Επισημάνσεις… και κραυγή προειδοποίησης…!!!

Μεγάλο παιχνίδι το σημερινό μάγκες…

…παιχνίδι “δυναμίτης” για πολλούς λόγους και για ακόμα πιο πολλές λεπτομέρειες.

goalΜας επηρέασε είναι αλήθεια το σκορ του πρώτου αγώνα και είμαστε μαγκωμένοι, ίσως κατά βάθος να παγώσαμε κιόλας. Όλοι γνωρίζαμε τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά ούτε μας πέρασε από το μυαλό το “Καλώς τα παιδιά…3-0”. Θα μου πείτε ότι χρειάστηκε να λαλήσει ύποπτα ο κόρακας, αλλά με δέκα ο Ολυμπιακός και κόντρα πέναλτι έχει ξαναυπάρξει…δεν έμοιαζε όμως παραδομένος. Τέλος πάντων, η ουσία είναι αλλού ,χρήζει μεγάλης προσοχής, και εξηγώ :

Δεν πρέπει για κανένα απολύτως λόγο, αυτό το ματς να περάσει στα ψιλά! Είναι παιχνίδι που χτίζει ομάδες, διαμορφώνει χαρακτήρες και γράφει ιστορία. Είναι αγώνας, που η ανατροπή στρέφει τα βλέμματα όλων πάνω σου, προκαλείς το θαυμασμό των αντιπάλων και σκοράρεις στη συνείδηση των πάντων. Είσαι πλέον μετρήσιμος, δυνατός, δεν επιτρέπεις σε καμία UEFA να ασελγεί πάνω σου με τραγελαφικές διαιτησίες. Της βάζεις το καρότο στο στόμα!

Είναι μονόδρομος το σημερινό παιχνίδι! Το αποτέλεσμα είναι ένα και λέγεται ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Με λίγα λόγια “Με λένε θρύλο και σπάζω το ατσάλι” να δούμε στο γήπεδο και το σκορ ας είναι όποιο να’ναι. Θέλω πάθος, δύναμη, πίεση, λίγους χώρους και “εκρήξεις” ατομικές και ομαδικές. Με τρία μόλις καλά δεκάλεπτα και τον κόσμο να μπουμπουνίζει και να αστράφτει, η Λεβάντε θα παραπατά! Αν είναι τυχερή, με την ευχή μας στον τελικό, αλλιώς ας πάρουν βιντεάκια και φωτογραφίες να έχουν να θυμούνται και να διηγούνται.

Αφορμή για το σημερινό αποτέλεσε το γεγονός πως η αναζήτηση για τις προκρίσεις του Θρύλου με εις βάρος μας αποτέλεσμα στη σύγχρονη ιστορία, δίνει απάντηση μία και δεν τη λες και φρέσκια. Εκεί λοιπόν είναι που πληγώνομαι! “Ρε ποια είναι η Σεντ Ετιέν, η Ανόρθωση και η Λεβάντε και σου πετάνε τρίμπαλα και εσύ πετάς χαρταετό?” Έχεις τέλειες εγκαταστάσεις  προπονητήριο, σάουνες, γιατρούς, γυμναστές, τα υψηλότερα συμβόλαια από όλους αυτούς και τα λεφτά στην ώρα τους, έχεις κόσμο που σε λατρεύει και σε ακολουθεί μέχρι τη Νορβηγία οδικώς και εσύ γυρνάς με τάλιρο στο κεφάλι.

Ε… όχι, κάποιος εδώ είναι αχάριστος και θέλει και αγαπούλες και τραγουδάκια με τα ονοματάκια! Δε νομίζω Τάκη! Πρώτα θα λιώσεις τη φανέλα στον ιδρώτα, θα σεβαστείς αυτό που αγαπάω, θα το τιμήσεις και μετά εγώ… “Πασά στα Γιάννενα…” Ε… δεν μπορεί, πενήντα χρόνια να μιλάμε για κόμπλεξ στο διπλό και “κάθε” Πλζεν να ρίχνει τρία στη Νάπολι? Κάπου υπάρχει λάθος. Είτε αυτό λέγεται χαλαρότητα, είτε έλλειψη στόχων, είτε αχαριστία, είτε ατιμωρησία  είτε…είτε…είτε… Με 500 ευρώ το μήνα δουλεύει ο κόσμος και τρέμει τα αφεντικά… και εσείς μετά το παστέλι ψάχνετε τις κάμερες και θέλετε και αύξηση!

kosmosΓια μία ακόμη φορά, ο κόσμος θα είναι εκεί, θα δώσει απ’την τσέπη του να πάρετε εσείς, θα δώσει απ’την ψυχή του να πάρετε εσείς! Μη δούμε μόνο μετά τη λήξη, λευκά σορτσάκια και ατσαλάκωτες φανέλες. Να τα δώσετε όλα και ας χάσουμε. Με τον Άρη…πάλι εκεί θα είμαστε!

Παρεμπιπτόντως… το σύνθημα που θέλω να ακούγεται πριν την έναρξη και καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα είναι:

…”Και το βράδυ… το βραδάκι…όταν θα ‘χουμε πια προκριθεί…”

και ας το μεταφράσουν οι Ελληνες στους ξένους!

Φιλιά!