Πέντε στα Πέντε

Το πέντε στα πέντε πραγματοποίησε η εθνική Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ και πέρασε ως πρώτη από τον όμιλό της!

 

 

1142379Η Εθνική μας νίκησε και την Αργεντινή με 79-71 στο τελευταίο ματς του ομίλου και στη φάση των «16» αντιμετωπίζει τη Σερβία την προσεχή Κυριακή.


Μπορεί να ήταν το δυσκολότερο ματς μέχρι τώρα για την Ελλάδα αυτό με την Αργεντινή, αλλά η Εθνική μας πραγματοποίησε μία ακόμη μεγάλη εμφάνιση και μπόρεσε να πάρει αυτό που ήθελε. Η Ελλάδα είχε από την αρχή του αγώνα το πάνω χέρι στο σκορ, φτάνοντας τη διαφορά ακόμη και στο +19 στην τρίτη περίοδο!

Στην τέταρτη περίοδο η Αργεντινή έκανε πιο σκληρή την άμυνά της με συνέπεια να δυσκολεύεται και η Εθνική μας στο σκοράρισμα, εν αντιθέσει με τους Αργεντίνους που με μεγάλα σουτ από το τρίποντο «ροκάνισαν» τη διαφορά και έφτασαν το σκορ στους δύο πόντους! Σε εκείνο το σημείο όμως η Ελλάδα έδειξε και πάλι συγκεντρωμένη και με τους Καλάθη, Παπανικολάου και Μπουρούση να «φορτώνουν» το αντίπαλο καλάθι ήρθε και πάλι μία διαφορά ασφαλείας, ενώ παράλληλα δυνάμωσε και η άμυνα της Εθνικής μας φτάνοντας έτσι στο τελικό 79-71!

Αναμφισβήτητα η φάση του αγώνα ήταν στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ζήσης… έσκασε μία τρίποντη «βόμβα» μπροστά από τον Καμπάτσο ο οποίος του έκανε και φάουλ το οποίο δεν δόθηκε και του είπε ο αρχηγός «in your face» (στα μούτρα σου), με τους Αργεντινούς να παρεξηγούνται αλλά ο Ζήσης αμέσως ζήτησε συγνώμη και με την παρέμβαση του Σκόλα τα πνεύματα ηρέμησαν και δεν ξέφυγε η κατάσταση.

Όσον αφορά τους παίκτες του Ολυμπιακού, πολύ καλή παρουσία του Πρίντεζη ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο «τράβηξε» μεγάλο μέρος από την επίθεση της Εθνικής φτάνοντας συνολικά στον αγώνα τους 15 πόντους. Από εκεί και πέρα, ο Σλούκας πρόσφερε ένα τρίποντο στην επίθεση και βοήθησε πολύ στην άμυνα, ενώ ο Μάντζαρης χρησιμοποιήθηκε για 4 λεπτά και περισσότερο μπήκε στο παρκέ για την άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 33-44, 51-64, 71-79.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 71 (Λάμας): Σκόλα 17 (1), Γκαλίτζι , Μάτα , Καμπάτσο (1) 10, Πριτζιόνι 10 (2), Λαπροβιτόλα 7 (1), Γκουτιέρεθ 3 (1), Ντέλια 4, Χερμάν 7, Νοτσιόνι 8, Μπορτολίνι, Σαφάρ 5 (1).

ΕΛΛΑΔΑ 79 (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 16 (1), Ζήσης 13 (1), Βασιλειάδης 2, Καλάθης 18 (2), Γλυνιαδάκης , Παπανικολάου 6, Σλούκας 3 (1), Καϊμακόγλου 2, Αντετοκούνμπο , Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 15 (1).