Η στέψη του “Βασιλιά”

 

Απολαύστε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ βίντεο του NBA Greece με την απονομή του βραβείου του “Πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου” στον LeBron James, σε μία ξεχωριστή γιορτή που του παρέθεσαν οι Heat.

 

Είναι φορές που οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν όπως πραγματικά αξίζει ένα γεγονός. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και αυτή της ανάδειξης του LeBron James σε “MVP της κανονικής περιόδου” για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, ένα πραγματικά ξεχωριστό επίτευγμα.

 

Ο σταρ των Heat οδήγησε την ομάδα του φέτος σε πόντους (26.8 μ.ο), ριμπάουντ (8 μ.ο), ασίστ (7.3 μ.ο) και ποσοστό στα σουτ (56.5%), ενώ ήταν δεύτερος σε κλεψίματα πίσω από τον Dwyane Wade (1.7 μ.ο έναντι 1.9 του Flash) και τρίτος σε κοψίματα με 0.9 ανά αγώνα, πίσω από τους Chris Bosh και Chris Andersen (1.4 και 1 αντίστοιχα). Αυτά όμως είναι απλώς… αριθμοί, που στην περίπτωσή του βέβαια λένε την αλήθεια.

 

Ο LeBron James είναι ο ηγέτης του Miami τόσο βάσει των αριθμών όσο και με βάση την εικόνα του στο παρκέ. Είναι μία κατηγορία μόνος του, αφού έχει καταφέρει να θεωρείται – και να είναι – ο καλύτερος παίκτης στην κόσμο και ταυτόχρονα ο καλύτερος δυνατός συμπαίκτης, αφού είναι ίσως ο πιο αλτρουιστής σταρ από την εποχή του Magic Johnson.

 

Με απλά λόγια: Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Είναι ο πιο κυρίαρχος παίκτης στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Είναι ο MVP της κανονικής περιόδου. Είναι ο LeBron James. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς… λεπτομέρειες.