29/5/2014: Eάλω το ΟΑΚΑ και τίτλος στο ΣΕΦ!

10310960_10154237526010574_6296241528307048497_n

Το τελευταίο κάστρο έπεσε…Αυτή η ομάδα τα είχε κάνει όλα εως τώρα εκτός από μια θρυλική εμφάνιση και ένα εμφατικό διπλό στο «στοιχειωμένο» ΟΑΚΑ. Κάποτε θα ερχόταν αυτή η μέρα και για να ‘μαστε ειλικρινείς, όσοι έβλεπαν την πορεία των 2 ομάδων την φετινή χρονιά ήξεραν ότι φέτος ο Ολυμπιακός είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας του για να αλώσει την έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου κόντρα σε όλους και όλα!

Ντού από παντού

Όπερ και εγένετο λοιπόν! Τι κι αν ο πρόεδρος του Παναθηναικού προσπάθησε στην αρχή να ταράξει το κλίμα με διάφορες γελοίες προφάσεις περί «υπεράριθμο αριθμό παραγόντων» στον πάγκο της ομάδας μας; Αυτό όχι μόνο δεν αποσυντόνισε τους παίχτες του Γ.Μπαρτζώκα αλλά, εκ των πραγμάτων, προκάλεσε σύγχηση στους γηπεδούχους. Αποτέλεσμα αυτού να δούμε στο παρκέ έναν Ολυμπιακό βγαλμένο απ’το…ΣΕΦ και με ιλιγγιώδη φόρα από την 25άρα πρό ημερών, ρίχνοντας στο καναβάτσο από νωρίς τον αντίπαλο, διαλύοντας κάθε αμυντικό ή επιθετικό σύστημα του Φ.Αλβέρτη και των παιχτών του.
Με μια μαγική, ομαδική, εμφάνιση και πρωταγωνιστές τους Πρίντεζη, Πέτγουει, Λοτζέσκι, Μάντζαρη και Ντάντσον και έχοντας έναν Σπανούλη πιο ήρεμο από ποτέ κατάφεραν να σκορπίσουν τρόμο σε παρκέ και κερκίδα εκτοξεύοντας την διαφορά στην μέγιστη τιμή της (+16) στο τέλος της 3ης περιόδου. Στα τελευταία 10 λεπτά λίγο ο εγωισμός των γηπεδούχων για επιστροφή στο ματς, λίγο η απροσεξία και η βιασύνη στο να τελειώσουν χωρίς πλάνο το ματς οι Πειραιώτες, λίγο και το συχνό φαινόμενο των μπόνους ελευθέρων βολών για την ομάδα των πρασίνων έφερε το ματς στο καλάθι με τις καρδιές έτοιμες να σπάσουν. Ε κάπου εκεί ήταν η ώρα του μεγάλου αρχηγού να δώσει την δική του απάντηση που τόσο πολύ επιζητούσε. Πήρε τον Γκίστ παραμάζωμα, τον άφησε να κατέβει για καμιά φωτογραφία και με το γνωστό του αέρινο στύλ έκανε το 62-66 στέλοντας το ΟΑΚΑ για μαζικά καρδιογραφήματα!

Κύριοι στο ραντεβού με την ιστορία

Η σειρά πήγε στο 1-2. Κανείς δεν πήρε τίτλο χωρίς να κάνει τις 3 νίκες έτσι ούτε και ο Ολυμπιακός. Και το να υποδεχόμαστε την ομάδα μετά από διπλό στο ΟΑΚΑ είναι κατανοητό αλλά το μεγάλο ραντεβού γράφει 1/6/2014, ΣΕΦ, ώρα 19:45μμ! Εκεί πρέπει να μπεί ο επίλογος μιας δύσκολης χρονιάς με την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου μπροστά στο πύρινο μας λαό και στο σπίτι μας! Το μομέντουμ, η εικόνα και η αγωνιστική κατάσταση των 2 ομάδων καθιστούν την ομάδα μας το μεγάλο φαβορί αλλά αν θεωρήσουμε τους απέναντι χαμένους από χέρι τότε μάλλον τίποτα δεν μάθαμε ακόμα.
Οι παίχτες, το τεχνικό τιμ και η διοίκηση του Ολυμπιακού κρατάνε χαμηλούς τόνους και ξέρουν ότι μόνο μέσα από την σκληρή δουλειά θα μπορέσουν σύντομα να γευτούν το νέκταρ της επιτυχίας τους. Οι κόποι ολόκληρης της χρονιάς δεν τέλειωσαν στο ΟΑΚΑ ψες (29/5) αλλά απομένει ακόμα ένα ματς…κι αυτό το ματς είναι στο ηφαίστειο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας!
ΥΓ: Σεβασμός και πίστη στους α/φούς Αγγελόπουλους! Ευλογία για την ομάδα και τον κόσμο της!
ΥΓ1: Πήρανε τον Τράκη για τα ούζα….
ΥΓ2: Κώστα Σλούκα του χρόνου σε θέλω για δύο Σλούκι Λούκ!
ΥΓ3: «Α ρε Τόμι…». Χατζηγεωργίου 2014.