Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ ΠΑΕΙ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΑΔΡΙΤΗ!

1046532

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ ΠΑΕΙ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΑΔΡΙΤΗ!

Η ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στη βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού (και θα είναι η νικήτρια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ), θα συναντηθεί με την δεύτερη ομάδα του άλλου ομίλου, ενώ ο χαμένος θα τερματίσει τέταρτος και θα συναντηθεί με την πρώτη ομάδα του άλλου ομίλου.
Αυτή τη στιγμή, στην πρώτη θέση είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με καλύτερη συνολική διαφορά, αλλά μόλις… 2 πόντων! Άρα… μύλος. Και εξηγούμε…
Στους αγώνες της η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν από μία νίκη και μάλιστα με την ίδια διαφορά πόντων! (85-71 στη Μόσχα / 93-79 στη Μαδρίτη).
Οι αγώνες που απομένουν για τις δύο ομάδες είναι οι εξής :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Γαλατασαράι και Ρεάλ Μαδρίτης – Λοκομοτίβ Κουμπάν αύριο, ενώ  την τελευταία αγωνιστική το πρόγραμμα έχει το Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζαλγκίρις Κάουνας – Ρεάλ Μαδρίτης.
Είναι πασιφανές ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τις δύο νίκες στο… τσεπάκι, πράγμα που δεν μπορεί να ισχυριστεί η ΤΣΣΚΑ, αφού έχει να πάει στο Ισραήλ. Ακόμα όμως και αν περάσει νικηφόρα από το “Γιαντ Ελιάου”, είναι πολύ δύσκολο, πάντα με βάση το πρόγραμμα, να διατηρήσει αυτό το… ανεμικό +2 που την κρατάει στην κορυφή αυτή τη στιγμή.
Ως εκ τούτου, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες για την 1η θέση στον όμιλο τους…
Άρα, πέρα από το γόητρο,μόνο αδιάφορο δε θα είναι το ντέρμπι στο ΣΕΦ και για… βαθμολογικούς λόγους.

* Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ηττηθεί αύριο από την Εφές στην Πόλη, τότε θα πρέπει να επικρατήσει του Παναθηναϊκού τουλάχιστον με +4 για να πάρει την 3η θέση, αφού είχε γνωρίσει την ήττα στο ΟΑΚΑ με 4 πόντους διαφορά. Σε περίπτωση νίκης  της ομάδας μας αύριο στην Πόλη, θα αρκεί η νίκη και με 1 πόντο επί του Παναθηναϊκού για την κατάληψη της 3ης θέσης.

Στη συνολική διαφορά πόντων (γι’αυτό αρκεί και το +4) ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος του Παναθηναϊκού, αφού βρίσκεται στο +54, ενώ ο Παναθηναϊκός μόλις στο… +6!
Σενάρια μεν, μ’αυτά θα “ζήσουμε” για ακόμα δύο αγωνιστικές, αλλά πολύ πιθανό να επαληθευτούν…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0