Πρώτη νίκη για την Εθνική στο ευρωπαϊκό

Εύκολα και σε ρυθμούς ρελαντί πέτυχε την πρώτη της νίκη στον Δ’ Όμιλο του 34ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στη Βουδαπέστη, η Εθνική μας υδατοσφαίρισης των Ανδρών, το απόγευμα της Πέμπτης (16/1).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε με 17-10 της Γεωργίας και πέτυχε το πρώτο από τα δύο νικηφόρα αποτελέσματα που χρειάζεται για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον Όμιλό της ώστε να έχει βατό αντίπαλο στη μάχη των χιαστί για την πρόκριση στα προημιτελικά (καθώς η πρωτιά είναι καπαρωμένη από την Ιταλία, από την οποία ηττήθηκε στην πρεμιέρα).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ολοκληρώσει τους αγώνες του του στον Δ’ Όμιλο κόντρα στη Γαλλία το Σάββατο (18/1), στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), όπου αναμένεται να σφραγίσει και τυπικά τη συμμετοχή στα χιαστί.

Στο ματς με τους Γεωργιανούς οι διεθνείς μπήκαν φουριόζοι, καθώς προηγήθηκαν με 5-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, με 11-2 στο ημίχρονο και 12-2 στις αρχές του τρίτου, βάζοντας τα θεμέλια την άνετη επικράτηση, με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση με όλους τους τρόπους.

Στη συνέχεια η Εθνική μας ομάδα χαλάρωσε, ιδίως στην τρίτη περίοδο, με τη Γεωργία να μειώνει σε 12-6 και έφτασε στο τελικό 17-10 στο τέταρτο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δοκίμασε σχήματα και έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους δύο τερματοφύλακες καθώς στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε ο Μανώλης Ζερδεβάς και στο δεύτερο ο Κώστας Γαλανίδης.

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ 17-10

Οκτάλεπτα: 5-1, 6-1, 2-4, 4-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Σουμπλάτζε, Καφταράντζε 1, Τσρεπούλια 1, Ιμνασβίλι 1, Μπιτάτζε 1, Γιέλατσα, Τζαχάια 1, Μπαγκατούρια, Ρουρούα 2, Μαρκαβελίντζε, Μπαράλντι 1, Βαπένσκι 2, Ραζμάντζε.
Πηγή Gavros.gr