Σλούκας: “Δεν μας άγγιξαν τα περί ντόπινγκ”

Ως καθήκον των παικτών να μένουν συγκεντρωμένοι στις εντός παρκέ υποχρεώσεις τους και όχι σε “παιχνίδια” εκτός των τεσσάρων γραμμών υποστήριξε ο Κώστας Σλούκας στο superbasket.gr, θυμίζοντας παράλληλα σε όλους, ότι στον αθλητισμό υπάρχουν και οι ήττες.

 

sloukas

Ο κόουτς Μπαρτζώκας είπε ότι το κίνητρο το έχετε από μόνοι σας οι παίκτες για τη νέα σεζόν. Ως Πρωταθλητές Ευρώπης λοιπόν, πρώτος στόχος είναι η Ευρωλίγκα και πάλι, το πρωτάθλημα που χάθηκε ή απλά καλό μπάσκετ και όπου βγει;

“Ο Ολυμπιακός είναι από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη και ξεκινάει όπως κάθε χρόνο. Στόχος είναι και οι τρεις τίτλοι. Το κύριο ζήτημα όμως είναι να δεθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σαν ομάδα για να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε”.

Πώς ζήσατε την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής της Ευρωλίγκα για πρώτη φορά πέρσι (2012/2013);

“Ήταν δύσκολη χρονιά καθώς σχεδόν διπλασιάστηκαν τα παιχνίδια και φάνηκαν οι επιπτώσεις από τους πολλούς τραυματισμούς που είχαμε. Φέτος όμως νομίζω έχουμε περισσότερο βάθος και θα είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση”.

Στον τελικό του Λονδίνου, μπήκες μέσα και είπες “θα γυρίσω το παιχνίδι” ή είδες ότι σου απλά ότι σου “πάει” και το κυνήγησες μετά;

“Καταρχάς πιστεύω ότι την καλύτερη δουλειά την έκανε ο Κατσίβελης. Με δυο κλεψίματα και δυο ασίστ άλλαξε το ρυθμό του ματς. Και ρόλο στην ομάδα είχε βρει μέσα στη χρονιά λόγω του τραυματισμού του Μάντζαρη”.

Έβαλες και εσύ όμως πολύ σημαντικά σουτ.

“Λιθαράκια, όπως έβαλαν όλοι για αυτή τη μεγάλη νίκη”.

Τα περσινά δημοσιεύματα περί ντόπινγκ, λίγο πριν  από τους τελικούς της Α1, πόσο επηρέασαν την ομάδα τελικά;

“Δεν ξέρω για τα άλλα παιδιά, αλλά εγώ δεν επηρεάστηκα. Δεν με αφορούσε το θέμα. Είναι αδιανόητο κάποιος να ντοπάρεται ενώ ξέρει ότι υπάρχει έλεγχος”.

Δεν σου χαλάει καθόλου το μυαλό, προσπαθώντας ίσως να αποδείξεις ότι το δημοσίευμα δεν λέει την αλήθεια;

“Όχι, πιστεύω πως κανένας δεν επηρεάστηκε από αυτό το παιχνιδάκι που πήγε να γίνει. Δεν ξέρω ποιος το δημιούργησε και αν οι διοικούντες του Παναθηναϊκού είχαν ευθύνη σε αυτό. Υποχρέωση μας να μένουμε συγκεντρωμένοι”.

Κούραση ή απλά ντεφορμάρισμα οι περσινοί τελικοί;

“Ακριβώς δεν ξέρω αλλά σίγουρα επηρέασαν και οι πολλές ελλείψεις. Ο Έισι ήταν ωσεί παρών αφού ήταν αδιάθετος αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι αθλητισμός. Υπάρχει η επιτυχία, υπάρχει και η αποτυχία”.