Η απάντηση του Μπαρτζώκα στην «Πράσινη»

Bartzokas

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης (4/9) η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για το Καρπενήσι, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα πραγματοποιήσουν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους.

O Γιώργος Μπαρτζώκας πριν την αναχώρηση έκανε δηλώσεις και απάντησε στο δημοσίευμα εφημερίδας για τη συμφωνία που είχε με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

Για τις πρώτες μέρες προετοιμασίας: «Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά. Σκοπός μας είναι τα νέα πρόσωπα να μπουν σε έναν ρυθμό και να καταλάβουν την φιλοσοφία της ομάδας. Από εκεί και πέρα ξέρετε όλοι καλά, πως όλες οι μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα απουσιών λόγω του Ευρωμπάσκετ. Μας λείπουν σημαντικοί παίκτες και δυστυχώς θα τους έχουμε κοντά μας λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. Αυτό είναι ένα πρόβλημα αξεπέραστο για εμάς, αλλά αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα όλων των ομάδων.»

Για τις απουσίες της ομάδας: «Φυσικά και είναι ένα πρόβλημα στην προετοιμασία μας οι απουσίες βασικών παικτών μας. Πέρσι ξεκινήσαμε όλοι μαζί, φέτος όμως θα έχουμε απουσίες. Αυτό όμως ξαναλέω είναι ένα πρόβλημα που το έχουν όλες οι μεγάλες ομάδες. Μην ξεχνάμε πως φέτος έχουμε και αρκετά νέα πρόσωπα και θα πρέπει η ομάδα να “δέσει”. Είμαι αισιόδοξος πάντως πως φέτος θα έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, αλλά και πως η χρονιά θα πάει πολύ μακριά για εμάς».

Για τον φετινό σχεδιασμό: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τον σχεδιασμό της ομάδας γιατί παρά τις αλλαγές που έγιναν, είτε αυτές που εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε, είτε εκείνες που έγιναν χωρίς να θέλουμε, δημιούργησαν μία νέα κατάσταση στον Ολυμπιακό. Πιστεύουμε όμως πως όσοι παίκτες ήρθαν ξέρουν που βρίσκονται, αλλά και ποιος είναι ο ρόλος τους. Έχουν μεγάλο κίνητρο και θέληση, αλλά και καλό χαρακτήρα. Και πιστεύω πως οι νέοι παίκτες θα βοηθήσουν τους παλιούς που έχουν αξία ώστε να φτάσει ο Ολυμπιακός ψηλά και να πετύχει τους στόχους του.»

Για τους στόχους τους: «Δεν βάζουμε κάποιον ξεκάθαρο στόχο ως πρώτο. Θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται, βλέπουμε την κάθε μέρα ξεχωριστά που έρχεται. Είμαι αισιόδοξος πάντως πως φέτος θα πάμε πολύ μακριά. Έτσι και αλλιώς ο Ολυμπιακός έχει στόχο πάντα την κορυφή. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουμε. Μέσα στην πορεία όμως έχουμε να δουλέψουμε σε αρκετά πράγματα».

Για την συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ: «Για την Εθνική είναι καλύτερο να μιλήσει ο κόουτς Τρινκιέρι που έχει ζήσει την ομάδα, αλλά και την καθημερινότητα της εδώ και ενάμιση μήνα. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε τα πάει καλά η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ. Η χώρα μας έχει αποδείξει έτσι και αλλιώς πως βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης, τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και σε εθνικό. Περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία το τι μπορεί να κάνει»

Για το αν η ομάδα φέτος πήρε αρκετούς παίκτες ώστε να έχει μεγάλο ρόστερ: «Ακριβώς, το ότι φέτος έχουμε αρκετούς παίκτες στο ρόστερ μας είναι σημαντικό. Η Ευρωλίγκα πέρσι με το βαρύ και φορτωμένο πρόγραμμα δημιούργησε νέα δεδομένα. Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια και υπάρχει φθορά στις ομάδες. Με βάσει την αξιολόγηση της περσινής σεζόν αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ρόστερ πιο βαθύ φέτος. Έτσι, πέρα από τις δεδομένες μεταγραφές που θα κάναμε λόγω ελλείψεων, πήραμε και δύο πάρα πολύ ταλαντούχους Έλληνες παίκτες όπως τους Αγραβάνη και Παπαπέτρου, οι οποίοι σιγά-σιγά θα μπουν στο κλίμα της ομάδας. Θα βελτιώσουν το επίπεδο της προπόνησης τους και εκτιμώ πως θα δείξουν από φέτος κιόλας τις δυνατότητες τους. Νομίζω πως το ρόστερ μας είναι πλούσιο, βαθύ και θα έλεγα πολύ αξιόλογο»

Για το δημοσίευμα εφημερίδας προσκείμενη στον Παναθηναϊκό για το συμβόλαιο του:«Καταρχήν τώρα βρισκόμαστε εδώ επειδή η ομάδα φεύγει για προετοιμασία. Το να το εξατομικεύουμε, λοιπόν, θεωρώ πως είναι λίγο λάθος. Αφού με ρωτάτε όμως θα πρέπει να απαντήσω κάτι. Θα σας πω, λοιπόν, το εξής. Τα πράγματα παρουσιάστηκαν έτσι, έτσι όπως ακριβώς ήθελε το συγκεκριμένο ΜΜΕ να το παρουσιάσει. Ήταν η μισή αλήθεια ότι γράφτηκε. Εγώ ξέρετε δεν είχαν οψιόν από την πλευρά μου με το συμβόλαιο του Ολυμπιακού για να ανανεώσω. Αυτή την είχε ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός μπορούσε να αποφασίσει για το αν ήθελε να κάνει επέκταση της συνεργασίας μας, για το αν θα είμαι στην ομάδα τη νέα σεζόν ή όχι. Η συμφωνία, λοιπόν, που είχα κάνει με την Φενέρ ήταν πως θα πήγαινα αν μοναχά ο Ολυμπιακός δεν με ήθελε. Είναι ξεκάθαρο αυτό, αλλά φυσικά αυτό δεν βγήκε στο θέμα ούτε στην επικαιρότητα. Εγώ είχα συμφωνήσει να πάω αν μοναχά ο Ολυμπιακός δεν με ήθελε. Εφόσον όμως ο Ολυμπιακός με ήθελε δεν είχα άλλη σκέψη στο μυαλό μου»