Σπανούλης: “Λογικό να θέλει εκδίκηση η Ρεάλ”

spanoulis_olympiacos_041013

Η 3η σερί κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι ο στόχος του Ολυμπιακού, όπως σημείωσε ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων”, Βασίλης Σπανούλης, μιλώντας σε ισπανική ιστοσελίδα.

Οι δηλώσεις Σπανούλη στο “Europa Press”

Για τη φετινή Ευρωλίγκα και ποιες ομάδες πιστεύει ότι θα τη διεκδικήσουν

“Υπάρχουν 5-6 ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν τον τίτλο. Αν επιχειρήσω να κάνω προγνωστικά δεν θα είναι ακριβή στην παρούσα φάση, γιατί δεν έχω δει όλες τις ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, ομάδες με τεράστια ιστορία και μεγάλα μπάτζετ, είναι στα φαβορί. Οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι πολύ καλοί και ανταγωνιστικοί παίκτες, ο λόγος που η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι και φέτος στους υποψήφιους να πάρουν το τρόπαιο”.

Για τον περσινό τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

“Θεωρώ φυσιολογικό το να θέλουν να πάρουν εκδίκηση από εμάς, μετά την έκβαση του τελικού στο Λονδίνο. Ένας αγώνας μπάσκετ διαρκεί σαράντα λεπτά. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο πριν από την κόρνα της λήξης κι αυτό κάνει τόσο ενδιαφέρον αυτό το σπορ. Φτάσαμε στο -17, για να αντιδράσουμε. Το θετικό είναι ότι τα καταφέραμε, αλλά οφείλω να πω ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μας ώθησε να δώσουμε ό,τι είχαμε για να πάρουμε το τρόπαιο”.

Για το καλοκαιρινό “φλερτ” με την Μπαρτσελόνα

“Η Μπαρτσελόνα μου έδειξε πως ενδιαφέρεται το περασμένο καλοκαίρι, αλλά προτίμησα να μείνω στον Ολυμπιακό για άλλα τρία χρόνια και νιώθω τυχερός. Ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει, αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι για την επόμενη τριετία θα παίζω στον Ολυμπιακό. Κι αυτό δύσκολα θα αλλάξει”.

Για το στόχο του τρίτου διαδοχικού ευρωπαϊκού

“Είναι η δυνατότητα που έχουμε να κάνουμε ό,τι και η Γιουγκοπλάστικα: να κάνουμε three peat. Βέβαια, αυτό είναι κάτι πολύ μακρινό. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα. Έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, αλλά και να προετοιμαστούμε πνευματικά και σωματικά για όσα μας περιμένουν”.