Τζίνα Λαμπρούση : «Όνειρο κάθε αθλήτριας ο Ολυμπιακός»

Τζίνα Λαμπρούση : «Όνειρο κάθε αθλήτριας ο Ολυμπιακός»

Το όνειρο κάθε αθλήτριας του βόλεϊ είναι να αγωνιστεί σε αυτή την ομάδα, είπε η Τζίνα Λαμπρούση.

1157247

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ολυμπιακό και το κλίμα που υπάρχει η Τζίνα Λαμπρούση, η οποία φιλοξενήθηκε στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Επίσης, η κεντρικός των «ερυθρόλευκων» επεσήμανε πως τόσο εκείνη όσο και οι παίκτριές της ήταν έτοιμες να πάρουν τη νίκη στο κλειστό της Κυψέλης και να κατακτήσουν το δεύτερο τίτλο για τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Τζίνα Λαμπρούση στην εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη, Αλεξάνδρα Αξενίδου και Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου:

Για το πώς ξεκίνησε η ενασχόληση με το βόλεϊ: «Λόγω ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής που έκανα για χρόνια γνώριζα έναν προπονητή και μου πρότεινε να ξεκινήσω βόλεϊ. Έτσι ξεκίνησα στον Ηρακλή Κηφισιάς πριν έξι χρόνια. Το βόλεϊ είναι τεχνικό άθλημα, όταν ξεκίνησα είχα δύναμη αλλά δεν είχα τεχνική. Στην αρχή ήταν δύσκολο και μου φαινόταν ξένο, αλλά προσαρμόστηκα γρήγορα».

Για το αν μετανιώνει τώρα που ασχολήθηκε με το βόλεϊ: «Όχι δεν το μετανιώνω. Δεν θα είχα πάρει εμπειρίες που έχω τώρα και με το αερόμπικ είχα κάποιες εμπειρίες, αλλά το βόλεϊ είναι ένα ομαδικό άθλημα και είναι τελείως διαφορετικό. Αποκτάς πολύ περισσότερες εμπειρίες και λόγω των περισσοτέρων ταξιδιών στο εξωτερικό».

Για το πως είναι το κλίμα στον Ολυμπιακό: «Το κλίμα είναι αρκετά καλό και σε θέμα οργάνωσης και διοίκησης. Είμαστε πολύ “δεμένη” ομάδα. Αγκαλιάζονται όλοι οι αθλητές όταν έρχονται στον Ολυμπιακό. Όνειρο της κάθε αθλήτριας είναι να παίξει σε αυτή την ομάδα».

Για το πως ήταν το φετινό πρωτάθλημα: «Στην πρώτη πεντάδα υπήρχαν αρκετές μάχες. Από την πεντάδα και κάτω είναι ένα επίπεδο χαμηλότερα από τις πιο πάνω θέσεις της κατάταξης. Ήταν ένα δυνατό πρωτάθλημα φέτος με πολλές Ελληνίδες παίκτριες».

Για το αν θα ήταν πιο εύκολο απέναντι στην ομάδα της Νάξου: «Σίγουρα θα ήταν διαφορετικό να παίζαμε εναντίον της ομάδας της Νάξου αλλά και με το Πανναξιακό πιστεύω πως θα πηγαίναμε τουλάχιστον στα τέσσερα παιχνίδια».

Για το πρόσωπο της ομάδας στους τελικούς: «Το κάθε παιχνίδι είναι ένας ξεχωριστός τελικός. Στο πρώτο παιχνίδι το χάσαμε όλες μαζί, δεν ήμασταν καλές».

Για το τέταρτο παιχνίδι και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε: «Έβρεχε… νερό, αναπτήρες και καπάκια, ενώ έγιναν και διακοπές στο ματς. Αισχρό αυτό που έγινε εκεί και οι ξένες παίκτριες μας είπαν ότι δεν το έχουν ξαναζήσει αυτό. Δεν γίνονται οι απονομές ούτε καν στο γήπεδο που κερδίζεις. Νιώσαμε ότι ξεκινούν να πετάνε αντικείμενα και μετά το τέλος του ματς φύγαμε κατευθείαν. Πρέπει να βγαίνει ένα υγιές κλίμα από το ελληνικό βόλεϊ. Πιστεύω ότι μόνες χάναμε φέτος, μόνοι μας κερδίζαμε. Κάναμε πολλά λάθη και η δυναμικότητά μας, φάνηκε στο τελευταίο παιχνίδι».

Για το πόσο εύκολο να διαχειριστεί μια αθλήτρια ό,τι ακούγεται στον αγωνιστικό χώρο:«Πρέπει να σε πιέζει ο προπονητής και στην προπόνηση και να σε οδηγεί στο πως θα παίξεις κάτω από πίεση».

Για το τι ειπώθηκε πριν το τέταρτο παιχνίδι: «Το μόνο που είπαμε μεταξύ μας είναι πάμε να το πάρουμε. Δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι υπάρχει και άλλο ματς στο Ρέντη. Ήμασταν αποφασισμένες να κερδίσουμε».

Για την Μπραμπόροβα και για το αν θα μείνει η ομάδα ίδια και την επόμενη χρονιά: «Η Μπραμπόροβα ήταν η καλύτερη παίκτρια μας. Είχε καταπληκτικό σέρβις. Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις της και το αν θα μείνει. Θα φανεί στη πορεία. Θα κρατήσει το βασικό της κορμό η ομάδα και θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που πρέπει».

Για το αν σκέφτεται το εξωτερικό: «Είμαι φοιτήτρια στο ΤΕΦΑΑ. Μετά τον Ολυμπιακό, είναι στα πλάνα μου να παίξω σε Ιταλία ,Ρωσία και Τουρκία. Έχουν ισχυρό πρωτάθλημα και θα ήθελα να αγωνιστώ εκεί».

Για το φετινό καλοκαίρι: «Δύσκολο πολύ το καλοκαίρι. Στις 7 Ιουλίου ξεκινάμε προπονήσεις με την Εθνική και από 1 έως 30 Αυγούστου, έχουμε αγώνες με τη Εθνική για την Ευρωλίγκα. Είναι μια συνήθεια για τις αθλήτριες της εθνικής να έχουν ένα τέτοιο καλοκαίρι».

Για το τι έχει ο Ολυμπιακός και έχει χτίσει σιγά σιγά τη δική του δυναστεία: «Τα τελευταία χρόνια από τη διοίκηση έχει γίνει σημαντική δουλειά από τον κύριο Κουντούρη. Ειδικά η κάρτα φιλάθλου, έχει βοηθήσει πολύ. Χρόνο με το χρόνο είμαστε ακόμη πιο οργανωμένοι. Η διοίκηση και η οργάνωση κάνουν τη διαφορά. Έχουμε απίστευτο εξοπλισμό, το ιατρικό επιτελείο παίζει μεγάλο ρόλο».

Για τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Νικολάκη: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Κάνουμε μια πολύ καλή δουλειά και είναι πάντα έτοιμος για τα πάντα. Προπονητής είναι. Εκεί που πρέπει να φωνάξει, θα φωνάξει».

Για το αν αγχώθηκε καθόλου η ομάδα πως μπορεί να πάει κάτι στραβά: «Κάποιες φορές οι τραυματισμοί σε κάνουν πιο δυνατή ως ομάδα. Αγωνιζόμασταν η μία για την άλλη και δεν πιστεύαμε ότι θα πάει κάτι στραβά».

Για τον Γιάννη Καλμαζίδη που είναι και προπονητής της εθνικής γυναικών: «Άμα διατηρηθούν οι παίκτριες και ο κύριος Καλμαζίδης έχουμε τα φόντα να τα πάμε καλά. Έχει το μαγικό ραβδάκι αυτός ο προπονητής».

Για το πως πρέπει να είναι η διαχείριση μίας γυναίκας αθλήτριας: «Οι γυναίκες είναι περίεργα όντα. Θέλουν τον τρόπο τους. Εγώ είμαι της συζήτησης».

Για το πως πρέπει να γίνει πιο προβεβλημένο το άθλημα στην Ελλάδα: «Ανέβηκε η φήμη λόγω τηλεόρασης .Πρέπει να γίνουν κάποια καμπ. Ή έστω να στείλουμε αθλήτριες να το διαφημίσουμε και να μπορέσουν κάποιοι αθλητές να γίνουν πρότυπα για τα μικρά παιδιά».

600full-tzina-lambrousi (1) 600full-tzina-lambrousi (2) 600full-tzina-lambrousi (3) tzina11 tzina620600full-tzina-lambrousi