Κώστα ευχαριστούμε, εμείς συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά!

991421_1368129363324.limghandler

Καλό Σαββατοκυρίακο σε όλους φίλοι/ες. Ένα τριήμερο ανήσυχης ηρεμίας έφτασε στο τέλος του. Δεν πρόκειτε να μετανοιώσω για ένα πρόσφατο μου άρθρο με θέμα την παραμονή Πέρπε-Παπ στο λιμάνι καθώς δεν μπορείς να βρίσκεσαι μπροστά απ’τις εξελίξεις. Στο κάτω κάτω δεν έγραψα κάτι που δεν είναι αλήθεια ακόμα κι αν τελικά ο Κώστας Παπανικολάου αποφάσισε να αφήσει τον ΘΡΥΛΟ μας. Εδώ εξήγησα ότι ο Κώστας είναι ένας πολύ καλός παίχτης που είχε) να δώσει πολλά στην ομάδα αλλά και να πάρει ακόμα περισσότερα (μπορείτε να το βρείτε εδώ).

Όμως, όπως είπαμε, στον Ολυμπιακό δεν ψάχνουμε κομπάρσους αλλά αληθινούς πρωταγωνιστές, μα πάνω απ’όλα ανθρώπους και παίχτες που να σέβονται τον σύλλογο, τους προέδρους και τον κόσμο του Ολυμπιακού! «Και οι πρωταγωνιστές στο τέλος της ημέρας μένουν εκεί, ψηλά στις συνηδείσεις του κόσμου και της ίδιας της ομάδας».

 

Ο Κώστας Παπανικολάου δέχθηκε μια δελεαστική πρόταση από Μπάρτσα αλλά, όπως φημολογείτε, και από ΤΣΣΚΑ, ζύγισε τις αποφάσεις του όπως ο ίδιος ήθελε, του προτάθηκε ανανέωση με καλύτερες απολαβές  αλλά στο τέλος της ημέρας συμβιβάστηκε με την πρόταση των μπλαουγκράνα και έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας…Της ομάδας που ανδρώθηκε, πανηγύρισε τίτλους κι αναδείχθηκε κορυφαίος νέος της Ευρώπης για το 2012-13.

 

Η απομάκρυνση του Κώστα Παπανικολάου όπως ήταν λογικό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις όμως, σκεπτόμενος μπασκετικά και όχι σαν φίλος του Ολυμπιακού, μπορώ να πώ πως η πώληση του ήταν, εν τέλει, κάτι που έπρεπε να γίνει. Ο Κώστας το ‘φώναζε’ ότι θέλει εξωτερικό και κυρίως ΝΒΑ όμως με το μπάσιμο της Μπάρτσα άλλαξαν άρδην τα δεδομένα. Οι Αγγελόπουλοι είτε θα πούλαγαν τον παίχτη κερδίζοντας στο οικονομικό κομμάτι ένα σεβαστό πόσο είτε θα δεχόντουσαν την αντιπρόταση του Παπανικολάου που ήταν πάλι μεγάλη  (και πάλι υπήρχε περίπτωση φυγής του με  buy out από ομάδα του Ατλαντικού). Και ο Κωστάκης στο λιμάνι ούτως ή άλλως μετρούσε μήνες…όλοι το γνωρίζουμε αυτό.

 

Η αξία του Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού φαίνεται και στο πόσο απεγνωσμένα τα δύο μεγαθήρια, Μπάρτσα και Τσσκα προσπάθησαν (και θα προσπαθούν και του χρόνου) να αγοράσουν τα όπλα που τους βαράνε αλύπητα καθώς ο Ελληνας φόργουορντ γίνεται αυτομάτως ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Μπαρτσελόνα, ξεπερνώντας τόσο τον αρχηγό της, Χουάν Κάρλος Ναβάρο όσο και τον Εραζεμ Λόρμπεκ. Ουσιαστικά η Μπαρτσελόνα δαπάνησε για τον Παπανικολάου, τα χρήματα που είχε υπολογίσει να δώσει στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος προτίμησε το λιμάνι του Πειραιά και όχι της Βαρκελώνης.

 

Υ.Γ 1: Τέσσερα χρόνια υπέροχα στον Ολυμπιακό όπως δήλωσε ο Κωστάκης και εμείς με την σειρά μας τον ευχαριστούμε για τον ιδρώτα και το πάθος του σε κάθε αγώνα της ομάδας μας! Ο επαγγελματικός αθλητισμός δεν χωρά συναισθηματισμούς κάτι που πρέπει όλοι να εμπεδώσουμε γρήγορα.

Υ.Γ 2: Ο σχεδιασμός δεν χαλά λόγω Παπανικολάου, η ομάδα θα ενισχυθεί και θα παρουσιαστεί όπως ακριβώς πρέπει και χρειάζεται. Τα κίνητρα για τους νέους μας παίχτες είναι ΕΔΩ κα ακούν στο όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!  Όσοι δεν γουστάρετε και θέλετε ΝΒΑερς και την μισή Εθνική νέων σήμερα κιόλας στην ομάδα…τα λέμε τον Μάιο. Λίγοι και καλοί στο ΣΕΦ, πιο καλά μας βγαίνει.