Ήττα (με απίστευτη αστοχία) για τον “Πρωταθλητή Ευρώπης”

Δεν ξεκίνησε καλά στην σειρά των τελικών ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε από τον ΠΑΟ με 51-64. Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να πάρει το διπλό στο ΟΑΚΑ για να κάνει το 1-1.

Αυτό είναι άλλωστε κάτι που ζήτησε και ο κόσμος, μ τους πρωταθλητές Ευρώπης να δείχνουν ικανοί… Τίποτα δεν χάθηκε ακόμη, απλά ο Θρύλος δεν πήρε μία «μάχη», αλλά όχι και τον «πόλεμο».

Στον Ολυμπιακό δεν πήγε τίποτα καλά. Τα ποσοστά ήταν… πεσμένα και όλα ήταν «εναντίον» του, ακόμη και οι… διαιτητές, που έκαναν πολλά λάθη και κάποια από αυτά στοίχησαν.

Ο Θρύλος δεν ξεκίνησε καλά στο ματς και στην πρώτη περίοδο ήταν πίσω στο σκορ με 8 πόντους. Ματσιούλης και Ούκιτς έκαναν καλό δεκάλεπτο και ο Θρύλος έδειχνε… αγχωμένος. Με τον Πρίντεζη να είναι ο παίκτης που ουσιαστικά κράτησε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα. Το τέμπο του ματς ήταν αργό και αυτό «βόλεψε» περισσότερο τους πράσινους, ενώ και οι διαιτητές έκαναν αρκετά λάθη, ενώ έδειξε επιείκεια στην συνεχή καθυστέρηση των παικτών του ΠΑΟ έπειτα από κάθε τάιμ άουτ, καθώς δεν τον τιμώρησαν ούτε μία φορά, απλά του έκαναν παρατηρήσεις.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν μείωσε τη διαφορά, αν και είχε την ευκαιρία. Ο Ούκιτς, για πρώτη φορά ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ στη συνέχεια, οι Πειραιώτες απάντησαν με Περπέρογλου και Χάινς, μειώνοντας στους έξι πόντους. Ωστόσο, έπειτα από 2 λεπτά, ο Μπράμος με τρίποντο ανέβασε πάλι τη διαφορά.
Από εκεί και πέρα, ο Θρύλος είχε πολλές να πλησιάσει τον ΠΑΟ, ωστόσο, δεν κατάφερνε να βρει το εύκολο καλάθι, ενώ έκανε και αρκετά λάθη… Πάντως για ακόμη ένα δεκάλεπτο, οι διαιτητές έδειχναν να τα έχουν… χαμένα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία φάση ο Λάσμε έβγαλε ΚΑΘΑΡΑ και μόνος του την μπάλα έξω, αλλά η μπάλα δόθηκε στον ΠΑΟ. Πάλι καλά, μετά από μία… σύσκεψη των τριών, άλλαξαν απόφαση.
Το ημίχρονο λοιπόν, τελείωσε με τη διαφορά να είναι στους 9 πόντους.

«Τελείωσαν» τον Άντιτς!
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τον Θρύλο και ουσιαστικά, τελείωσε και το ματς για τον Αντιτς. Ο παίκτης του Ολυμπιακού δέχτηκε ένα χτύπημα από τον Λάσμε, αντέδρασε και του δόθηκε τεχνική ποινή. Μέσα σε μία φάση ουσιαστικά, του δόθηκαν τρία φάουλ (είχε κάνει και πριν) και έτσι έφτασε τα 4!
Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ και έχανε πολλές επιθέσεις. Στο τρίτο δεκάλεπτο μάλιστα, χάθηκαν πολλά αμυντικά ριμπάουντ και ο ΠΑΟ έπαιρνε δεύτερες, ακόμη και τρίτες επιθέσεις. Αυτό του στοίχησε.

Από την αρχή του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ και τίποτα δεν άλλαξε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Προσπάθησαν οι πρωταθλητές Ευρώπης να αντιδράσουν, αλλά δεν τους… έβγαινε τίποτα.
Χαρακτηριστικό είναι και το ότι ο Περπέρογλου κάποια στιγμή, έχασε δύο σερί βολές και πρόκειται για έναν παίκτη, με καλά ποσοστά.

Έτσι, τελείωσε το ματς, με τον Ολυμπιακό να καλείται πλέον να πάρει το διπλό στο ΟΑΚΑ για να ισοφαρίσει την σειρά των τελικών.

Πηγή: Gavros.gr