Σεμνά, αντρίκεια, Πειραιώτικα!

Παρατηρώ μια υπεραισιοδοξία για το αυριανό ματς ,σχεδόν ανησυχητική. Μεγάλη σιγουριά στις τάξεις των φιλάθλων μας για αποτέλεσμα μέσα στο Παρκ Ντε Πρενς της Γαλλίας, λες και είναι κάτι το δεδομένο.

Θα πρέπει να τονίσω για πολλοστή φορά ,ότι δεν μας ταιριάζει η αλαζονεία. Πολλώ δε μάλλον όταν απέναντί μας έχουμε παίκτες επιπέδου ενός Ίμπρα, ενός Παστόρε, ενός Καβάνι κι ενός Λαβέτσι. Καμμία αντίρρηση ότι ο φετινός Θρύλος μπορεί να κάνει έστω το Χ εκεί μέσα.

 sam

ΟΜΩΣ, αυτό αν είναι γραφτό θα γίνει μεθοδικά. Με πλάνο και απόλυτη συγκέντρωση και στα 90τόσα λεπτά που θα διαρκέσει ο αυριανός μας αγώνας. Αν προσεγγίσουμε με έπαρση το παιχνίδι, προβλέπω μεγάλα δράματα.

Διότι, πέραν του ότι  αντιμετωπίζουμε ένα εκ των φαβορί για την κούπα, το φαβορί αυτό δεν έχει προκριθεί μαθηματικά , τουτέστιν αποκλείεται να το βρούμε ”μπόσικο”. Επομένως, αυτό που οφείλει να κάνει η ομάδα είναι να παίξει χωρίς κανένα άγχος την μπάλλα της και ό,τι βγεί. Γιατί αν δεν το καταλαβαίνετε ορισμένοι, το ”πάμε να τους πατήσουμε, θα περάσουμε αέρα, μόνο κακό μπορεί να μας κάνει. Μιλάω κυρίως για νεόκοπους και μη σχετικούς με το άθλημα οπαδούς μας, που η βεβαιότητά τους μπορεί να τους οδηγήσει σε αφορισμούς σε ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα.

Το λοιπόν, κάτω η μπάλλα από όλους μας. Χαμηλά. Μόνο το κεφάλι ψηλά, μεταφορικά και κυριολεκτικά . Μεταφορικά,γ ιατί και αν ακόμα αύριο χάσουμε, θα έχουμε την πρόκριση στο Ναό μας, όπου θα μας αρκεί και η ισοπαλία. Ε, τι στο καλό; Έχουν προσκυνήσει μεγαθήρια στο Καραϊσκάκη, αν δεν το θυμάστε. Και κυριολεκτικά ψηλά ,για να εκμεταλλευτούμε με κάποιον από τους μεγάλους μας παίκτες την όποια αδράνεια των Γάλλων αύριο.

 mitrogoal

Ευτυχώς η ομάδα δείχνει να κλείνει τα αυτιά της σε όσους κοντεύουν να την χρίσουν φαβορί μέσα στο άντρο του Ιμπραϊμοβιτς. Σε αυτό είμαι βέβαιος ότι ο Μίτσελ έχει κάνει τα κουμάντα του. Την παρτίδα, κύριοι, πρώτα την σώζεις, και μετά,αν δείς ότι σου ”βγαίνει”, κυνηγάς να την πάρεις.  Είναι άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, το οποίο δεν έχει ανάγκη καμμίας μεγαλόσχημης κουβέντας πρίν γίνει η σέντρα του κάθε ματς ξεχωριστά….

Share and Enjoy !

0Shares
0 0