Φλεβαράκης:«Ο πιο γρήγορος ρυθμός θα ευνοήσει τον Σπανούλη»

Ο προπονητής των Τρικάλων, Κώστας Φλεβαράκης, μίλησε στον Sentra 103.3 για τον χθεσινό πρώτο τελικό μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και ανέλυσε το πως έπαιξαν οι δυο ομάδες.

1065227Όπως δήλωσε ο Φλεβαράκης, αυτό δεν θα επαναληφθεί κατά την γνώμη του στους επόμενους αγώνες αναφέροντας ότι ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα παίξει πιο γρήγορα.

Χαρακτηριστικά σχολίασε για τον χθεσινό αγώνα: «Σε αυτά τα παιχνίδια το ποιο σημαντικό είναι ποιος θα καταφέρει να διατηρήσει το στιλ παιχνιδιού που έπαιζε όλη την χρονιά, αυτό που τον έφτασε στον τελικό. Αυτή η ομάδα που δεν αλλοιώνεται και μπορεί να κρατά όλα τα χαρακτηριστικά της, όλα τα ατού της σε μεγάλες διοργανώσεις, εκεί που υπάρχει άγχος και πίεση, έχει τον πρώτο λόγο.

Στους τελικούς ο πρώτος στόχος είναι το τρόπαιο. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού έδειχνε ότι αξίζει τη νίκη. Δεν είδαμε, κάτι που μας άρεσε και γίνεται λόγος για το κομμάτι της τακτικής, ίσως και παραγίνεται. Είδαμε ένα Final Four που εύκολα έγινε κριτική για λάθη, αλλά στο τέλος κέρδισαν οι φίλαθλοι του μπάσκετ.

Χθες δεν ήταν ελκυστικό το θέαμα. Οι δυο ομάδες έχουν ταλέντο, ποιότητα, το έχουν αποδείξει. Έπαιξαν φοβισμένα, καμιά δεν άνοιξε τον ρυθμό για να τρέξει. Σε υψηλό επίπεδο μπορούν οι ομάδες να κρίνουν πότε μπορούν να τρέξουν και με ποια λογική και πότε θα φρενάρουν και θα σημαδέψουν, έτσι θα είναι πιο ελκυστικό και θα μπορείς να πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Για τον κόσμο φαίνεται λίγο μονότονο. Όταν παίζει η αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ περιμένεις καλό μπάσκετ. Έχουν ταλέντο και αθλητικότητα και οι δυο, μπορούν να μπουν σε άλλο ρυθμό παιχνιδιού και θα έχουν και καλά αποτελέσματα»

Το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα: «Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ένας εναντίον ενός στο low post και η άμυνα του Ολυμπιακού νικήθηκε κατά κράτος. Όλες οι μονομαχίες κατέληξαν στο καλάθι και σε συνδυασμό με το ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε την αντίστοιχη δυνατότητα, γιατί και αυτός έτσι προσπάθησε να παίξει.

Ο Περπέλογλου έδωσε κάποια τρίποντα, άνοιξε η άμυνα του Παναθηναϊκού και έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πλησιάσει, έπαιξε πιο ελεύθερα και έφερε τον αγώνα στα μέτρα του. Κρίθηκα σε δυο λάθη από δυο από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού, αυτό είναι το μπάσκετ, ποιος θα κάνει κάποιο λάθος. Ο άλλος μπορεί να λέει για το λάθος και ο άλλος για το ποσοστό.

Ήταν ένα παιχνίδι που αναμένονταν ότι θα κρίνονταν στις λεπτομέρειας, στο επόμενο παιχνίδι και οι δυο ομάδες θα το επιδιώξουν. Ο Ολυμπιακός θεωρώ δεδομένο, ότι θα προσπαθήσει να ανοίξει τον ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει πιο συντηρητικό παιχνίδι, γιατί αυτό είναι το στιλ του. Αν η μια ομάδα προσπαθήσει να επιβάλλει τον γρήγορο ρυθμό αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερο θέαμα.

Ένας πιο γρήγορος ρυθμός θα ευνοήσει και τον Βασίλη, να πάρει πιο εύκολο το καλάθι. Aκόμα και σε έναν τέτοιο παίκτη στους τελικούς η ψυχολογία θα παίξει ρόλο. Υπάρχουν πολλοί παίκτες και στις δυο ομάδες που δεν ήταν “παρόντες”, όσο προχωρά η σειρά θα δούμε και άλλους παίκτες να είναι εκεί».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0