Χάινς: «Έψαχνα νέα πρόκληση και έφυγα»

hains

Τους λόγους που τον οδήγησαν να φύγει από τον Ολυμπιακό, αποδεχόμενος την πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξήγησε ο Κάιλ Χάινς.

«Η ΤΣΣΚΑ ήταν η τέλεια ευκαιρία, η εμπειρία να παίξω υπό τις οδηγίες του Έτορε Μεσίνα, εκ των πιο δυνατών προπονητών, τη ψυχή της Ευρώπης, δίπλα στους Κρστιτς και Καούν. Μετά τις 24 Ιουνίου είχα κάποιες προσφορές, ο μάνατζερ μου με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ, είχα προσωπική επαφή με τον Μεσίνα και στις 28 Ιουνίου είχα ήδη υπογράψει», πρόσθεσε ο 27χρονος παίκτης, εξηγώντας την επιλογή του να πάει στην ομάδα του Ιταλού τεχνικού, ενώ για τον Γιώργο Μπαρτζώκα σχολίασε:
«Απέδειξε ποιος είναι. Είναι νέος κόουτς που μας πρόσεχε όλους. Για αυτό είναι και επιτυχημένος».

Ο Χάινς γύρισε και άλλο τον χρόνο πίσω, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν πριν πάει στον Ολυμπιακό. «Ήμασταν(με την Μπάμπεργκ) στον ίδιο όμιλο και είχα παίξει καλά εναντίον του Ολυμπιακού και στα δυο ματς. Λίγο καιρό μετά, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον εκπρόσωπο μου. Μου είπε πως ο ίδιος ο Ίβκοβιτς είχε εκφράσει το ενδιαφέρον να με πάρει στην Αθήνα. Έπαθα σοκ! Δεν το πίστευα. Αφότου ο μάνατζερ μου, μου εξήγησε πως δεν μου έκανε πλάκα, είπα αμέσως το “ναι”. Δεν είχα να σκεφτώ κάτι. Ήταν η ευκαιρία της ζωής μου, να παίξω για έναν από τους καλύτερους κόουτς στην Ευρώπη, σε μια κορυφαία ομάδα», δήλωσε και έκανε σύγκριση του δίδυμου Σπανούλη-Πρίντεζη με αυτό του Τεόντοσιτς-Χριάπα.

«Και τα δυο είναι δυνατά! Με τον Ολυμπιακό πήραμε δυο σερί τίτλους στην Ευρωλίγκα, γιατί είχαμε εκπληκτικό ομαδικό πνεύμα. Αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε και τώρα με την ΤΣΣΚΑ. Δεν έχει σημασία λοιπόν, ποιος είναι πιο δυνατός. Νιώθω μεγάλη τιμή που είχα την ευκαιρία να παίξω και να μάθω από όλους», είπε και στη συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αντρέα Τρινκέρι, τον προπονητή που τον έφερε στην Ευρώπη.

«Ήμουν στο Λας Βέγκας και μεταξύ των ματς, με πλησίασε ο Τρινκιέρι για να με πείσει να μετακομίσω στην Ιταλία. Μου είπε τα πάντα για τη Βερόλι. Για το σύλλογο, την πόλη, τη σεζόν, τα πλάνα του και το ρόλο μου στην ομάδα. Το σκέφτηκα αρκετά, συζήτησα με τους γονείς μου και στο τέλος εκτίμησα τη συμπεριφορά του κόουτς προς εμένα, ενώ ενδιαφερόμουν να δω και μια άλλη χώρα. Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Αντρέα, γιατί αυτός ο άνθρωπος με πίστεψε και με βοήθησε να γίνω από μαθητής, επαγγελματίας», ανέφερε και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ακολούθησε τον Ιταλό και στην Καντού, πρόσθεσε: «Δεν ήμουν έτοιμος για το επόμενο βήμα και για αυτό έμεινα στη Βερόλι».

Ο Ρώσος δημοσιογράφος είπε στον Χάινς ότι σπάνια μιλά για τον εαυτό του, απάντησε: «Είμαι από τους ανθρώπους που πρώτα σκέφτονται τους άλλους και μετά τον εαυτό τους».

Η παρουσία του κόσμου στα ματς της ΤΣΣΚΑ δεν είναι η αναμενόμενη σύμφωνα με τον Ρώσο δημοσιογράφο, αλλά ο Χάινς θεωρεί πως μπορεί να αλλάξει με την βελτίωση της απόδοσης της ομάδας του.

«Είναι κάτι που έχω παρατηρήσει. Πιστεύω ωστόσο, πως αν βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, θα αυξηθούν και οι οπαδοί. Αν δεν γίνει αυτό, είμαι έτοιμος να πάρω φωτογραφίες και πόστερ και να πάω στο μετρό, για να τους καλέσω προσωπικά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αυτό θα βοηθήσει».