσω μάλλον όταν έχουμε χάσει. Οπότε θα πρέπει να μάθουμε με κάθε λεπτομέρεια τι έχουμε κάνει στραβά ώστε να είμαστε πανέτοιμοι“.

Για το αποψινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ: “Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε και εμείς το break. Είναι μονόδρομος η νίκη, διαφορετικά τα πράγματα μετά θα είναι πολύ δύσκολα. Διαθέτουμε ένα σύνολο που μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και έτσι ενωμένοι θα πάμε στο ΟΑΚΑ, να παλέψουμε και να πάρουμε αυτό που θέλουμε ώστε να ισοφαρίσουμε ξανά τη σειρά και όλα να ξεκινήσουν από το μηδέν. Έχουμε την ευκαιρία μας και δεν θέλουμε να την πετάξουμε. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τόσο κακά ποσοστά στην επίθεση. Δεν ξεχάσαμε το μπάσκετ σε καμία περίπτωση, αλλά το θέμα είναι να παρουσιαστούμε αποφασισμένοι και με ηρεμία να έχουμε τις λεπτομέρειες που απαιτούνται σε άμυνα και επίθεση, κάτι το οποίο δεν είχαμε στο πρώτο παιχνίδι.

Διότι πιστεύω ότι η επίθεσή μας συνέβαλε στην ήττα. Και κυρίως να έχουμε τον απαιτούμενο αγωνιστικό προσανατολισμό στο παιχνίδι μας με καθαρό μυαλό. Άλλωστε τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ναι μεν η ήττα μας πλήγωσε, αλλά η σειρά έχει ακόμα δρόμο. Το ίδιο θα έλεγα αν κερδίζαμε, απλά τώρα πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια. Να βγάλουμε έξτρα ενέργεια. Δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά για να έχουμε το πάνω χέρι στα πλέι οφ και θέλουμε να το πάρουμε πίσω“.

Για την απουσία του Λο: “Σίγουρα η απουσία του δεν ήταν ό,τι καλύτερο σε μια θέση που ούτως ή άλλως έχουμε και τη σημαντική απουσία του Βαγγέλη (σ.σ.: Μάντζαρη), αλλά δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Δεν κρυβόμαστε. Έχουμε παίκτες που μπορούν να καλύψουν το κάθε κενό“.

Για την αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ: Ο κόσμος της ομάδας μας ήταν είναι και παραπάνω απίστευτος. Μας έχει βοηθήσει πολλές φορές και μας έχει δώσει το κάτι παραπάνω. Τον ευχαριστούμε πολύ που μας στήριξε. Ηταν συγκλονιστικός. Η αντίδρασή του δείχνει ότι ασχέτως αποτελεσμάτων αγαπάει πολύ την ομάδα και αναγνωρίζει αυτό που έχουμε καταφέρει τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτό μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια και από την πλευρά μου, αλλά και όλης της ομάδας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τον κάνουμε ξανά χαρούμενο“.

 

Πηγή: Sport24.gr