Θρύλε, μπορείς και την…Paris !

“Περάσαμε ένα ήσυχο βράδυ με αντίπαλο την Skoda Ξάνθη, αλλά την Τρίτη αρχίζουν τα δύσκολα με το παιχνίδι κόντρα στους Γάλλους, ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα.” γράφει ο dp11 στο σημερινό του κείμενο.

Αρχίσαμε να το εμπεδώνουμε πλέον : εφόσον συνεχίσουμε να είμαστε σοβαροί, θα ρωτάμε “πόσα θα βάλουμε σήμερα” πριν από κάθε παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα αρχίζει να δείχνει στο γήπεδο τις αρετές της, το ρόστερ είναι πολύ γεμάτο, οπότε περιμένουμε καλές εμφανίσεις και πολλά γκολ. Όμως, την Τρίτη αρχίζουν τα δύσκολα με το παιχνίδι κόντρα στους Γάλλους, ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα

Περάσαμε ένα ήσυχο βράδυ κόντρα στην ομάδα του Καραγεωργίου, αφού καταφέραμε να ανοίξουμε πολύ νωρίς το σκορ και να μην επιτρέψουμε στο…πούλμαν να στηθεί μπροστά στο τέρμα των αντιπάλων μας. Το επιθετικό δίδυμο των Σαβιόλα-Μήτρογλου αρχίζει να κάνει όργια και να μετατρέπει σε διαδικαστικά θέματα τέτοια παιχνίδια, η ομάδα πρεσάρει καλά και επιτίθεται με πολλούς τρόπους, από τον άξονα και από τις πτέρυγες, ο ανταγωνισμός μεταξύ των παιχτών για μία θέση στην ενδεκάδα βοηθάει στη βελτίωσή τους και ο Μίτσελ πρέπει να συνηθίσει να ζει με τον ευχάριστο πονοκέφαλο που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει…

Αν εξαιρέσουμε ένα δεκάλεπτο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όπου παίξαμε με σβηστές τις μηχανές και δώσαμε στους αντιπάλους τη δυνατότητα να απειλήσουν την εστία του Ρομπέρτο, σταθήκαμε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο και θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει ακόμα ευρύτερο σκορ. Ελπίζω να μην είναι σοβαροί οι τραυματισμοί του Μπονγκ και του Σαλίνο, δύο πολύ σημαντικών παιχτών ενόψει του δύσκολου αγώνα της πρεμιέρας του Champions League.

Ο Ρομπέρτο είχε 2-3 ευκαιρίες για να δείξει ότι είναι ένας αξιόπιστος τερματοφύλακας, οι δύο πλάγιοι αμυντικοί ήταν πολύ καλοί στο διάστημα που αγωνίστηκαν, ενώ δεν ήταν καθόλου άσχημοι και οι παίχτες που τους αντικατέστησαν (Μανιάτης και Χολέβας). Οι κεντρικοί αμυντικοί ήταν πολύ σταθεροί και ειδικά ο Μανωλάς έκανε μεγάλο παιχνίδι, ενώ ο Σάμαρης δείχνει να έχει αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε και είναι καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Είδαμε μετά από καιρό τον Μασάντο, που ήταν αρκετά καλός στο παιχνίδι, και τον αρχηγό Φουστέρ να δίνει άλλη μία παράσταση απλού και ουσιαστικού ποδοσφαίρου. Αν του έκανε το χατίρι η μπάλα, στο γυριστό σουτ που επιχείρησε, θα βλέπαμε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Μακάρι να το κράτησε για το βράδυ της Τρίτης, όταν θα το χρειαζόμαστε περισσότερο…

Ο δαιμόνιος Βάις δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του και είναι σίγουρο ότι θα κάνει μεγάλες ζημιές έτσι και βρει ανοιχτό γήπεδο. Για το επιθετικό δίδυμο τα λόγια είναι περιττά… Πρόκειται για δύο πολύ μεγάλους παίχτες, που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικούς ρόλους μέσα στο γήπεδο, συμπληρώνουν καλά ο ένας τον άλλον και θα κάνουν πολλές ακόμα μανούλες να κλάψουν !

Ο Γιαταμπαρέ έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά μου φάνηκε λίγο επιπόλαιος και υπερβολικός σε κάποιες από τις ενέργειές του. Ελπίζω ότι σιγά-σιγά θα μπει στο κλίμα της ομάδας και θα βοηθήσει, όπως και ο Ν’ντιγκά που δεν έπαιξε σήμερα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο Κάμπελ και ο Τσόρι και ο Σιόβας και ο Αβραάμ και ο Ιμπαγάσα και ο Τόρες και ο Ολαϊτάν και όλα τα υπόλοιπα παιδιά στο “περίμενε” !

Περίμενα να παίξει, έστω και σαν αλλαγή, ο Ν’Ντιγκά κόντρα στην Ξάνθη και να τον δούμε βασικό στο παιχνίδι της Τρίτης. Πλέον, λαμβάνοντας υπόψη και τις δηλώσεις του Μίτσελ για τον Σάμαρη, δεν το πιστεύω. Νομίζω ότι, αν είναι διαθέσιμοι και οι δύο τραυματίες, θα κατεβάσει : Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα, Μπονγκ, Σάμαρη, Μανιάτη, Φουστέρ, Κάμπελ, Σαβιόλα και Μήτρογλου.

Ανεξαρτήτως των προσώπων, αυτό που έχει σημασία είναι να μπούμε στο γήπεδο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτά τα παιχνίδια είναι για άντρες, χρειάζονται πάθος και δύναμη, χρειάζονται ερυθρόλευκη ψυχή !

dp11 – Δημήτρης Παπαχρήστος

skoda4