Σφαιρόπουλος: “Τώρα ξεκινούν όλα”

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς για την Ανδαλουσία, όπου αύριο (2/1, 22:00) θα αντιμετωπίσει την Ουνικάχα Μάλαγα. Τι είπαν οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Μπράιαντ Ντάνστον.

10891799_1560604920841845_574949375537710439_n

Στο αεροπλάνο με προορισμό την Ανδαλουσία μπήκε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς η αποστολή του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” ταξίδεψαν δίχως τον -μεγάλο άτυχο- Δημήτρη Αγραβάνη, που παρέμεινε στην Αθήνα, εξαιτίας του τραυματισμού του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε -κατά την αναχώρηση της αποστολής- για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο “Μάρτιν Καρπένα”, ενώ ξεκαθάρισε πως μεταγραφή θα γίνει μόνο αν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση.

Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η Μάλαγα είναι πολύ φορμαρισμένη. Στο ισπανικό πρωτάθλημα ηγείται έχοντας μόλις δύο ήττες. Στην πρώτη φάση της Euroleague δεν έδειξε το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Στο Top 16 όλα ξεκινούν από την αρχή. Έχουμε δουλέψει πάνω στο παιχνίδι. Έχουμε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, έχουμε δει τις αδυναμίες των αντιπάλων μας. Το σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει“, είπε αρχικά ο προπονητής των “ερυθρολεύκων”, πριν αναφερθεί σε ενδεχόμενη αλλαγή φιλοσοφίας:

Αλλαγές δεν υπάρχουν. Οι βασικές αρχές που έχουμε παραμένουν ίδιες. Δηλαδή η πολυφωνία στην επίθεση και η ομαδικότητα στην άμυνα. Το πιο σημαντικό είναι να προσαρμόζεσαι στην άμυνα που παίζει ο αντίπαλος. Κι αυτό θα κάνουμε αύριο“.

Όσο για το ενδεχόμενο μεταγραφής, μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη Αγραβάνη, ανέφερε: “Υπάρχει προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι. Έχουμε όμως ικανούς παίκτες στην ίδια θέση. Αν βρούμε κάτι εξαιρετικό, μπορεί να κάνουμε κίνηση για να πάρουμε παίκτη“, πριν καταλήξει:

Ο Πρίντεζης δεν μπορεί να παίξει για πολλή ώρα, αλλά δείχνει όλο και καλύτερα στις προπονήσεις. Ο Πέτγουεϊ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, οπότε πιστεύω πως προς το παρόν είμαστε καλυμμένοι“.

Ντάνστον: “Θα έχουμε πολλή δουλειά”

Από την πλευρά του, ο Μπράιαντ Ντάνστον στάθηκε στις… υπερωρίες που θα κάνουν οι ψηλοί του Ολυμπιακού, για να περιορίσουν τη δράση αυτών της Μάλαγα στον τομέα των ριμπάουντ: “Θα είναι ένα πολύ σκληρό ματς. Αυτή η ομάδα παίζει πολύ με τους ψηλούς και βγάζουν ενέργεια στο παρκέ. Ελπίζω να είναι κουρασμένοι μετά το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παίρνουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ και αυτό σημαίνει πως ειδικά οι ψηλοί αλλά και όλη η ομάδα θα έχει πολλή δουλειά“, ενώ σε ερώτηση για το γεγονός πως υπάρχει ταξίδι μέσα στις γιορτές και αγώνας, κάτι που συνηθίζουν στο ΝΒΑ, ο σέντερ του Θρύλου απάντησε πως “δεν έχω παίξει στο NBA και δεν ξέρω, αλλά είμαστε επαγγελματίες σε κάθε περίπτωση και υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε όποτε είναι προγραμματισμένο”.

 

πηγή: Sport24