Τον πλήγωσαν οι βολές !!!! Παναθηναϊκός – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 99-93

Μάγκας θρύλος στο ΟΑΚΑ βρέθηκε να χάνει ακόμα και με -11.. Αλλά χάρη σε ένα ολοκληρωτικό μπάσκετ ο Ολυμπιακός γύρισε τον αγώνα και βρέθηκε ένα τσακ από την νίκη. αλλά οι βολές πλήγωσαν  τον Ολυμπιακό που έχασε κρίσιμες στο τέλος. Και στην παράταση δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή!!!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος

1o Δεκάλεπτο 18-17

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και πήρε προβάδισμα 2-7, με τον Μιλουτίνοφ να δείχνει την υπεροχή του μέσα στην ρακέτα από τα πρώτα λεπτά. Στην συνέχεια οι πράσινοι πλησίασαν, και με κύριο μοχλό τον Καλάθη  πέρασαν μπροστά, αλλά ο Σπανούλης με προσωπικούς πόντους έκανε το 10-13, με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ καλός στην άμυνα σε αυτό το διάστημα. Ο Παο στο πρόσωπο του Παπαπέτρου βρήκε κάποιες λύσεις να ξεκλειδώσει την επίθεση καθώς έβαλε 6 πόντους.Παναθηναίκος και Ολυμπιακος πήγαν χέρι χέρι σε αυτό το δεκάλεπτο και το βλέπουμε από το σκορ της λήξεις το 18-17.

2o Δεκάλεπτο (28-22) 46-39

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο παρκέ, καθώς βρέθηκε να χάνει με 23-19, αλλά και με 30-23 με τον Ολυμπιακό να είναι κακός αμυντικά και  επιθετικά, ενώ οι πράσινοι με τον Ρισε να βάζει σερί πόντους αύξησαν την διαφορά.Ο Ολυμπιακός με την έλευση του Σπανούλη στο παρκέ έγινε άλλη ομάδα και μείωσε 33-32 με τον αρχηγό του να αλλάζει την ροή του αγώνα. Με τον Παναθηναίκο να κρίνετε από το Ραις επιθετικά που είχε 15 πόντους.Οι παίχτες του Κεμζούρα πλήρωσαν το κακό ξεκίνημα του 10λέπτου  και για αυτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ, παρ όλα αυτά το πλήγμα ήταν μικρό με τον Ρισε να κάνει τον αγώνα της ζωής του έκανε το 46-39.

3o Δεκάλεπτο 63-61 (17-22)

Με τον αρχηγό του ο Ολυμπιακός, στην έναρξη του β μέρους, προσπάθησε να μαζέψει την διαφορά,αλλά δεν τα κατάφερε και ξέφυγε ακόμα και με 11 (56-45), με τον Ολυμπιακό να πληρώνει το κακό δεύτερο δεκάλεπτο του. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός με τον Τόμας και τον Φριντετ να βρίσκουν χώρο  και να εκτελούν τον Ολυμπιακό. Με την είσοδο του Ριντ στον αγώνα ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις και αυτό φάνηκε από το σκορ, καθώς πέτυχε 4 σερί πόντους ο ψήλος του Ολυμπιακού και μαζί με τον Πολ κατέβασαν την διαφορά 61-56. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το 10λεπτό στο -2 και συγκεκριμένα στο 63-61. Με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ καλός ειδικά από όταν μπήκε ο Ριντ στο παιχνίδι.

4o Δεκάλεπτο (23-25) 86-86

Τα ψυχικά αποθέματα του Ολυμπιακού ήταν πολλά… Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 74-66, αλλά με τον Πολ και τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός γύρισε τον αγώνα σε 76-78 με τον Ολυμπιακό να κάνει μεγάλο αγώνα μέσα στο ΟΑΚΑ, ειδικά όταν στην ψύχη που δίνει και γυρίζει τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε σε πολύ καλή μέρα τον Πολ που ήταν ασταμάτητος από τα 6.75. To παιχνίδι είχε φοβερό ρυθμό καθώς Ραις ο Παο έκανε το 81-81 αλλά με τρίποντο ο Ολυμπιακός έκανε το 81-84. Αλλά ο Ολυμπιακός έχασε την τελευταία επίθεση και ο αγώνας πήγε στην παράταση 86-86.

1η Παράταση  (13-7) 99-93

Οι χαμένες βόλες στοίχησαν στον Ολυμπιακό. Ο Ραις συνέχισε από εκεί που έμεινε. με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει τρόπο να τον σταματήσει. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει την νίκη αλλά δεν μπόρεσε, παρ όλα αυτά ο Ολυμπιακός έχει γυρίσει τον διακόπτη και μπορεί να μπει στην 8αδα!!