Oι top 10 ελληνικοί προορισμοί για το χειμώνα

Oι top 10 ελληνικοί προορισμοί για το χειμώνα

Το καλοκαίρι μπορεί να πέρασε αλλά, οι αποδράσεις δε σταματούν ποτέ. Ποιο είναι το top 10 των χειμερινών προορισμών στην Ελλάδα;

014

Δείτε αναλυτικά :

1. Ελατοχώρι Πιερίας

elatoxori-beeper-21

Το Ελατοχώρι έχει εξελιχθεί σ’ ένα από τα καλύτερα ορεινά θέρετρα της Πιερίας! Συγκεντρώνει μόνιμους παραθεριστές και ημερήσιους επισκέπτες όλο το χρόνο. Η ποικιλία των κοιλάδων και των οροπεδίων διαφοροποιούν το βουνό και η ποικιλομορφία της βλάστησης το κάνει να ξεχωρίζει σε ομορφιά. Σε απόσταση μόλις 8 χλμ από το Ελατοχώρι βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του! Έτσι, η περιοχή προσφέρει στον επισκέπτη χιονοδρομία, δυνατότητες ορεινής αναψυχής και γνωριμία με σπάνια χλωρίδα σε διαδρομές μοναδικής ομορφιάς και θέας. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον καταρράκτη Κρεμαστό που χύνεται από ύψος 60 μέτρων σ’ ένα καταπράσινο φαράγγι.

2. Ορεινή Ναυπακτία

014

Η Ορεινή Ναυπακτία είναι γνωστή για τα άγρια φαράγγια της, τα ψηλά και περήφανα βουνά της, τα ποτάμια της αλλά και για το πετρωτό και άγονο έδαφος της. Όλη η περιοχή συνδέεται με φυσικά μονοπάτια, ιδανικά για αναβάσεις και εξερευνήσεις. Η Άνω και Κάτω Χώρα, η Λιμνίτσα, η Αμπελακιώτισσα, η Ελατού, η Τερψιθέα, ο Πλάτανος και το Κοκκινοχώρι αποτελούν τα χωριά της Ναυπακτίας που πρέπει να εξερευνήσετε! Τα τείχη και οι τάφοι που είναι κρυμμένοι μέσα στις φυλλωσιές σε ολόκληρη τη Ναυπακτία σας προσκαλούν να ξεκινήσετε τη περιήγηση σας στην περιοχή. Ο ποταμός Εύηνος είναι απαράμιλλης ομορφιάς και ιδανικός για rafting και kayak. Στη περιοχή οργανώνονται εκδρομές για πεζοπορία.

3. Καρπενήσι

karpenisi-beeper-2

Το Καρπενήσι αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς αφού διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης! Προσφέρει ηρεμία και ξεκούραση, δράση και περιπέτεια ενώ τα γραφικά χωριά του, η εντυπωσιακή φύση, το χιονοδρομικό του κέντρο, τα καταλύματα υψηλού επιπέδου, το καταπληκτικό φαγητό αλλά και η νυχτερινή ζωή που προσφέρει δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Αδράξτε σύμφωνα με το travelstyle.gr την ευκαιρία να κάνετε ορειβασία, rafting, canyoning, trekking αλλά και να επισκεφτείτε τα φαράγγια, τις λίμνες, τα μοναστήρια και τα γεφύρια της περιοχής.

4. Τρίκαλα Κορινθίας

trikala_korinthias_ski_center4

Τα Τρίκαλα Κορινθίας βρίσκονται στους τοπ-10 αγαπημένους μας προορισμούς αφού ενώ απέχουν μόλις 1,30 ώρα από την Αθήνα διαθέτουν τοπία που θυμίζουν Ελβετία! Χιονισμένα έλατα, λίμνες, μονοπάτια, χιονοδρομικό κέντρο συνθέτουν την εικόνα ενός ιδανικού χειμερινού προορισμού! Αποτελούνται από 3 γειτονιές, τα Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα. Στα Κάτω Τρίκαλα βρίσκεται ο ναός του Αγ. Δημητρίου και στη πλατεία δύο αιωνόβια πλατάνια που αξίζει να δείτε. Τα Μεσαία και Ανω Τρίκαλα έχουν μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων! Η Μεσαία γειτονιά διαθέτει τις περισσότερες ταβέρνες! Η Άνω συνοικία με υψόμετρο 1.100μ έχει θέα όλο τον Κορινθιακό! Τα πέτρινα σπίτια, οι βρύσες με τα κρύα νερά, το βουνό με τα έλατα που στολίζουν ολόκληρη την Ορεινή Κορινθία κερδίζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη!

5. Πήλιο

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Το Πήλιο είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χειμωνιάτικους προορισμούς στην Ελλάδα! 24 γραφικά χωριά με αρχοντικά μοναδικής ομορφιάς, πλούσιο φυσικό περιβάλλον, θέα στον Παγασητικό κόλπο, συνδυασμός βουνού και θάλασσας και χιονοδρομικό κέντρο κάνουν τη διαμονή σας στο Πήλιο αξέχαστη! Ο χειμώνας είναι σίγουρα η εποχή που του ταιριάζει αφού είναι πανέμορφο στα λευκά! Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα φημισμένα τσιπουράδικα και να απολαύσετε τσίπουρο με μεζέδες!

Σελίδες Άρθρου… 1 2