Περί ενδεκάδας και επιλογών…

Δύσκολο ματς, το αποψινό, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Πολύ δύσκολο. Απαιτητικό. Θα χρειαστεί, όπως πολύ εύστοχα έγραψε και ο Σπύρος Γρομητσάρης, κατάθεση… των πάντων. Όχι μόνο της ψυχής, αλλά και της καρδιάς και των… πνευμόνων! Αυτά όλα σε επίπεδο ψυχολογικής και νοητικής προετοιμασίας. Τι γίνεται, όμως, με τα… πιο πρακτικά; Τη διάταξη, την σύνθεση της ομάδας.

Τον Σα δεν το κουνά τίποτα, από την θέση του. Σταθερός, μέχρι επιλογής του Μαρτίνς να τον ξεκουράσει. Στην άμυνα, λοιπόν. Εκεί όπου όλα μοιάζουν, σχεδόν, δεδομένα. Ο Ελαμπντελαουί αναμένεται να είναι εκ νέου, δεξιά. Αριστερά ο Τσιμίκας, ο οποίος ξεχωρίζει φέτος, με τις εμφανίσεις του. Στόπερ, όπως όλα δείχνουν, θα παίξουν οι Σεμέδο και Μεριά. Ο Αβραάμ είναι σε καλό φεγγάρι, σίγουρα, όμως ο Μεριά είχε πάει πολύ καλά, απέναντι στην Μπάγερν, στο Φάληρο. Όλα δείχνουν ότι ο Μαρτίνς θα τον προτιμήσει, έναντι του Έλληνα, έμπειρου συμπαίκτη του.

Στη μεσαία γραμμή, λοιπόν, ο Μαρτίνς σκέφτεται να βάλει τρεις χαφ. Στόχος του είναι να περιορίσει, όσο είναι δυνατόν, τη δραστηριότητα των Βαυαρών εκεί και να ανακτήσει όσες περισσότερες κατοχές μπορεί. Καμαρά, Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης, λοιπόν, αναμένεται να είναι εκείνοι, οι οποίοι θα καταλάβουν τις τρεις θέσεις του άξονα.

Στην επίθεση, τώρα, ο Γκερέρο μοιάζει να έχει προβάδισμα, για την κορυφή της επίθεσης, έναντι του Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί περισσότερο την πίεση και τα τρεξίματα του Ισπανού, με τον Μαροκινό να περνά, λογικά, ως αλλαγή, εφόσον ο Ολυμπιακός θελήσει να γεμίσει περισσότερο την περιοχή του Νόιερ και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το αποτέλεσμα. Ο Ποντένσε αναμένεται να βρεθεί στο ένα άκρο, ενώ στο άλλο, όλα δείχνουν Μασούρα. Ο Μαρτίνς αναμένεται να σταθεί περισσότερο στην ικανότητα του Έλληνα ακραίου να βοηθά ανασταλτικά και να ποντάρει στην τακτική προσήλωσή του, παίρνοντας παράλληλα, ό,τι μπορεί, επιθετικά, από εκείνον.

Κλείνοντας, αναφέρουμε ότι όλα αυτά είναι εκτιμήσεις, με βάση τη λογική και τις σκέψεις, με τις οποίες κινείται, συνήθως, ο Πέδρο Μαρτίνς. Όλα θα φανούν, ξεκάθαρα και δίχως αμφιβολίες, πλέον, στο χορτάρι του γηπέδου της Μπάγερν Μονάχου, απόψε το βράδυ.

Πηγή Gavros.gr