Η ώρα του Ιωάννη Παπαπέτρου

Η αντίστροφη μέτρηση για το ντραφτ του ΝΒΑ ξεκίνησε και τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα μάθει αν κάποια από τις 30 ομάδες θα αποκτήσει τα δικαιώματα του.

1144080-750x400Οι πιθανότητες να επιλεγεί στην τελευταία δεκάδα είναι αρκετές, ιδίως μετά την θετική του παρουσία στο καμπ του Τρεβίζο, πριν από δέκα μέρες.

Στην Ιταλική πόλη, ο 20χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε μιλήσει για το Αμερικανικό όνειρο.

«Έχω δουλέψει πολύ σκληρά. Με τον τρόπο που παίζω και συγκρίνοντας τον εαυτό μου με τα άλλα παιδιά εδώ πέρα (σ.σ. Τρεβίζο), βάζω πιο πολλές πιθανότητες στο ντραφτ».

-Αλλά τι ορίζοντα δίνεις για να πας εκεί, από την στιγμή που έχεις συμβόλαιο με τον 
Ολυμπιακό;

«Σίγουρα θα τιμήσω το συμβόλαιο μου, εννοείται. Έχω άλλα δύο χρόνια κλειστό συμβόλαιο, φέτος αναγκαστικά πρέπει να είμαι στο ντραφτ (σ.σ. βάσει των κανονισμών του ΝΒΑ), δεν είναι κάτι που επιλέγω. Η δουλειά δεν σταματάει για μένα, γίνω δεν γίνω ντραφτ. Από κει και πέρα, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Μακάρι να γίνω ντραφτ, είναι το όνειρο μου κάποια στιγμή να βρεθώ στο ΝΒΑ, μετά τον Ολυμπιακό, ή κάποια στιγμή στην ζωή μου».

-Σε σχέση με το ΝΒΑ, θεωρείς ότι έκανες καλύτερη επιλογή αφήνοντας το κολέγιο του Τέξας για τον Ολυμπιακό; Δηλαδή πιστεύεις ότι τώρα έχεις καλύτερες πιθανότητες να γίνεις ντραφτ;

«Σίγουρα. Δεν ξέρω αν έκανα την σωστή ή την λάθος επιλογή, αλλά ξέρω ότι αυτή η επιλογή με βοήθησε πάρα πολύ. Βρέθηκα φέτος στον καλύτερο σύλλογο της Ευρώπης, συμπαίκτης με τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης (σ.σ. Σπανούλη) και πολλούς από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Πιστεύω η εμπειρία που πήρα από αυτούς τους παίκτες, γιατί δεν είναι μόνο το μπασκετικό κομμάτι, είναι και το μυαλό του αθλητή, στο οποίο βελτιώθηκα πάρα πολύ, με βοήθησε πάρα πολύ. Έφθασα να είμαι σε ένα διαφορετικό επίπεδο».

πηγή: olympiacos24.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0