Η ώρα του κόσμου!

LIA02_afiksi_olympiakou_printezis.jpg

Πρωταθλητές χαιρετώ! Η φώτο που βλέπετε στο κείμενο δεν είναι τυχαία…μιλά από μόνη της. Μέσα σε είκοσι-έξι (26) λέξεις η ΚΑΕ δίνει την μπάλα στον πύρινο κόσμο της ομάδας! Ένα κόσμο α-ν-ε-π-α-ν-ά-λ-η-π-τ-ο, ένα κόσμο που ζει και αναπνέει για το μεγαλείο του Ολυμπιακού του!

“Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 10 Ιούλιου 2013 αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας 2013-2014 του Πρωταθλητή Ευρώπης 2012 και 2013 Ολυμπιακού!“. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες περί του τρόπο αγοράς ή παραλαβής, αυτά υπάρχουν στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ. Εδώ θα αναφερθώ σε ένα μεγάλο θέμα…την επιβεβλημένη και απαραίτητη επιστροφή του μπασκετικού κόσμου!

Όπως προανέφερα στην εισαγωγή μου, η φωτογραφία που λήφθηκε απ’το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην υποδοχή των Πρωταθλητών φέρνει χαρά αλλά….και προσδοκίες! Προσδοκίες όχι απ’την ομάδα (αυτές είναι γνωστές) αλλά από ΕΜΑΣ! Τους γαύρους όλου του κόσμου! Προσωπικά φίλοι/ες δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν! Με τίποτα! Ούτε για κρίση, ούτε για απόσταση (όσοι με ξέρουν γνωρίζουν τι εννοώ)! Κρίση; Mε 200 ευρώ χορταίνεις τον Πρωταθλητή Ευρώπης, τον κορυφαίο σύλλογο της Γηραιάς Ηπείρου. Απόσταση; Με 200 ευρώ βλέπεις την ομάδα σου όσες φορές μπορείς αλλά νιώθεις 10 φορές γαύρος όταν δίνεις το παρών σου! Ξέρω, δύσκολοι καιροί, συμφωνώ και επαυξάνω! Αλλά όταν μιλάμε για ιδέα, για αυτό που σε κάνει να γελάς ή να κλαις, να δακρύζεις από περηφάνια ή να θυμώνεις από πίκρα ή αδικία τότε ναι!

Κι αν –καλώς ή κακώς- στο ποδόσφαιρο τα εισιτήρια διαρκείας είναι πιο…ελκυστικά για το κόσμο, στο μπάσκετ δεν μπορώ να διανοηθώ πως ούτε ένα απλό εισιτήριο αγώνα δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει (με 10 ή 20 ευρώ βλέπεις αγώνα Ευρωλίγκα). Το γήπεδο είναι μια δικαιολογία, ένα άλλοθι για κάποιον που θέλει να απολαύσει έναν μπασκετικό αγώνα. Αλλά το ΣΕΦ όσο και να το κάνουμε είναι το σπίτι μας, εκεί μεγαλώσαμε, εκεί μάθαμε το μπάσκετ κι εκεί θα συνεχίζουμε να γράφουμε την δική μας ξεχωριστή ιστορία! Έντι Τζόνσον, Αλφόνσο Φόρντ, Σιγάλας, Τόμιτς, Φασούλας, Ρϊβερς και άλλα ιερά τέρατα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ πάτησαν το δοξασμένο παρκέ του ΣΕΦ. Και η λίστα μεγαλώνει…Μην το ξεχνάτε αδέρφια!

Κι έτσι για να μην σας κουράζω άλλο, το σάπιο κατεστημένο εμείς θα το ρίξουμε! Μόνο εμείς! Πως; Τον δρόμο προς το τρίτο σερί και 4ο συνολικά Ευρωπαϊκό μόνο ο λαός του ΘΡΥΛΟΥ μπορεί να ακολουθήσει…κι αυτός ο δρόμος περήφανοι Ολυμπιακοί θα ΄ναι ο θάνατος τους! Όταν μας θέλουν τελειωμένους εμείς απαντάμε με κούπες καρυδάτες, με νίκες βγαλμένες από ταινία ΘΡΥΛΙΚΩΝ ηρώων. Τα αδέρφια έκαναν ΚΑΙ ΠΑΛΙ αυτό που πρέπει, πλέον έφτασε η δική μας μεγάλη ώρα…Εγώ θέλω και θα ‘μαι παρών σε όλη την διαδρομή…εσείς;

Y.Γ¨1: Τέλος απλά αναφέρω, #prwtathlitesdiarkeias!

RunAndGun7