Η πόλη του Μονάχου!

Η πόλη του Μονάχου!

Διαβάστε όσα θα θέλατε να ξέρετε για το Μόναχο.

munichfcboly

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 21:45, για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League.

Η αναμέτρηση με τους Βαυαρούς θα είναι η τρίτη και τελευταία που θα δώσει η ομάδα μας εκτός έδρας, για την φάση των ομίλων, με τον κόσμο να δίνει δυναμικά το παρών στο «Allianz Arena».

Πως είναι όμως η πόλη που θα φιλοξενήσει τον Θρύλο;

Το Μόναχο είναι πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του Δούναβη. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο είναι η τρίτη κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, συγκεκριμένα εντός των ορίων της πόλης ζουν 1.350.000 κάτοικοι και η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή φιλοξενεί 5.000.000 κατοίκους και αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών, οδικών, σιδηροδρομικών και εναέριων μεταφορών.

Είναι επίσης φημισμένο ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο, καθώς και μεγάλο βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, με τα δύο καλύτερα και πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Γερμανίας, το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και το Πολυτεχνείο του Μονάχου, μουσεία και άλλα πολλά ανώτερα καλλιτεχνικά ιδρύματα.

Το Μόναχο από παλιά υπήρξε καλλιτεχνικό κέντρο. Υπάρχουν επίσης αρκετά σημαντικά μουσεία και πινακοθήκες τέχνης όπως η Παλαιά Πινακοθήκη, η Νέα Πινακοθήκη, η Νέα Κρατική Πινακοθήκη, η Γλυπτοθήκη και το Εθνικό Βαυαρικό Μουσείο.

Το Μόναχο είναι ένας δημοφιλής τόπος προορισμού τουριστών. Η πόλη είναι χωρισμένη σε 12 διαμερίσματα. Η Παλαιά Πόλη περιβάλλεται από τον Άλτστατρινγκ, δηλαδή τον οδικό δακτύλιο της πόλης, ενώ ευρύτερη περιοχή περικλείει ο Μίτλερερ Ρινγκ, δηλαδή ο ενδιάμεσος οδικός δακτύλιος. Η μετάβαση στην ευρύτερη περιφέρεια της πόλης γίνεται με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, γνωστό ως S-Bahn. Σε απόσταση 30 χλμ. βρίσκεται το αεροδρόμιο του Μονάχου, το Διεθνές Αεροδρόμιο Φραντς-Γιόζεφ-Στράους.

Το 1972 το Μόναχο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το σίγουρο είναι πως όσοι ταξιδέψουν στην πόλη, εκτός από τον σπουδαίο αγώνα της ομάδας μας, θα μπορούν να δουν όμορφα μέρη και αξιοθέατα.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0