Φουλ επίθεση από Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο (video)

Φουλ επίθεση από Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο κατά Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη media day του Ολυμπιακού.

182747

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος εξαπέλυσαν φουλ επίθεση κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη media day του Ολυμπιακού. Αυτή περιλάμβανε αιχμές για φοροδιαφυγή, ελέγχους ντόπινγκ, παράνομο στοίχημα και ατιμωρησία, ενώ τα αφεντικά της ΚΑΕ περιέλαβαν και την ΕΟΚ επαναφέροντας το θέμα της ασφάλισης των διεθνών, αλλά και της ΚΕΔ. 

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε: «Η ομάδα έχει ενισχυθεί και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους. Πέρσι είχαμε πει ότι αυτό που έγινε στην Ευρωλίγκα είναι μια στάση και συνεχίζουμε. Αγαπάμε και παλεύουμε κάθε μέρα για την ομάδα, βάζουμε εκατομμύρια χωρίς ανταπόδοση, μόνο γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε». 

Για τις… ανταλλαγές ανακοινώσεων με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Εμείς δεν το βλέπουμε σαν πόλεμο ανακοινώσεων. Θεωρούμε ότι ο κόσμος πρέπει να μαθαίνει την αλήθεια. Οι ανακοινώσεις μας είναι με βάση τη λογική και τη νομική επιστήμη. Δεν συμμερίζομαι αυτό που λέγεται περί πολέμου ανακοινώσεων». 

Σχετικά με τους προϋπολογισμούς και τη φορολόγηση των ΚΑΕ, είπε: «Πώς γίνονται κερδοφόροι ισολογισμοί στο ελληνικό μπάσκετ δεν ξέρω. Μόνο ο Παναθηναϊκός το έχει καταφέρει, εμείς δεν το έχουμε καταφέρει». 

Για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, είπε: «Είναι θετικό για να τεστάρουμε από νωρίς τι συμβαίνει στην Ελλάδα κι αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τον πέμπτο τελικό. Επίσης είναι καλό ότι δεν θα παίξουμε έναν ακόμη θρυλικό τελικό στο Ελληνικό, γιατί μετά από δύο χρόνια ακόμη περιμένουμε τις προσκλήσεις από τον κ. Γιαννακόπουλο». 

Κάνοντας έναν απολογισμό της δεκαετίας της οικογένειας στη διοίκηση, τόνισε: «Ζήσαμε μοναδικές στιγμές, σε αυτά τα χρόνια μάθαμε πράγματα. Δεχόμαστε ότι έχουμε κάνει λάθη και προσπαθούμε να τα μειώνουμε για να ξαναπάμε στο Final 4 και να πάρουμε Ευρωλίγκες και τίτλους στην Ελλάδα, με το ίδιο σύστημα ή βελτιωμένο όπως ελπίζουμε. Θέλουμε τον κόσμο σε όλα τα παιχνίδια, να έχουμε την υγεία μας και να συνεχίσουμε να έχουμε αντοχές για να κάνουμε αυτό που κάνουμε». 

Μιλώντας για την επιλογή του Τρεμέλ Ντάρντεν, που προέρχεται από τη Ρεάλ μετά την περσινή κόντρα και τις δηλώσεις που είχε κάνει, είπε: «Είχα πει ότι είναι συνονθύλευμα καλών παικτών. Και η πορεία με δικαίωσε, τόσο στην Ευρωλίγκα, όσο και στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Ντάρντεν είναι πολύ καλός παίκτης. Με τους συμπαίκτες που είχε στη Ρεάλ τι να κάνει ο άνθρωπος; Πιστεύουμε πως στον Ολυμπιακό θα παίξει καλύτερα». 

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν ακόμη πιο… επιθετικός. «Πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα από πέρσι. Η ομάδα είναι ενισχυμένη και καλύτερη. Το μοντέλο του Financial Fair Play που θα εφαρμοστεί ίσως στην Ευρωλίγκα από του χρόνου θα κάνει καλό για το πρωτάθλημα. Εμείς το εφαρμόζουμε ατύπως εξαιρουμένων των φόρων εδώ και περίπου ένα χρόνο». 

Σχετικά με τις ανακοινώσεις κατά του Παναθηναϊκού είπε: «Εμείς τοποθετούμαστε για πράγματα που ενδιαφέρουν την ομάδα και τα ΜΜΕ. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι έκπτωτος βάσει απόφασης της ΕΦΙΠ. Το αν αυτός απαντά ή χτυπιέται δεν έχει καμία σημασία. Πήγε στον πέμπτο τελικό, ενώ δεν έπρεπε να πάει. Αν δεν υπάρχουν νόμοι ή αν δεν εφαρμόζονται είναι άλλο θέμα. Δεν υπάρχει πόλεμος ανακοινώσεων, αλλά διαφορά φιλοσοφίας». 

Σχετικά με την κουβέντα περί ντόπινγκ, είπε: «Γιατί παρεξηγήθηκε ο κ. Γιαννακόπουλος που ζητήσαμε πρωτάθλημα χωρίς ντόπινγκ. Ο κ. Χάντζος τελείωσε από τη θέση που είχε κι αυτό είναι καλό για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί να είναι ελεγκτής κι ελεγχόμενος ο ίδιος. Ο κ. Χάντζος είναι εξαιρετικός επιστήμονας, δεν χρειάζεται να κυνηγά ανθρώπους μας στις φυσούνες με μπράβους, ας έρθει να συζητήσουμε σαν άνδρες υπό το φως της ημέρας. Πρέπει να υπάρχει ισονομία σε όλα τα επίπεδα». 

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος πέρασε και στο θέμα της φοροδιαφυγής: «Η θέση μας είναι σαφής για τη φοροδιαφυγή. Αν ο κ. Γιαννακόπουλος δηλώνει ότι έχει μπάτζετ 30-40 εκατ. ευρώ και δηλώνει 10, τότε πρέπει κάποιος να το εξετάσει αυτό. Εμείς είπαμε ότι θέλουμε πρωτάθλημα χωρίς φοροδιαφυγή. Τι να πούμε δηλαδή; Μπορεί κι εγώ να βγάλω σαν την Πράσινη, μια εφημερίδα, την… Κόκκινη. Ο Ολυμπιακός έχει ζημιές μεγάλες και κάνει αυξήσεις κεφαλαίου και ο Παναθηναϊκός παρουσίασε κέρδος. Φαίνεται ότι έχει βρει μια άλλη πατέντα, έναν άλλο μαγικό τρόπο που εμείς δεν τον ξέρουμε. Προφανώς η λίγκα έπρεπε να έχει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, αλλά ο ΕΣΑΚΕ μπορεί να κάνει πολύ λιγότερα από το κράτος». 

Οι αιχμές συνεχίστηκαν με θέμα τον στοιχηματισμό. «Η μοναδική ανακοίνωση στην οποία δεν απάντησε ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν όταν είπα ότι οι πρόεδροι των ομάδων δεν πρέπει να παίζουν στοίχημα. Ο ίδιος ελέγχεται σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος για παράνομο στοιχηματισμό στη Μαλαισία. Αν η έρευνα ολοκληρώθηκε, να βγει και να το πει. Εμείς θέλουμε να παίζουν οι πρόεδροι στοίχημα; Πρέπει να αποφασίσουμε». 

Για την ασφάλιση των διεθνών του Ολυμπιακού που παίζουν στις Εθνικές, τόνισε: «Οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήταν πλήρως ασφαλισμένοι όταν αγωνίστηκαν στην Εθνική. Αυτό διαπιστώθηκε και είναι ξεκάθαρο. Υπήρχε μια συνάντηση με τον κ. Κατσικάρη πολύ πριν τις κλήσεις. Έγιναν επαφές και συζητήσεις με την Πολιτεία. Σε συνδυασμό με τις δικές μας κινήσεις, αποφασίσαμε να πάνε οι παίκτες της Εθνικής για το καλό του Ολυμπιακού και των ίδιων των παικτών. Η ομοσπονδία αρνήθηκε τη χορηγία κι από εκεί και πέρα έπεσαν οι μάσκες». 

Για το όνειρό του για το μέλλον, είπε: «Τα όνειρα ξεπερνούν το παρελθόν. Πάνω από όλα χωρίς βία, χωρίς κυνηγητά διαιτητών και δημοσιογράφων. Δε νομίζω να θέλει κανείς τίτλους με τον τρόπο αυτό. Εμείς θέλουμε να το κάνουμε με το δικό μας μαγικό και ωραίο τρόπο». 

Για την ΚΕΔ και τις αλλαγές που ζητεί εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός, τόνισε: «Σε αυτή τη ζωή δεν θα αλλάξει η ΚΕΔ. Εκτός κι αν αλλάξει το αθλητικό νομοσχέδιο, οπότε θα γίνουν αναγκαστικές αλλαγές στην ΚΕΔ, για να γίνει καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θα το θέλαμε όλοι αυτό, ακόμη και ο κύριος Βασιλακόπουλος».

Δείτε το video:

 

[youtube id=”svimbBrYXFM” width=”620″ height=”360″]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0