Ο Μπλατ έμαθε από Ιταλό ρεπόρτερ ότι ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει με Παναθηναϊκό!

O Ντέιβιντ Μπλατ,  έμαθε από Ιταλό ρεπόρτερ στη συνέντευξη Τύπου (μετά από σχετική ερώτηση) ότι ο Ολυμπιακός δεν θα αγωνιστεί στο «αιώνιο» ντέρμπι του ΣΕΦ.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που το ακούω και μάλιστα από σας, αλλά αν αυτή είναι απόφαση της διοίκησης, την αποδέχομαι και την υποστηρίζω πλήρως», ήταν τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού .

Η ανακοίνωση βγήκε 4 ώρες πριν το ματς με την Αρμάνι και κανείς από την διοίκηση δεν ενημέρωσε τους παίκτες και τον προπονητή, για να μην τους αποπροσανατολίσουν πριν την αναμέτρηση με τους Ιταλούς.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής ανέφερε:

«Είχαμε ένα πλάνο για το πώς θέλαμε να παίξουμε και θεωρώ πως στο μεγαλύτερό του μέρος, με εξαίρεση κάποια λεπτά στο δεύτερο μισό, καταφέραμε να το ακολουθήσουμε. Η Αρμάνι είναι πολύ εκρηκτική ομάδα, ταλαντούχα, με βαθύ ρόστερ, ειδικά στην επίθεση. Και εμείς την κρατήσαμε 23 πόντους κάτω από το μέσο όρο της. Το πρόβλημα ήταν ότι εμείς δεν σκοράραμε. Οπότε , για αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι απλό. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε μια πολύ σημαντική εβδομάδα μπροστά μας και πιστεύω πως αυτές οι αναμετρήσεις θα καθορίσουν τις πιθανότητές μας στα πλέι οφ.

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Για το κομμάτι της επίθεσης, είναι δύσκολο για εμάς να παίζουμε χωρίς τους Σπανούλη και Στρέλνιεκς. Είναι δύο πάρα πάρα πολύ σημαντικοί γκαρντ και σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο τέτοιου είδους παίκτες, όπως είναι και ο Μάικ Τζέιμς για παράδειγμα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε όσο θέλαμε σε ένα παιχνίδι που αμυντικά τα πήγαμε τόσο καλά. Κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, αλλά σουτάραμε με άσχημα ποσοστά. Προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο πειθαρχημένο παιχνίδι και πήγαμε σε πιο αργό ρυθμό στην επίθεση ώστε να μην μπορούν δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το παιχνίδι τους».

Για την κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Δεν γνωρίζω πολλά ακόμη. Ξέρω ότι ο γιατρός του έδωσε εντολή να μείνει εκτός για το υπόλοιπο του αγώνα. Για έναν παίκτη με το στάτους του Σπανούλη, ο οποίος στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός και μας έλειψε τρομερά, το να μείνει εκτός αγώνα σημαίνει ότι κάτι έγινε. Γιατί αν μπορούσε, είναι σίγουρο πως θα έπαιζε. Θεωρώ πως δεν είναι κάτι ασήμαντο, αλλά και πως δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό. Ελπίζω να είναι θέμα ημερών».