Ο Ιταλός αισθάνεται την ελληνική πίεση

Το μπασκετικό Site Eurohoops αναλύει, το πως πλέον ο Τρινκιέρι, νιώθει την αφόρητη Ελληνική πίεση  μετά και την ήττα από την Φινλανδία αυτή την φορά!

Η έκφραση είναι «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα», χαρακτηρίζει τα κοινά σημεία μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών, μόνο που στο μπάσκετ, ο Αντρέα Τρινκιέρι την βιώνει πολύ γρήγορα και στο μέγιστο βαθμό. Μετά την αποθέωση της νίκης επί της Τουρκίας, πλέον βρίσκεται με το κεφάλι στη λαιμήτομο. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα, όπως συμβαίνει στις δύο χώρες της Μεσογείου.

Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρεις νίκες επί της Κροατίας, της Ισπανίας και της Σλοβενίας, ώστε να περάσει στην προημιτελική φάση και η πίεση είναι ήδη μεγάλη για τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Κανείς, όμως, δεν πρέπει από τώρα να τον «σταυρώσει». Ασφαλώς υπέπεσε σε σημαντικά λάθη στον αγώνα με την Φινλανδία, μα το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την καλή δουλειά που έχει κάνει στην Εθνική.

Στα τρία πρώτα ματς «μοίρασε» σωστά τους ρόλους, οι διεθνείς «διάβαζαν» άριστα το παιχνίδι των αντιπάλων και έφθασαν σε ισάριθμες νίκες.

Απέναντι στην Ιταλία και (κυρίως) την Σουηδία, ο Ιταλός κάπου χάθηκε στο μέτρημα των «φύλλων» και «κάηκε».

Το «παιχνίδι», όμως, ακόμα δεν έχει χαθεί. «Με όλη την ειλικρίνεια, πιστεύω ότι στην δεύτερη φάση μπορούμε να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε, γνωρίζοντας ότι οι αντίπαλοι μας θα είναι πιο δυνατοί από τις ομάδες που χάσαμε στο Κόπερ», είπε ο Νίκος Ζήσης και είχε απόλυτο δίκιο.

Η Εθνική έχει την ποιότητα και την εμπειρία να ανατρέψει το εις βάρος της σκηνικό, αρκεί να ξεπεράσει άμεσα το ψυχολογικό σοκ των δύο συνεχών ηττών.

Ο Τρινκιέρι πρέπει να αποφορτίσει τους παίκτες του και ως Ιταλός που ξέρει να χειρίζεται καλά τον λόγο, είναι ο πλέον κατάλληλος για να το πράξει.

 

Πηγή: Eurohoops.net