Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Με σκόρερ τους Φουστέρ, Ντομίνγκες, Μήτρογλου και Αφελάι, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 4-2 της Μάλμε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, με τους Σουηδούς να έχουν ισοφαρίσει σε 2-2 στο 81′. Ωστόσο το 0-0 στο Τορίνο ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ατλέτικο, σήμανε πως οι “ερυθρόλευκοι” τερμάτισαν στην 3η θέση και συνεχίζουν στο Europa League. Ακολουθεί η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού.

olympiakos

Ρομπέρτο: Στα γκολ που δέχτηκε δεν έχει ευθύνη, ωστόσο η ρέντα του μοιάζει να τον έχει εγκαταλείψει εσχάτως. Όποτε χρειάστηκε επενέβη με σιγουριά και ήταν ιδιαίτερα θετικός στις εξόδους του.

Ελαμπντελαουί: Ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές την αριστερή πλευρά της Μάλμε με τις κούρσες που επιχείρησε και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με τον Φόρσμπεργκ, έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο κυνηγό. Είχε καλή συνεργασία με τον Φουστέρ, τόσο στο επιθετικό κομμάτι, όσο και ανασταλτικά.

Μποτία: Το παλεύει σε κάθε ματς ο Ισπανός αλλά πάντα βρίσκει τρόπο να τσαλακώνει την εικόνα του. Μέχρι το 81′ είχε πολύ σωστές τοποθετήσεις αλλά σε εκείνο το λεπτό έχασε εύκολα τον Ρόσενμπεργκ στην πλάτη του με αποτέλεσμα το 2-2. Ρέφαρε στην φάση του 87′, με το γύρισμα – μισό γκολ στον Μήτρογλου.

Αμπιντάλ: Περασμένα μεγαλεία για τον Γάλλο που πιθανότατα θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση τον Γενάρη. Μόνο με την εμπειρία του δεν μπορεί πάντα να κρύβει το χάντικαπ της ταχύτητας. Δεν είχε το μεγάλο λάθος κόντρα στην Μάλμε αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στις επεμβάσεις του. Στο τέλος του ματς είχε πάντως καθαρό μυαλό και 2-3 σωστές απομακρύνσεις της μπάλας. Οι Πειραιώτες ψάχνουν στόπερ για τον Γενάρη, με κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα, προφανώς για να αντικαταστήσει τον Αμπιντάλ στο ρόστερ,

Μαζουακού: Το ταλέντο του περισσεύει, όμως το τελευταίο διάστημα έχει ρίξει στροφές. Είχε κάποιες καλές στιγμές επιθετικά, όμως αμυντικά είχε φάσεις που έπραξε επιπόλαια ή χωρίς λογική. Στο πρώτο και το δεύτερο τέρμα της Μάλμε έχει ευθύνη, αφού οι αντιδράσεις του ήταν κακές. “Χαμηλή πτήση” για τον Γαλλοαφρικανό.

Μανιάτης: Κάλυψε χώρους και έτρεξε αρκετά χιλιόμετρα, είχε κάποιες σωστές αλλαγές παιχνιδιού όπως και λάθος μεταβιβάσεις. Διάθεση είχε, αλλά στο γκολ της Μάλμε έπρεπε να είχε κόψει με φάουλ την επέλαση του Φόρσμπεργκ στην αντεπίθεση. Του λείπει η ενέργεια εσχάτως και δεν αποδίδει ανάλογα. Κακή εντύπωση προξένησε η κίνηση του στο τέλος της αναμέτρησης, καθώς με την λήξη του αγώνα έβγαλε το περιβραχιόνιο και αποχώρησε δίχως να χαιρετήσει τον κόσμο όπως οι περισσότεροι συμπαίκτες του.

Εντινγκά: Είχε εντολή να παίζει χαμηλά και μπροστά από τους δύο στόπερ για να καλύπτει χώρους στον άξονα. Με εξαίρεση 1-2 άσχημα διωξίματα, ανασταλτικά παίρνει καλό βαθμό. Προτίμησε τις κοντινές και σίγουρες πάσες, συνήθως με επιτυχία, αλλά χωρίς μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη.

Ντομίνγκες: Εξαιρετικό ματς από τον Αργεντίνο. Οργάνωνε με μαεστρία, άνοιγε το παιχνίδι, ζητούσε διαρκώς την μπάλα και με τις πρωτοβουλίες δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην αντίπαλη αμυντική γραμμή. Πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με σουτ εκτός περιοχής, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του με 2-1. Μαζί με τον Κασάμι και τον Φουστέρ οι κορυφαίοι του γηπέδου.

Κασάμι: Μετά από καιρό μια πολύ γεμάτη εμφάνιση από τον Ελβετό διεθνή μέσο. Από δική του κερδισμένη μονομαχία ήρθε το γκολ του Φουστέρ. Κράτησε την μπάλα και είχε σωστές επιλογές, πλην μια περίπτωσης που έφερε ένα επικίνδυνο σουτ για την Μάλμε. Με μπόλικη δουλειά και στο αμυντικό κομμάτι, δίνοντας στήριγμα στον Μαζουακού. Το καλύτερο το κράταγε για το τέλος, όταν με εκπληκτική κούρσα έφτασε έως την αντίπαλη περιοχή και τροφοδότησε ιδανικά τον Αφελάι για το 4-2.

Φουστέρ: Δεν είναι τεχνίτης, δεν είναι “ζογκλέρ”, δεν επιχειρεί εντυπωσιακές ντρίμπλες. Είναι όμως η επιτομή του παίκτη – μαχητή, που δεν θα διστάσει να πέσει στην φωτιά για την ομάδα του. Κάπως έτσι εκμεταλλεύθηκε μια εναέρια κερδισμένη μονομαχία του Κασάμι και έβαλε το κεφάλι του μπροστά από το απλωμένο πόδι του Κονατέ και σκόραρε για το 1-0. Από δική του παλικαρίσια ενέργεια ήρθε και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μήτρογλου στο ξεκίνημα της επανάληψης. Πρέσαρε, έκλεβε, άλλαζε θέσεις, βοηθούσε στην ανάπτυξη. Αποθεώθηκε στην αλλαγή του.

Μήτρογλου: Φαινόταν πως για άλλο ένα ματς δεν θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε σε όλο το ματς. Όμως στο 87′ βρέθηκε εκεί που έπρεπε και εκμεταλλεύθηκε την κεφαλιά – γύρισμα του Μποτία, πετυχαίνοντας ένα γκολ – λύτρωση για τον Ολυμπιακό και τον ίδιο. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε πως ουσιαστικά δεν πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε.

Αφελάι: Πήρε την θέση του Φουστέρ στο 77′. Κέρδισε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το 3-2, ενώ με άψογο πλασέ σκόραρε το 4-2 “κλειδώνοντας” τη νίκη για τους Πειραιώτες. Μαζί με τον Μανιάτη δεν έμειναν για να χαιρετήσουν στο τέλος τον κόσμο.

Μπενίτες: Μπήκε αντί του Μήτρογλου στο 88ο λεπτό.

Σιόβας: Αντικατέστησε τον Ντομίνγκες στο 89′ για να δώσει περισσότερο ύψος και βοήθειες στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού.

πηγή: Sport24