Ολυμπιακός – Μάλμε 4-2 (photo,video)

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και δικαίως επικράτησε της Μάλμε με σκορ 4-2. Το 0-0 της Γιουβέντους της έδωσε την πρόκριση και έτσι οι Πειραιώτες συνεχίζουν στο Europa League. Φουστέρ, Τσόρι, Μήτρογλου και Αφελάι οι σκόρερ.

olumpiakos-malme_4

Ο Ολυμπιακός ναι μεν κέρδισε την Μάλμε με σκορ 4-2, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, φτάνοντας τους 9 βαθμούς στον όμιλο, αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League, αφού η Γιουβέντους ήρθε ισόπαλη με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο με 0-0. Έτσι, προκρίθηκαν ως πρώτοι στο γκρουπ οι Ισπανοί με 13 πόντους, πέρασαν ως δεύτεροι οι Ιταλοί με 10 βαθμούς, ενώ οι Πειραιώτες τερμάτισαν στην τρίτη θέση με 9 πόντους, μετρώντας μόνο νίκες στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, με τη νίκη τους αυτή πήραν την πρόκριση για τους “32” του Europa League, συνεχίζοντας το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

olumpiakos-malme_5

Το ματς:

Κάποιοι είχαν αρχίσει ήδη να τους ξεγράφουν. Ωστόσο δεν είχαν υπολογίσει την καρδιά και την ψυχή των Πειραιωτών. Οι οποίοι παρόλο που βολεύονταν με την ισοπαλία, μπήκαν στο ματς σαν να ήταν μονόδρομος η νίκη! Διαγράφοντας από την μνήμη τους τ’ ανεπιτυχή αποτελέσματα που προηγήθηκαν και με ώθηση από την δύναμη που δίνει το «Καραϊσκάκη» άρχισαν να διώχνουν τα σύννεφα πάνω από το Φάληρο και παράλληλα ν’ ανοίγουν τον δρόμο για την πρόκριση.

Η προειδοποίηση ήρθε από ωραία προσωπική ενέργεια του Τσόρι, με τον Αργεντινό να περνάει σαν σταματημένο τον Κονάτε αλλά τον Κασάμι να χάνει το τετ-α-τετ με τον Όλσεν! Η λύση επρόκειτο να έρθει από τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών στην Ευρώπη. Έπειτα από καραμπόλα στην περιοχή και με …αυτοθυσία, ο Φουστέρ μπήκε σχεδόν με την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα και το καλύτερο αγχολυτικό στους συμπαίκτες του και τον κόσμο!
Το σκηνικό είχε διαμορφωθεί όπως ακριβώς το ήθελαν: Το άγχος και η πίεση πέρασε εξ ολοκλήρου στους Σουηδούς, που εκτός των άλλων κυριεύθηκαν από νεύρα. Εκεί όμως που φάνηκαν να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο κι ενώ δεν είχαν απειλήσει, η παρακινδυνευμένη κεφαλιά προς τα πίσω από τον Μαζουάκου λίγο έλειψε να στοιχήσει, με το οριζόντιο δοκάρι να …σώζει.

Η γκίνια και ο Όλσεν στέρησαν από τον Μήτρογλου ένα σχεδόν σίγουρο γκολ και σε μια αντεπίθεση που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο, η Μάλμε πήρε… οξυγόνο από το γκολ της ισοφάρισης με «δράστη» τον Κρουν. Για να έρθει όμως ο Τσόρι λίγο αργότερα και με υπέροχο γκολ να ξαναβάλει μπροστά τον Ολυμπιακό.

olumpiakos-malme_6

Με ένα ακόμα γκολ στην κόντρα, ο Ρόζενμπεργκ έθεσε σε κίνδυνο την πρόκριση, μέχρι να αναλάβουν δράση οι Μήτρογλου και Αφελάι. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε ξανά το όπλο του με τον Ολλανδό να υπογράφει την ευρεία επικράτηση, που ταυτόχρονα σηματοδότησε μια ακόμα πρόκριση για τους «ερυθρόλευκους» τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

olumpiakos-malme(1)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουακού, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι, Φουστέρ (77’ Αφελάι), Τσόρι (89’ Σιόβας), Μήτρογλου (88’ Μπενίτες).

Μάλμε: Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Κονάτε (57’ Κρουν), Χάλστι, Έρικσον (75’ Τερν), Αντού, Φόρσμπεργκ, Τέλιν, Ρόζενμπεργκ.

Τελική βαθμολογία Α’ ομίλου:

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 13
2. Γιουβέντους 10
3. Ολυμπιακός 9
4. Μάλμε 3

 

[youtube id=”sP1gkkUgmC8″ width=”620″ height=”360″]