Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 78-70

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / OLYMPIAKOS - PAOK

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 78-70 του ΠΑΟΚ και έφτασε τις 12 νίκες σε ισάριθμα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Πλέον ο Back2Back Πρωταθλητής Ευρώπης είναι ο μόνος αήττητος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

O Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-0 στο ξεκίνημα του ματς, αλλά στη συνέχεια οι λάθος επιλογές στην επίθεση και η κακή άμυνα των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να προηγηθεί με 4-7 μετά από πέντε λεπτά αγώνα. Ο Πρίντεζης με πέντε σερί πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά με 11-9, αλλά η αστοχία στην επίθεση συνεχίστηκε, η άμυνα συνέχισε να είναι χωρίς συγκέντρωση και έτσι ο Ολυμπιακός στο τέλος της πρώτης περιόδου βρέθηκε πίσω με 16-20.

Με επιμέρους 2-9 στο τρίλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -11 (18-29). Η άμυνα των «ερυθρολεύκων» βελτιώθηκε αισθητά, Πρίντεζης και Μάντζαρης ανέλαβαν δράση στην επίθεση και έτσι η διαφορά μειώθηκε στους πέντε (24-29) με σερί 6-0 για τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Πρίντεζης έκανε «πάρτι» στην επίθεση και έτσι η ιμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε 37-36 στο τέλος του ημιχρόνου.

Η άμυνα των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα έγινε ακόμη καλύτερη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Έτσι, έπειτα από έξι λεπτά ο Ολυμπιακός δέχτηκε μόλις εφτά πόντους και κατάφερε με τον Γιώργο Πρίντεζη να προηγηθεί με 49-43 στο 26’. Στο τελευταίο τετράλεπτο, όμως, υπήρξε και πάλι έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα με αποτέλεσμα να λήξει η τρίτη περίοδος 56-55.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης κυριάρχησαν και στις δύο μεριές του παρκέ. Ο Ολυμπιακός βελτίωσε ακόμη περισσότερο την άμυνα του, η επίθεση λειτούργησε σωστά και με επιμέρους 10-3 η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το 66-58, πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Με τον Μπράιαντ Ντάνστον να φτάνει τους 12 πόντους οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να στείλουν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (71-61), τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.  Ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά στο τελευταίο τρίλεπτο και έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-36, 56-55, 78-70

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Λο 12 (1), Ντάνστον 13 (3ριμπ, 3κοψ), Σπανούλης 2 (5ασ), Περπέρογλου 11 (1), Λοτζέσκι 5 (4ασ), Μπέγκιτς 3 (7ριμπ), Πρίντεζης 21 (2τριπ, 11ριμπ), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης  9 (2τριπ, 5ριμπ, 2κλεψ), Κατσίβελης.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 6, Κούπερ 18 (4), Χαραλαμπίδης 12, Τσόχλας, Τσαϊρέλης 10 (1), Δέδας 5, Μαργαρίτης 7 (1), Καλλές, Μπόγρης 12, Κασελάκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Περιμέναμε ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Δεν δικαιολογείται το ξεκίνημα μας. Στο τέλος, όμως, δείξαμε χαρακτήρα και το κερδίσαμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, θα πρέπει σε όλα τα ματς να παίζουμε στο 100%. Μέχρι στιγμής θεωρώ πως δεν έχουμε πολλά πάνω-κάτω, αλλά κανείς δεν πήρε τίτλο τον Νοέμβρη. Έχουμε πολλά ταξίδια, πολλούς τραυματισμούς, αλλά πρέπει να μαθαίνουμε μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις και να γινόμαστε καλύτεροι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ: «Πιστεύω πως για 40 λεπτά είχαμε συγκέντρωση, αλλά είχαμε κάποια κενά διαστήματα. Ο Ολυμπιακός έβαλε κάποια μεγάλα σουτ και νίκησε. Κρατάμε την εμφάνιση μας, πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ πως θα συνεχίσουμε έτσι. Παίζουμε όλοι για τους συμπαίκτες μας και τον προπονητή μας. Δεν έχουμε κάποιον που ξεχωρίζει και παίζει ο ένας για τον άλλον».

Πηγή:olympiacosbc.gr