Οι δέκα καλύτεροι Free Agents

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού δεν έχει καν τελειώσει, αλλά ήδη μερικά από τα μεγάλα ονόματα της Ευρωλίγκας έχουν υπογράψει τα νέα τους συμβόλαια. Ο Σον Τζέιμς έμεινε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Αντρές Νοτσιόνι έκανε το ίδιο στη Βιτόρια και ο Βιτάλι Φριντζόν άφησε την Χίμκι για την ΤΣΣΚΑ. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα αρκετοί παίκτες και αρκετές ομάδες με ανάγκες. Δείτε, λοιπόν, τους δέκα καλύτερους Free Agent με τον MVP να είναι ο πρώτος.

1. Βασίλης Σπανούλης

Ο MVP του τελευταίου φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας είναι το πλέον καυτό όνομα της αγοράς και κάθε μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη προσπαθεί να τον αποκτήσει, κινούμενη ανεπίσημα αυτή τη στιγμή. Έχοντας πάρει 2,4 εκατ. ευρώ τη σεζόν από τον Ολυμπιακός, η φημολογούμενη τιμή εκκίνησης του είναι 3 εκατ. τη σεζόν. Μόνο η ΤΣΣΚΑ μπορεί να πληρώσει αυτά τα χρήματα, επομένως να περιμένετε ένα αρκετά μεγάλο σήριαλ.

2. Στέφαν Λάσμε

Παρουσιαζόταν ως δεδομένο ότι θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό μέχρι που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο εμφανίστηκαν. Οι Πράσινοι ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις διαπραγματεύσεις μαζί του, χωρίς αποτέλεσμα. Ακόμα, βέβαια, δεν έχει υπογράψει με τους Ρώσους, επομένως παραμένει ελεύθερος.

3. Kάιλ Χάινς

Ένας ακόμα πρωταθλητής της Ευρωλίγκας έμεινε ελεύθερος και ζητά μια ουσιαστικότατη αύξηση. Πληρώθηκε 375.000 δολάρια στον Ολυμπιακό και έχει ήδη μια προσφορά για δύο εκατ. δολάρια για τις προσεχείς δύο σεζόν από τους Ερυθρόλευκους. Ακόμα και έτσι φημολογείται ότι η ΤΣΣΚΑ του δίνει περισσότερα.

4. Μπόμπι Μπράουν

Αν δεν μπορείς να πάρεις τον Σπανούλη, είναι πιθανότατα η καλύτερη εναλλακτική. Ο ακρογωνιαίος λίθος της Σιένα μπορεί να πάρει συμβόλαιο τουλάχιστον ενός εκατ. ευρώ και σίγουρα υπάρχουν για αυτόν επιλογές στην Ισπανία, τη Ρωσία και την Τουρκία με την Ούνιξ Καζάν να εκδηλώνει ήδη το ενδιαφέρον της.

5. Γιάννης Μπουρούσης

Παρά την κακή σεζόν που είχε το Μιλάνο, ο Μπουρούσης παραμένει ένας εξαιρετικός σέντερ όπως αποδεικνύουν τα νούμερα του στην Ευρωλίγκα. Έχει ήδη δύο προτάσεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γαλατασαράι, ενώ και η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται για αυτόν.

6. Ζόραν Πλάνινιτς

Είχε μια από τις καλύτερες σεζόν του ως ηγέτης της Χίμκι που δεν μπορεί να τον κρατήσει για οικονομικούς λόγους. Πολλές φήμες υπάρχουν για το που θα καταλήξει, αλλά όπως έχουμε γράψει η ΤΣΣΚΑ παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση (και αυτό ίσως σημαίνει ότι φεύγει ο Τεόντοσιτς, όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

7. Εϊσι Λο

Ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού είναι επίσης ελεύθερος και σε αυτό το σημείο μοιάζει περισσότερο από πιθανό το να μην μείνει στην Ελλάδα. Ο Σπανούλης τον επισκίασε, αλλά είναι ηγέτης και ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό του τελικού της Ευρωλίγκας.

8.Γκάνι Λαβάλ

Ήταν ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση στους ιταλικούς τελικούς και η Ρόμα απλά δεν έχει τα χρήματα να τον κρατήσει. Θεωρείται η καλύτερη εναλλακτική στο δίδυμο των Χάινς και Λάσμε, επομένως μην εκπλαγείτε αν τον δείτε να καταλήγει στην Ελλάδα. Σημειώστε επίσης ότι το κασέ του είναι παραπάνω από προσιτό για τις ομάδες της ευρωπαϊκής ελίτ.

9. Tράβις Ντιένερ

Έχει ιταλικό διαβατήριο και είναι ο καλύτερος ελεύθερος σουτέρ της αγοράς. Το όνομα του δεν ακούγεται ακόμα πολύ, αλλά μετά τη σεζόν που είχε στη Σάσαρι, όλοι τον πρόσεξαν και πιθανότατα ο παλιός συμπαίκτης του Ντουέιν Ουέιντ θα κάνει το βήμα για το επόμενο επίπεδο.

10. Δημήτρης Διαμαντίδης

Θα έπρεπε να βρίσκεται τουλάχιστον στο νούμερο 2 της λίστας, πίσω μόνο από τον Σπανούλη. Ο λόγος που βρίσκεται στο νούμερο 10 δεν είναι οι αριθμοί του, αλλά το γεγονός ότι ουσιαστικά βρίσκεται εκτός αγοράς και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσει τον Παναθηναϊκό.

 

Πηγή: Eurohoops.net