Με ψυχή απόψε η εθνική στην Φινλανδία για το διπλό

ÊËÇÑÙÓÇ ÔÇÓ ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÇÓ ÖÁÓÇÓ ÔÏÕ EURO 2016

Με στόχο τη νίκη ή τουλάχιστον να μην χάσει θα παραταχθεί η εθνική, απόψε (21:45, OTEsport 1-ΝΕΡΙΤ), στο Ολυμπιακό στάδιο του Ελσίνκι.

Όπου αντιμετωπίζει, στο δεύτερο αγώνα του 6ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2016, τη Φινλανδία. Σε μια αναμέτρηση, την οποία οι «γαλανόλευκοι» αντιμετωπίζουν ως εφαλτήριο αντεπίθεσης.Θέλουν και δηλώνουν έτοιμοι ν΄ αποδείξουν ότι μπορούν ν΄ ανατρέψουν τα δεδομένα. Σ΄ επίπεδο βαθμολογικό αλλά και εντυπώσεων, για την κατάσταση και τις δυνατότητες τους (ατομικά και συλλογικά). Προπονητής και παίχτες δεν παραγνωρίζουν τις δυσκολίες που δημιουργούν οι απουσίες (Χολέβας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Τζαβέλας), η πίεση, η αντίπαλος. Εκφράζουν όμως την πίστη τους ότι είναι σε θέση να υπερκεράσουν κάθε εμπόδιο και να υλοποιήσουν το ποθητό.

Με βάση τα όσα προέκυψαν από τις προπονήσεις, (λογικά) δύο είναι τα ερωτηματικά που θ΄ απαντηθούν μόλις ανακοινωθεί η 11άδα. Αν την θέση του (τραυματία) Χολέβας, στο αριστερό άκρο της άμυνας, θα κληθεί να καλύψει ο Γιαννούλης ή ο Σταφυλίδης. Και αν στη κορυφή της επίθεσης ο Ρανιέρι θα διατηρήσει τον Μήτρογλου ή θα εμπιστευτεί τον Αθανασιάδη.

Στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις άλλες 9 θέσεις, δεν αναμένονται εκπλήξεις. Τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης, στόπερ οι Παπασταθόπουλος – Μανωλάς και δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης. Στη μεσαία γραμμή οι Ταχτσίδης, Μανιάτης, Σάμαρης και στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης (δεξιά), Σαμαράς (αριστερά).

Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, εκθείασαν την ποιότητα των Ελλήνων διεθνών και χαρακτήρισαν την εθνική φαβορί. Αυτό όμως – ακόμα και αν δεν είναι ψυχολογικό παιχνίδι – δεν θα τους στερήσει την μαχητικότητα. Θα παλέψουν για τους τρεις πόντους.

Οι οποίοι, αν τους πάρουν, θα είναι μεγάλη ώθηση προς τον τελικό στόχο (πρόκριση στα τελικά). Η Φιλανδία θα έχει ζευγαρώσει τις νίκες της σε ισάριθμα παιχνίδια και θα έχει την ευκαιρία να τις τριπλασιάσει, την Τρίτη που υποδέχεται την Ρουμανία. Ενδεχόμενο, το οποίο θα την φέρει πολύ κοντά στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ο Μίξου Παατελάινεν στερείται τις υπηρεσίες του αμυντικού Ράιταλα και των μέσων Φόρσελ, Βάιρινεν. Αναμένεται να ξεκινήσει με τους Μάαενπα, Αρκίβουο, Τοίβιο, Μοισάντερ, Ούρονεν, Σπαρβ, Ρινγκ, Χετεμάι, Ερεμένκο, Ρίκου Ρίσκι, Πούκι.

Διαιτητής στην αναμέτρηση έχει οριστεί ο Ισπανός Νταβίντ Φερνάντες Μπορμπαλάν.