Το σερί του Ολυμπιακού που δεν πρέπει να διακοπεί!

Το σερί του Ολυμπιακού που δεν πρέπει να διακοπεί!

Ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα μετά την διακοπή θα έχει μπροστά του εκτός από ένα ντέρμπι και την ευκαιρία να γράψει ιστορία για το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του.

olympiacos

Δεν είναι εύκολο να πετύχεις το απόλυτο. Πόσω μάλλον όταν έχεις και ευρωπαϊκά παιχνίδια ανάμεσα σε αυτά του πρωταθλήματος. Ομως ο Ολυμπιακός το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Εξι στα έξι με «διπλά» σε Ξάνθη και Τούμπα και 18 βαθμοί. Ακόμα όμως δεν είναι ρεκόρ. Εχει την ευκαιρία όμως ο Ολυμπιακός αρχικά να ισοφαρίσει την δεύτερη καλύτερη επίδοση και μετά να κυνηγήσει το… άπιαστο.

Αλλες δύο φορές λοιπόν στο παρελθόν ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με το εφτά στα εφτά. Αρχικά την σεζόν 1999/00 έχοντας και αλλαγή προπονητή. Ξεκίνησε με Μπάγεβιτς και συνέχισε με Μπιγκόν για το σερί. Το σερί είχε σταματήσει με ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-0. Τα παιχνίδια ήταν:
Προοδευτική-Ολυμπιακός 0-3
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0
Απόλλων-Ολυμπιακός 0-1
Καβάλα-Ολυμπιακός 0-5
Ολυμπιακός-Τρίκαλα 3-1
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-1
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-2
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0

Ο Ολυμπιακός το ξαναέκανε την σεζόν 2012/13. Με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξεκινήσει με το εφτά στα εφτά. Το σερί των νικών (γιατί το αήττητο συνεχίστηκε για πολλές αγωνιστικές) έσπασε την 8η αγωνιστική μέσα στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Αρη (2-2). Τα παιχνίδια ήταν:
Bέροια-Ολυμπιακός 1-2
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2
Ολυμπιακός-Πανθρακικός 4-1
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0
Αρης-Ολυμπιακός 2-2

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει μπροστά του το παιχνίδι με την ΑΕΚ για να ισοφαρίσει την δεύτερη καλύτερη εκκίνηση όλων των εποχών. Με νίκη πετυχαίνει το εφτά στα εφτά και μετά θα έχει μπροστά του:
Ατρόμητο (εκτός)
Βέροια (εκτός)
Ηρακλή (εντός)
Παναθηναϊκό (εκτός)
Αστέρα Τρίπολης (εντός)

Γράφουμε τα πέντε επόμενα παιχνίδια μετά την ΑΕΚ γιατί ο επόμενος στόχος του Ολυμπιακού για ρεκόρ θα είναι το 12 στα 12. Η καλύτερη εκκίνηση όλων των εποχών ανήκει στον Ολυμπιακό της σεζόν 1966-67 με Μπουκοβι τεχνικό. Τότε το σερί των νικών είχε σταματήσει με λευκή ισοπαλία μέσα στο Αιγάλεω. Τα παιχνίδια ήταν:
Ηρακλής-Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός-Αρης 1-0
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός-Απόλλων 3-0
Βύζας Μεγάρων-Ολυμπιακός 1-4
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-2
Τρίκαλα-Ολυμπιακός 1-2
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 3-0
Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 3-0
Ολυμπιακός-Πιερικός 2-1
Ολυμπιακός-Βέροια 1-0
Αιγάλεω-Ολυμπιακός 0-0

Διάβασε περισσότερα στο: Το σερί του Ολυμπιακού | Superleague & Ολυμπιακός | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook