Στοίχημα: Άνετος ο Παναθηναϊκός, καίγεται ο ΠΑΟΚ.

paok-atromitos-720x350

Προτελευταία αγωνιστική στα play off της super league, με την πρώτη θέση να είναι καπαρωμένη από τον Παναθηναϊκό που έχει κάνει μέχρι τώρα 4 νίκες σε 4 ματς χωρίς να δεχτεί γκολ. Για την Δεύτερη θέση που δίνει το καλό εισητήριο του Europa league το διεκδικούν ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης. Ας δούμε τις σημερινές εκτιμήσεις για το στοίχημα.

Σήμερα ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο υποδέχεται τον Αστέρα σε ένα αδιάφορο παιχνίδι για τον γηπεδούχο. Το φορμάρισμά του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στην 4η αγωνιστική των πλέι-οφ και σχεδόν δια περιπάτου κλείδωσε την πρωτιά στα πλέι-οφ, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ και στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση, 4η συνολικά κόντρα στον Δικέφαλο φέτος, που την φέρνει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 4 στα 4 για τους πράσινους, με από χθες έχουν ακόμα ένα λόγο να πανηγυρίζουν, αφού ήρθε στην Αθήνα ο Εσιέν και αναμένεται να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις πριν υπογράψει για δύο χρόνια. Δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ στα πλέι-οφ. Πολύ καλή η προϊστορία του με τον Αστέρα, από τον οποίο έχει χάσει μόνο 2 φορές στις 19 τελευταίες αναμετρήσεις τους (9-8-2). Αήττητος στις 5 τελευταίες μεταξύ τους ανεξαρτήτου έδρας (3-2-0), αλλά και στις 9 συνολικά που τον φιλοξένησε (5-4-0). Εκτός ο αριστερός μπακ Χουχούμης , ο Πράνιτς , ο επιθετικός Πέτριτς και ο εξτρέμ Κλωναρίδης.

Από την άλλη ο Αστέρας πέτυχε την πρώτη νίκη του, εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ και πλέον στοχεύει τη 2η θέση των πλέι-οφ. Κακό το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του, χωρίς πολλές φάσεις και για τις δύο πλευρές. Αλλά ένα λάθος του Ατρόμητου μετά από εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες, επέτρεψε στον Κουρμπέλη ανενόχλητος να κάνει το 1-0 με κεφαλιά στο 66’ και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Με νίκη τερματίζει 2ος, αλλά ακόμα και με ισοπαλία ή ήττα θα δώσει «τελικό» με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη για το ποια ομάδα θα τερματίσει 2η,, έχοντας διαφορά δύο πόντων από του Θεσσαλονικείς. Νο goal τα 6 τελευταία παιχνίδια του. Σημαντική μεταγραφή για τους Αρκάδες, που απέκτησαν τον επιθετικό της Μπόκα, Σεμπαστιάν Παλάσιος. Εκτός ο κεντρικός αμυντικός Γκοϊάν (26 συμμ./1 γκ.), ο δεξιός μπακ Λούι (35 συμμ./4 ασίστ), ο αμυντικός μέσος Κουρμπέλης (25 συμμ./2 γκ./1 ασίστ), ο εξτρέμ Μπαντιμπανγκά (14 συμμ.) και οι επιθετικοί Πάρα (25 συμμ./5 γκ./1 ασίστ), Μπαράλες (31 συμμ./17 γκ./1 ασίστ).

Όλα πηγαίνουν καλά για τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να χαλαρώσει και λίγο. Δε σημαίνει ότι θα κάτσει να χάσει κιόλας, αλλά δεν περιμένουμε να τερματίσει τα πλέι-οφ με μηδέν παθητικό. Γκολ-γκολ στο 2.20.

Στο άλλο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ατρόμητο, σε ένα σημαντικό ματς για τον ΠΑΟΚ που θέλει την νίκη. «Λίγος» σε ακόμα μία αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, για ακόμα ένα παιχνίδια δεν είχε λύσεις μεσοεπιθετικά και η ήττα ήρθε απόλυτα δίκαια στη Λεωφόρο με 0-2, σκορ το οποίο διαμορφώθηκε στο πρώτο μισάωρο. Μεταγραφές ακόμα δεν ακούγονται στον Δικέφαλο (ακούστηκε πάλι ο Μπερμπάτοφ, όπως και πέρυσι ,αλλά μάλλον πυροτέχνημα), αλλά προστέθηκε ήδη ένα πρόσωπο, αυτό του Δανού αθλητικού διευθυντή Φρανκ Άρνεσεν, που αντικατέστησε τον Ζήση Βρύζα. Μέσω αυτού γίνονται προσπάθειες να φέρουν για την επόμενη σεζόν τον Μίκαελ Λάουντροπ, στη θέση του προπονητή. Μετράει 8 σερί under. Over τα 4 από τα 5 τελευταία κόντρα στον Ατρόμητο. Απών λόγω… γάμου ο Γκολάσα (24 συμμ.). Σταθερά εκτός οι Γλύκος (15 συμμ.), Σαλπιγγίδης (22 συμμ./3 γκ./5 ασίστ). Αμφίβολοι ο εξτρέμ Μακ (28 συμμ./7 γκ./5 ασίστ), και ο Αθανασιάδης (28 συμμ./11 γκ./2 ασίστ), στο Κόπα Αμέρικα ο κεντρικός μέσος Νομπόα (17 συμμ./2 γκ./1 ασίστ).

Στιν Ατρόμητο ο Νιόπλιας υποστήριξε ότι δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα στην Τρίπολη και εν μέρει έχει δίκιο, αλλά ούτε η δική του έκανε τόσα παραπάνω, ώστε να σώσει ώστε το βαθμό. Κακό το παιχνίδι, με λίγες φάσεις, το οποίο κρίθηκε στο 66’, από λάθος έξοδο του Γκορμπούνοφ. Δύσκολα πλέον να αποφύγει την τελευταία θέση των πλέι-οφ, εκτός αν μεταμορφωθεί στα δύο τελευταία, ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ με νίκη σήμερα και αποφύγει τουλάχιστον την ήττα στην επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δείχνει πάντως «ξεφουσκωμένος» και θα είναι δύσκολο το έργο του. Under τα 5 τελευταία παιχνίδια του, στα τρία πιο πρόσφατα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Μοναδική απουσία ο τιμωρημένος δεξιός μπακ Κοντοές (22 συμμ./1 ασίστ).

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να βελτιώσει οπωσδήποτε την εικόνα του, αν θέλει να αποφύγει την τελευταία θέση στα πλέι-οφ. Ο Ατρόμητος από την άλλη θα το δει σαν ευκαιρία το σημερινό ματς, οπότε δεν θα κάτσει να παίξει μόνο για τον βαθμό. Ρίσκο στο over στο καλοπληρωμένο 2.30.