Η ”αντικειμενικότητα” ,ο Πινόκιο και το τέρας του Λόχ Νες

trakis

Ζούμε σε δύσκολες εποχές, αδέρφια. Σε χαλεπούς καιρούς, στους οποίους ο κάθε άνθρωπος μοιάζει έρμαιο της οικονομικής δυσπραγίας που μας επέβαλλαν παρά την θέλησή μας. Και κάπου εδώ- μεγάλε Μπομπ Ρός, ζωγραφάρα μου- , ανταμώνουμε την προσφιλή μας κατηγορία των ”αντικειμενικών” δημοσιογράφων…..

Ακόμα και να αποδεχόμουν την θεωρία της παρθενογένεσης, όταν μιλάμε για ενήλικες κατοίκους του πλανήτη Γη, κάθε απόπειρα αντικειμενικότητας, συνθλίβεται αυτοστιγμεί υπό το βάρος των αναπόφευκτων προσωπικών βιωμάτων του καθενός. Επομένως, το να βαυκαλίζεται κάποιος ότι είναι πλήρως ουδέτερος, μου φέρνει στο μυαλό τον αγαπημένο ήρωα των παιδικών μας χρόνων, του οποίου η μυτούλα μεγάλωνε όσο έλεγε ψέμματα, τον Πινόκιο. Διότι, πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις ανθρώπους που στον χώρο του ποδοσφαίρου ανακαλύπτουν συνεχώς παράγκες, φαντάσματα και ένα σωρό θεωρίες συνωμοσίας, ενώ στο μπάσκετ, όλα είναι καθαγιασμένα στην κολυμβήθρα του εφευρέτη της αλητείας-κατά δήλωσή του- Δημήτρη Γιαννακόπουλου? Όσο καλοπροαίρετος και να είσαι, σαν ενήλικας νοήμων άνθρωπος, όταν διαπιστώνεις την αναντίρρητη χρήση δυο μέτρων και δυο σταθμών στην αντιμετώπιση των ένθεν κακείθεν ”ατασθαλιών”, ε, πρέπει να υπερβείς τα όρια της ανοησίας και του μαζοχισμού για να τα αποδεχθείς σαν φυσιολογικά! Και βέβαια, από την στιγμή που επικαλείσαι την αντικειμενικότητα για να παρουσιάσεις μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα, κανένα ”μεροκάματό” σου δεν με αφορά. Δήλωσε εξαρχής την οπαδική σου ταυτότητα, και ΙΣΩΣ το καταπιώ, με εξαιρετική πάλι δυσκολία….

Ας κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων. Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ. Στην προθέρμανση του αγώνα, φωτοβολίδα προσγειώνεται στο κεφάλι του Χάινς, ο οποίος από θαύμα γλιτώνει τα πολύ χειρότερα, αλλά όχι και την ελαφρά διάσειση, η οποία του προξενεί έντονους πονοκεφάλους και ιλίγγους, σε όλη την διάρκεια ενός τελικού που πολύ απλά έπρεπε να διακοπεί εις βάρος του Παναθηναϊκού. Εν τούτοις, την επομένη της φαρσοκωμωδίας, σύσσωμος ο ”αντικειμενικός” Τύπος της χώρας, αποθέωνε τον διαστημικό εξασφύριχτρο, με τον τραυματισμό του Κάιλ να περνάει κυριολεκτικά στα ”ψιλά” τους. Ένα το κρατούμενο (και ώ, τι σύμπτωση, όχι ο ηλίθιος που σημάδεψε τον Χάινς). Παραμονές των τελικών της Α1, βγαίνει από έναν ακόμα λειτουργό (τρόφιμο) της αδέκαστης αθλιογραφίας, ένα άρθρο με ευθεία επίθεση στους για δεύτερη σερί φορά Πρωταθλητές Ευρώπης, περί ντόπνιγκ(!!!!). Και λες από μέσα σου ”διάολε, δεν μπορεί, οι μπασκετικοί <<αντικειμενικοί>> δημοσιογράφοι, μιας και πλήττουν το κόσμημα του αθλήματος που υποτίθεται διακονούν,θα τον βάλουν στην θέση του”. Αμ, δέ! Άκρα του τάφου σιωπή και εν πολλοίς, αθόρυβη παραδοχή- στον αμοιβαδοειδή εγκέφαλό τους -ότι μια ομάδα που γνώρισε την καθολική αποδοχή από σύσσωμο τον παγκόσμιο Τύπο, με ελέγχους τουλάχιστον σε 12 αθλητές της μέσα στον περασμένο μήνα, είναι ”ύποπτη” για χρήση αναβολικών! Κάπως έτσι, να ξέρετε, ξεκίνησε και ο μύθος της σκωτσέζικης μυθολογίας για το τέρας του Λόχ Νες. Κάποιο απόγευμα, κάποιος βαθιά μεθυσμένος Σκωτσέζος, είδε κάποιο υπερμεγέθες ψάρι να παιχνιδίζει στα νερά της λίμνης του Λοχ Νες, το βάφτισε Νέλυ και το διατυμπάνισε στην ομήγυρη ως ”τέρας”….

Καλός ”αντικειμενικά” παιδιά μου ο χαβαλές, αλλά επειδή εδώ μιλάμε για επαγγελματίες αθλητές και αφοσιωμένους αγνούς οπαδούς, για προέδρους που για το χόμπι -λατρεία τους έχουν επενδύσει τεράστια ποσά για να την καμαρώνουν μαζί με όλη την υγιή μπασκετική Ευρώπη στην κορυφή της,, καλό θα είναι να προσέχετε ΠΑΡΑ πολύ τις αναφορές σας σε αυτό τον σύλλογο. Μπορεί το target group σας να ηδονίζεται με το να διαβάλλετε τον δαφνοστεφανωμένο, αλλά το χέρι του πιτσιρικά που το αίμα του βράζει, δεν το οπλίζει ούτε η μόνη της η ανάλγητη πολιτεία, ούτε μόνη της η κακή Αστυνομία. Το οπλίζετε ΕΣΕΙΣ, που συμπεριφέρεστε και γράφετε πράγματα που αν μη τι άλλο προκαλούν βάναυσα την κοινή λογική.

ΥΓ: Η παραμονή του Σπανούλη με πολύ λιγότερα χρήματα από όλες τις προτάσεις ομάδων του εξωτερικού, είναι μια ευγενική χορηγία των αδερφών Αγγελόπουλων στην φάρα των ”αντικειμενικών” δημοσιογράφων. Και να ξέρετε πως έπονται ΠΟΛΛΕΣ ακόμα τέτοιες ”χορηγίες”!

RedBoss7