Ματ Λοτζέσκι: Ενας υπέροχος άνθρωπος…

mat_family

Την ώρα που οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αναζητούν τον νέο τους… ήρωα, ο Ματ Λοτζέσκι -ο οποίος με την εμφάνισή του στο ντέρμπι έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για τον άτυπο τίτλο- έχει προ πολλού βρει τον δικό του!

Πρόκειται για τη μικρότερή του αδελφή, Αμάντα, η οποία με τη δύναμη της ψυχής της του έδωσε και συνεχίζει να του δίνει μαθήματα ζωής, πάνω στα οποία «έχτισε» τον υπέροχο (όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά) χαρακτήρα του! «Δεν θα βρείτε πουθενά καλύτερο άνθρωπο από τον Ματ. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας» είχε δηλώσει ο προπονητής του στη Χαβάη, Ρίλεϊ Ουάλας.

Η Αμάντα γεννήθηκε με αισθητήρια νευροπάθεια και με αδυναμία να νιώθει τα άκρα της, ωστόσο το γεγονός αυτό ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε από την οικογένεια ως πρόβλημα, αλλά ως πηγή έμπνευσης! «Είναι σαν οικογενειακή παράδοση.

Ο,τι τρόπαια κατακτάμε τα δίνουμε στην Αμάντα. Ο,τι κάνουμε, το κάνουμε και για εκείνη. Ξέρει ότι είναι διαφορετική, αλλά εκτιμά τη ζωή και είναι πάντα αισιόδοξη. Είναι ο λόγος για τον οποίον προσπαθώ κάθε μέρα. Οσο και να προπονηθώ, όσες θυσίες και να κάνω, όλα είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτά που περνά εκείνη κάθε μέρα.

Και όμως, δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό της» υποστήριξε ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων», ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Ντέιβιντ, φρόντιζαν ως παιδιά να τη μεταφέρουν πάντα στην αγκαλιά τους για να είναι σίγουροι ότι δεν θα χτυπήσει. Ακόμη και όταν έστηναν ολόκληρα τουρνουά μπάσκετ στην αυλή τους, την ήθελαν πάντα κοντά τους και εκείνη λάτρευε να τους παρακολουθεί!

Οι δυσκολίες που βιώνει η αδελφή του τον έκαναν να θεωρεί πως τα εμπόδια που βρήκε εκείνος στον δρόμο του (κι ας ήταν αρκετά) δεν ήταν τίποτα! Ενα περιστατικό για χρήση αλκοόλ στα 17 του χρόνια ήταν αρκετό για να του κλείσει τις πόρτες των καλών πανεπιστημίων, οδηγώντας τον στη Χαβάη. «Δεν μου έδωσαν ποτέ μια πραγματική ευκαιρία.

Δεν ξέρω πόσο επηρέασε το περιστατικό με το ποτό την κατάσταση. Για εμένα ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα. Ηταν μια κακιά στιγμή που την άφησα πίσω μου. Είπα στον εαυτό μου ότι θα μάθω από αυτή την εμπειρία και θα βγει κάτι καλό. Το μετάνιωσα, αλλά έμαθα από αυτό». Παρά τις καλές του εμφανίσεις με το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, το ΝΒΑ ήταν και παραμένει ένα όνειρο. Το 2007 μπήκε στη διαδικασία του ντραφτ, αλλά δεν επιλέχθηκε από καμία ομάδα.

«Ξέρω ότι θα είναι ρίσκο για κάποιον να με επιλέξει, αλλά παρακαλάω τον Θεό να μου δοθεί μια ευκαιρία» είχε δηλώσει πριν από το ντραφτ. Η προσευχή του δεν εισακούστηκε, αλλά δεν εγκαταλείπει τη μάχη… Εχει λάβει μέρος σε αρκετά summer leagues, με πιο πρόσφατο αυτό των Νιου Ορλεαν Πέλικανς το καλοκαίρι που πέρασε. «Θεωρώ πως μπορώ να παίξω στο ΝΒΑ. Θα δούμε…».

Το «πατέρα κάτσε φρόνιμα» δεν πρόκειται ποτέ να το ακούσει από τα χείλη των δύο γιων του, Μάθιου και Μέισον. Ο «LoJo» -όπως είναι το παρατσούκλι του- είναι υπόδειγμα οικογενειάρχη, καθώς λατρεύει τα παιδιά του, αλλά και την πανέμορφη σύζυγό του, Ελις, με την οποία συνδέεται από το γυμνάσιο! Σε σχέση με το Βέλγιο, η ζωή της οικογένειας Λοτζέσκι αναμένεται να είναι πολύ πιο ευχάριστη στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ο Αμερικανός φόργουορντ δεν ξεχνά τη χώρα που τον βοήθησε να ξεχωρίσει και αποτέλεσε το σκαλί πάνω στο οποίο πάτησε για να φτάσει στους πρωταθλητές Ευρώπης. Γι’ αυτό και είναι έτοιμος να χριστεί πιστός στρατιώτης της εθνικής Βελγίου, μιας και το καλοκαίρι απέκτησε και την υπηκοότητα της χώρας.

Πηγή:sentragoal.gr