Πρωταγωνιστής ο Μαρινάκης!!

Προκάλεσε αίσθηση η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή την παρουσία του στο προχθεσινό ΔΣ της Λίγκας, για κοινή συνάντηση των «πραγματικών ιδιοκτητών, με τον κ. Σαββίδη , τον κ. Μελισσανίδη, ώστε πραγματικά να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε». Απόδειξη ότι την υποδέχθηκαν θετικά τόσο τα ΜΜΕ όσο και η πλειοψηφία των σκεπτόμενων φιλάθλων, όχι μόνο του Ολυμπιακού, παρά όλων των χρωμάτων. Όμως, εξίσου σημαντικό είναι ότι την είδαν θετικά και οι παράγοντες της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων.

Ουσιαστικά, η πρόταση του ηγέτη του Ολυμπιακού ισοδυναμεί με πρόταση επιστροφής στην κανονικότητα, την ισονομία, στο 50-50 στη διαιτησία και στην βελτίωση του ποδοσφαίρου. Ο Μαρινάκης απέδειξε ότι είναι πρωταγωνιστής και ότι μπαίνει μπροστά για το καλό του ποδοσφαίρου. Είναι πρόθυμος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με αυτούς που συμμάχησαν, τώρα είναι πρώην σύμμαχοι, και τον πολέμησαν ανελέητα.

Για αυτό και η παρουσία του στη Superleague, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διετέλεσε και πρόεδρός της, λόγω και της πρότασής του για κοινή συνάντηση, είναι και θα είναι για πολλές μέρες το κεντρικό θέμα των «ποδοσφαιρικών» ημερών. Το κεντρικό θέμα για ένα υγιές ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ήδη έχει γίνει μεγάλη ζημιά στο ποδόσφαιρο. Δεν αποδεικνύεται μόνο από την κακή πορεία της Εθνικής αλλά και από το γεγονός ότι η Κύπρος άρχισε να παίρνει μεγάλη απόσταση ως 15η στη βαθμολογία της UEFA και η Ελλάδα είναι στη 17η θέση.

Τα αλλάζουν όλα FIFA, UEFA

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μαρινάκης δικαιώθηκε και μάλιστα πολύ γρήγορα. Και δικαιώθηκε από τις FIFA, UEFA. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπερκείμενες αρχές ξεκαθάρισαν στις συναντήσεις τους με τους Αυγενάκη, Γραμμένο ότι θα τα αλλάξουν όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ετσι, θα καλέσουν τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου και του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη σε κοινή συνάντηση. Τους βάζουν στο ίδιο τραπέζι για ΕΠΟ κοινής αποδοχής και ΚΕΔ κοινής αποδοχής. Παράλληλα, ο Αυγενάκης θα καταθέσει νομοσχέδιο για να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ πριν τις 31 Ιουλίου, ημερομηνία που θα αποχωρήσουν από την Ελλάδα.

Χτυπά «καμπάνα»

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται ήδη στον γκρεμό και δεν χτυπά «καμπανάκι», χτυπά «καμπάνα». Η χώρα μας παραμένει μακριά από την «ευνοϊκή» 15η θέση στο ευρωπαϊκό ranking και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει και την επόμενη σεζόν 2020-21 τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια της. Αν η Ελλάδα καταλάβει τη 16η ή τη 17η θέση παίρνει μόνο ένα εισιτήριο για το Champions League (δεύτερο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό). Να που κατάντησε η… εξυγίανση το ποδόσφαιρο.

Η μόνη ομάδα

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που δίνει βαθμούς. Αν υπάρχει ελπίδα για τη 15η θέση, αυτή οφείλεται στην παρουσία των Περαιωτών στους «32» του Europa League. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ούτε πέρσι κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ φέτος δέχθηκαν ηχηρά χαστούκια αποκλεισμών, με αποτέλεσμα να αποδειχθεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τα πράγματα σχετικά με τη 15η θέση είναι δύσκολο να αλλάξουν, ακόμη και αν ο Ολυμπιακός φτάσει μέχρι τους «4», πρέπει ταυτόχρονα να μην προχωρήσουν οι Κύπριοι και οι Σκωτσέζοι.
Πηγή Gavros.gr