Φετφατζίδου το… ανάγνωσμα !!!

 fetfatzidis

 Γαυραρέοι μου καλησπέρα.

> Επωλήθη ο Γ. Φετφατζίδης στην Ιταλική Τζένοα έναντι 4.5 εκατομμυρίων ευρώ. Πώληση της τελευταίας στιγμής. Άξιον αναφοράς είναι οτι η ομάδα μας κράτησε το 25% των μεταπωλητικών δικαιωμάτων του παίκτη πράγμα που σημαίνει οτι σε περίπτωση υψηλής μεταπώλησης του Φέτφα από τη Τζένοα (πολύ πιθανό), η ομάδα μας έχει λαμβάνειν το ανάλογο “μέρισμα”. Κίνηση αναμενόμενη από τη Διοίκηση του Ολυμπιακού αν κρίνουμε από τα 3 προηγούμενα “ερυθρόλευκα καλοκαιρια”. Κάθε χρόνο η ΠΑΕ προχωρά σε πώληση την ύστατη στιγμή. Το 2010 ήταν ο Ριέρα, το 2012 ο Μιραλάς και φέτος σίγουρα θα ήταν κάποιος και όπως είδαμε όλοι, αυτός ο “κάποιος” ήταν ο Φέτφα.

> Δεν μπορώ να πω οτι χάρηκα διότι είναι πασιφανές και ευρέως αντιληπτό οτι όταν “χάνεις” έναν παίκτη με την ποιότητα του Φετφατζίδη δεν μπορεί παρά να αποτελεί σημαντική απώλεια για την ομάδα. Ειδικά όταν ο παίκτης αυτός είναι ο Φετφατζίδης της φετινής σεζόν όντας ένα κλίκ πιο γρήγορος, ένα κλίκ πιο φρέσκος, ένα κλίκ πιο δυνατός και έτοιμος. Αν όμως κάνουμε ένα rewind στη μνήμη μας θα θυμηθούμε τι έχει κατά καιρούς λεχθεί-γραφτεί για τον Φετφατζίδη, θα θυμηθούμε οτι ήταν πάμπολλες οι φορές κατά τις οποίες ασκήσαμε δριμμεία κριτική στον Φέτφα για τις υποτονικές εμφανίσεις του, για την μη αξιοποίηση των όποιων ευκαιριών αυτός έλαβε και για την επί 3 έτη γενικευμένη αγωνιστική στασιμότητα που εμφάνιζε, αλλά και την καταφανέστατη ηθικοπνευματική περιδίνηση στην οποίαν είχε περιέλθει, με αποτέλεσμα να διίστανται οι απόψεις επί του γεγονότος της αποχώρησής του.

> Αν “παλαντζάρουμε” το ένα αντίβαρο με το άλλο, πιθανώς θα αμφιταλαντευτούμε και θα δυσκολευτούμε να αποφασίσουμε αν τελικά κάναμε καλά που τον δώσαμε ή όχι. Αν όμως συμπεριλάβουμε στο σκεπτικό μας το γεγονός οτι ο Φετφατζίδης ίσως να μην μπορούσε να δείξει αυτό που αναμφιβόλως “διαθέτει” σε μια ποδοσφαιρικά πρωτόγονη Χώρα όπως η Ελλάδα τότε ίσως, λέω… ΙΣΩΣ, αντιληφθούμε οτι τελικά μπορεί να μήν κάναμε και άσχημα που τον δώσαμε και μάλιστα έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού με συμπληρωματικό “καπάρο” επί μιας κάποιας πιθανής μεταπωλήσεώς του.

> Θα μου πείτε, στην τσέπη μας μπαίνουν; ΟΧΙ φυσικά. Και θα προτιμούσα η πώληση αυτή να είχε γίνει νωρίτερα ώστε να είχαμε τον χρόνο για να τον αντικαταστήσουμε αν όχι με κάτι καλύτερο τότε σίγουρα με κάποιον ισάξιο ποδοσφαιριστή. Κάτι τέτοιο όπως είδαμε, δεν κατέστη δυνατόν αλλά δεν προτίθεμαι να προβώ σε οποιαδήποτε ανάλυση επ’ αυτού. Ίσως μελλοντικά.  Όπως και να έχει, ευχαριστούμε τον Γιάννη Φετφατζίδη για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό και του ευχόμαστε να πετύχει στην νεά του ομάδα αυτά που δεν κατόρθωσε να πετύχει σ’ εμάς. Να μείνει μακρυά από τραυματισμούς και να προοδεύει συνεχώς στην καριέρα του βασιζόμενος στο ήθος την ανδροπρέπεια, τον πολιτισμό αλλά και τις Αθλητικές Αξίες με τις οποίες τον διοχέτευσε και τον γαλούχησε η φιλόστοργος ερυθρόλευκη μήτρα. Ευελπιστώ οτι δεν θα μοιάσει σε κάποια άλλα αχάριστα “κοκκινομάγουλα” τσουτσέκια, που “δάγκωσαν” το… χέρι που του τάισε, τους έκανε ανθρώπους, τους διέκρινε και εν τέλει τους ΠΡΟΩΘΗΣΕ.

> Όπως όλα δείχνουν κλείνει ο Ολυμπιακός μας τον σχεδιασμό του ύστερα από ένα καλοκαίρι μεταγραφικού ΟΡΓΑΣΜΟΥ κατά το οποίο απέκτησε συνολικά “19” ποδοσφαιριστάς (που λέει κι ο κυρ-Σάββας). Θεωρώ πως ακόμα και με την απώλεια του Φέτφα η ομάδα είναι πλήρης σε όλες της γραμμές της συνθέτοντας τον ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟ από άποψη ρόστερ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ μας. Αν μου μένει μια “πικρία” τώρα στο τέλος, οφέιλεται στο γεγονός οτι όπως όλα δείχνουν δεν θα “γευτούμε” κάποιο… κερασάκι. Τουλάχιστον για τώρα.

> Θερμή παράκληση εις άπαντες. Ας μην υπεισέλθουμε στις γνώριμες και ιδιαζόντως νοσογόνες και ανθυγιεινές συνήθειες της περισυνής σεζόν. Δεν νομίζω οτι έχουν θέση στην καθημερινότητά μας ως οπαδοί του Ολυμπιακού τέτοιου είδους έξεις, πάθη και συμπτώματα όπως η γκρίνια, η μιζέρια, η εσωστρέφεια και ο αναβρασμός. Θυμίζω οτι ο Ολυμπιακός ουδέποτε υπήρξε προσωποκεντρικός Σύλλογος έχοντας ως βασικό δογματικό – ιδεολογικό πυλώνα το γεγονός οτι κανείς δεν υπερβαίνει την του Εφήβου μεγαλειότητα. Μοναδικός ΖΩΟΓΟΝΟΣ παράγων για τον Ολυμπιακό μας είναι ο ΚΟΣΜΟΣ του και κανείς άλλος. Όσοι ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ σήμερα στον Ολυμπιακό, μας ΒΡΗΚΑΝ στον Ολυμπιακό. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΜΕ !!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ