Μπαρτζώκας: «Ευχαριστώ το Ρέθυμνο για τον Πέτγουεϊ»

Bartzokas

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ πέρασε δύο χρόνια φορώντας την φανέλα του Ρεθύμνου και ο Γιώργος Μπαρτζώκας φρόντισε να ευχαριστήσει τους Κρητικούς για όσα έμαθε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ.

«Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με πολλές θεαματικές φάσεις. Χωρίς βέβαια έντονη φόρτιση για τη διακύμανση του σκορ. Νομίζω πως από την αρχή ήμασταν σοβαροί και σε όσα προβλήματα μας έβαλε ο αντίπαλος είχαμε απαντήσεις. Από το πρώτο ημίχρονο πήραμε μια διαφορά 20 πόντων την οποία συντηρήσαμε. Το Ρέθυμνο για ακόμη μια χρονιά είναι πολύ καλό και έχει κάνει καλές επιλογές ξένων και παίζει το στυλ παιχνιδιού που  αρέσει στους φιλάθλους και τον πρόεδρο του. Νομίζω δεν πρέπει να είναι κανείς στεναχωρημένος από την εξέλιξη του ματς», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Εμείς θέλαμε να βάλουμε τους τραυματίες να παίξουν, ιδιαίτερα τον Σλούκα που ήταν 10 μέρες έξω. Τέλος θέλω να κάνω ιδιαίτερη  για τον Πέτγουεϊ. Είναι εξαιρετικό για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να επιλέγει παίκτες που έχουν παίξει σε άλλη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό συμβαίνει στην Ισπανία, την Ιταλία, το Ισραήλ, παντού. Οι δυνατές ομάδες, οι ομάδες της κορυφής, συνηθίζεται να παίρνουν παίκτες από ομάδες που έχουν φέρει παίκτες και τους έχουν δείξει τα μυστικά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα ήθελα να πω ένα “ευχαριστώ” στο Ρέθυμνο που προετοίμασε τον Πέτγουεϊ, ο οποίος είναι ένας παίκτης με μεγάλη αθλητικότητα και είναι πάντα σοβαρός στον τρόπο που δουλεύει και ήρθε αρκετά έτοιμος σε εμάς. Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον κόουτς και σε όσους δούλεψαν μαζί του. Για εμάς είναι σημαντικό να παίρνουμε παίκτη από εδώ γιατί η πληροφορία που έχουμε γι’ αυτό τον παίκτη είναι περισσότερη από οποιονδήποτε άλλο αφού έπαιζε στη χώρα μας».

Σχετικά με το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Αν αποφύγετε οι δημοσιογράφοι να το γράφετε θα φύγει και από το δικό σας μυαλό. Στο δικό μας δεν είναι το αήττητο. Δυστυχώς με την αφαίρεση των δύο βαθμών στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχουμε περιθώριο λάθους σε αντίθεση με την Ευρωλίγκα που σε μεγάλο βαθμό έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση στο ΤΟP-16 που ήταν και ο πρώτος μας στόχος. Έχουμε αρκετά καλούς και πολλούς παίκτες ώστε να κρατάμε τον ρυθμό του παιχνιδιού σε υψηλό τέμπο μέχρι το τέλος, να είμαστε πιο φρέσκοι από τους αντιπάλους μας και αυτό κάνουμε».