Και τώρα, τρέχουμε!

 images (5)

Δεν θα κουράσω, φίλοι μου. Είμαι εκνευρισμένος και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιό λακωνικός και ”ευγενικός” μπορώ για τις επιλογές της διοίκησης μπάσκετ το τελευταίο διάστημα. Διότι καλό και άγιο να κρατήσεις τον καλύτερο , αλλά εδώ έγινε καπνός σε ένα μήνα,  όλη η χημεία της ομάδας!

Με την φυγή Παπανικολάου αποδυναμωνόμαστε και ταυτόχρονα δυναμώνει ένας εκ των αντιπάλων μας στον δρόμο για το 3peat. Αν τα βάλουμε όλα κάτω, έχουμε απωλέσει Χάινς, Παπ αλλά ΚΑΙ τον Άντιτς. Για όποιον είναι αμελητέα ποσότητα ο Σκοπιανός, ας σταματήσει την ανάγνωση και να ασχοληθεί με το πλέξιμο σοσονιών.

Αντί του Κάιλ, λοιπόν, πήραμε Μπέγκιτς. Ένα βαρύ σέντερ από τη Σλοβενία, με πολλές αμυντικές αρετές, αλλά αργοκίνητο στην επίθεση και φειδωλό στο σκοράρισμα. Άρα τον ρόλο του αντι-Χάινς θα επωμιστούν οι Ντάνστον και Σίμμονς. Έτσι ελπίζω, τουλάχιστον. Στην θέση του Πέρο, ήρθε ο Πέτγουεϊ, ένας αλτικότατος πάικτης με εκρηκτικότητα και αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι, αλλά όχι μακριά από αυτό σαν τον προκάτοχό του.

Είχαμε ψηθεί πολύ και πολλοί στην έλευση του Ντέιβις ο οποίος είναι πιό πολυσύνθετος από τον Μπέγκιτς και θεωρώ ότι δεν έπραξε καλώς η διοίκηση με το να μην δώσει το 1 εκ. ευρώ που φέρεται να ζητούσε ο Αμερικανός σέντερ. Από την στιγμή που φτάσαμε στα 1,2 για τον Κάιλ του 1.96 οι κύριοι Αγγελόπουλοι θα είνα αποκλειστικά υπόλογοι για τυχόν αστοχία, μιας και είχαν ΚΑΙ τα χρήματα ΚΑΙ το  χρόνο να επιμείνουν για τον Ντέιβις.

Και πάμε στην θέση 3 που έμεινε λειψή με την αποχώρηση του Κώστα. Για μένα η καλύτερη λύση είναι είτε ο Μός-ο μόνος από Ευρώπη που με καλύπτει-είτε κάποιος καλός ελεύθερος από ΝΒΑ μεριά. Για να μην ξεχάσουμε ότι πλέον, καθώς χάσαμε τον πιό εύστοχο παίκτη μας (Παπ) από την περιφέρεια πέραν του συμπληρωματικού Γκετσεβίτσιους, θέλουμε ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ και παίκτη να στάζει τρίποντα από μακριά. Έφυγε και ο Άντιτς, ΞΑΝΑυπενθυμίζω , ο οποίος έδωσε άπειρες λύσεις σε κρίσιμα σημεία με το καλό του μακρινό σούτ.

Μεγάλα λοιπόν τα ρίσκα των Αγγελόπουλων. Μεγάλα και ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΑ . Το να μην φροντίζεις να ”κλειδώνεις” τους χρησιμότερους παίκτες σου ΠΡΙΝ την λήξη των συμβολαίων τους, είναι αποδεδειγμένα κουτοπόνηρη  και αδιανόητη επιλογή σε τέτοιο επίπεδο. Θέλω να ελπίζω ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει. Αφού είναι αμετανόητα ”ρομαντικοί” και τίμιοι στο θέμα των παρασκηνίων, είναι υποχρέωσή τους να απαντήσουν σε ένα καλοκαίρι που μέχρι τώρα, πλην Σπανούλη μοιάζει να έχουν χάσει κατά κράτος από τους βασικούς ανταγωνιστές τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ακούγομαι σκληρός? Πιστέψτε με, είναι απείρως ηπιότερο από το να -νομίζει -ότι μου κάνει πλάκα ο κάθε Τράκης ,επειδή σε κάποια θέματα τα αδέρφια κάνουν τους χαζούς….

ΥΓ:  Αν μπούμε στο τριπάκι του να γίνει η 3η σερί Ευρωλίγκα αυτοσκοπός, είναι από επικίνδυνο εώς ανόητο. Ο κύριος στόχος είναι να ανακτήσουμε τα πρωτεία στην Ελλάδα από τον απατεώνιο αντίπαλό μας, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Από εκεί και πέρα είναι ασυζητητί καλοδεχούμενη και η μεγάλη σαμπανιέρα, αλλά σαν κερασάκι στην τούρτα.