Αλέξανδρος Χριστόπουλος: Ανάμεσα στο «sunset» και το «sunrise»

Αλέξανδρος Χριστόπουλος: Ανάμεσα στο «sunset» και το «sunrise»

Είναι ένας από τους καλύτερους compilers του κόσμου σύμφωνα με τον Jose Padilla, εμπνευστής των hotel events στην Ελλάδα και συνεργάτης παγκόσμιων luxury brands.

Sunset on FASANO

Ο κοσμοπολίτης DJ Αλέξανδρος Χριστόπουλος παρουσιάζει την καινούργια συλλογή του «Sun:Set 2» σε ένα μεγάλο release party μαζί με 14 συναδέλφους του την Κυριακή 6/7 στο «Bolivar Beach Club» και μ’ αυτή την αφορμή μιλάει στον Νίκο Βουλαλά.

Ποιο ήταν το ερέθισμα γι’ αυτό το μεγάλο Sun:Set Beach Festival;

H κυκλοφορία κάθε συλλογής SunSet, από το 2001 μέχρι σήμερα, πάντα συνδυάζεται με ένα CD release party. Αυτήν τη φορά θα έχουμε μαζί μας 14 DJs από τους καλύτερους στο είδος, οπότε έπρεπε να αναζητήσουμε έναν αρκετά μεγαλύτερο χώρο σε σχέση με το «Island» όπου είχε πραγματοποιηθεί το party πέρσι.

Τι να περιμένουμε κατά τη διάρκεια αυτού του πολύωρου event;

Πολλή μουσική από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα!

Θα έχεις μαζί σου πάνω από μια δεκάδα Ελλήνων DJs. Τι έχεις να μας πεις γι’ αυτούς;

Η επιλογή δεν έγινε με βάση το αν είναι περισσότερο ή λιγότερο δημοφιλείς, αλλά με το πόσο ταιριάζουν με το concept και το πόσο καλοί είναι ο καθένας στην κατηγορία του: πρόκειται για τους George Seragos, Tasos Filippou, Tiodor, Roni Iron, Dirt T, παραγωγούς/remixers όπως οι Zac F, Dreamers Inc, Christos Fourkis, Chris IDH και Beat-les, τους resident DJs του «Oozora» (SEK ) και του «Rakkan» (NSI ), αλλά και ραδιοφωνικούς παραγωγούς όπως ο Νίκος Δρογώσης του En Lefko και ο John John του Snap Radio.

Μίλησέ μου για την καινούργια σου συλλογή. Με ποιο κριτήριο επέλεξες τα tracks και ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της;

Κάθε χρόνο διαλέγω εκείνα τα τραγούδια που θεωρώ καταλληλότερα ως soundtrack για τις δυο πιο όμορφες στιγμές ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα, το «sunset» και το «sunrise». Η προσέγγισή μου για το μουσικό ντύσιμο αυτών των χρονικών στιγμών δεν έχει να κάνει αυστηρά με εμπορικά κίνητρα ούτε με την «ανάγκη» της δισκογραφικής εταιρείας να κυκλοφορήσει τραγούδια βάσει των ετήσιων εμπορικών της συμφωνιών με εταιρείες του εξωτερικού. Πιο πολύ έχει να κάνει με την οπτική γωνία ενός ανθρώπου που αγαπάει πολύ τη μουσική και φτιάχνει μια κασέτα για να ακούει στις διακοπές του. Τόσο απλά.

Ταξιδεύεις συχνά στο εξωτερικό για τη δουλειά σου. Ποια είναι η εικόνα που έχουν έξω για την ελληνική dance σκηνή και τους DJs της;

Tη θεωρούν ανερχόμενη, αλλά για να λέμε και την αλήθεια είναι απίθανο να κάνει κάποιος Έλληνας DJ διεθνή καριέρα με όλη τη σημασία της λέξης! Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να κλείσει κάποια περιστασιακά gigs.

Η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύεται καθόλου το καλοκαίρι της για τη διοργάνωση dance events που θα μπορούσαν να προσελκύσουν και τουρισμό. Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτό;

Δυστυχώς είναι αλήθεια. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα αλλάξει στο μέλλον και, εκτός από μερικά από τα καλύτερα clubs στον κόσμο, θα φιλοξενούμε και top dance festivals.

Θεωρείς ότι η νυχτερινή διασκέδαση όπως τη ζεις εσύ, στον τομέα της dance μουσικής και των events, έχει πληγεί από την οικονομική κρίση;

Αρκετά, με πρώτα τα μεγάλα clubs που εξαφανίστηκαν. Ο κόσμος βγαίνει λιγότερο, καταναλώνει λιγότερο και δεν έχει περιθώρια για λάθος επιλογές ούτε για μέτρια concepts.

Πού έχεις περάσει το καλύτερο καλοκαίρι σου;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο… Είμαι ερωτευμένος με το Μπαλί και το «Ku De Ta Beach Club», αλλά όσο περίεργο κι αν ακουστεί έχω περάσει υπέροχα τον Αύγουστο στο Τόκιο και στο Σίδνεϊ.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα 5 καλύτερα dance tracks του φετινού καλοκαιριού;

Κάθε φορά τα αγαπημένα μου tracks τα περιλαμβάνω στο νέο μου CD, οπότε υπομονή μέχρι την Κυριακή για το νέο «Sun:Set 2». Ξεκινώντας από bossa nova και φτάνοντας μέχρι την deep house, υπάρχουν εντελώς καινούργιες συμμετοχές των Ananda Project, Bajofondo, Cavalera, Chris IDH, Chromatics, DJ KevinGR, DJ Le Roi, G.Ikome, Jask, Pete Oak, Poldoore, Simone Vitullo, Tumelo, καθώς και η original εκδοχή του all time classic «What about this love» του Mr Fingers.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου, δισκογραφικά, ως DJ ή ραδιοφωνικά;

Tο «Sun:Set 2» που κυκλοφορεί επίσημα τη Δευτέρα 7/7 από την Cobalt, η ολοκλήρωση του κτιρίου που θα στεγάσει τα νέα μας γραφεία, η ενεργοποίηση της Esthete Music Design, μιας εταιρείας που θα αναλαμβάνει custom made μουσική επιμέλεια επαγγελματικών χώρων με πρώτο project τον Σεπτέμβριο ένα κορυφαίο αθηναϊκό εστιατόριο και, τέλος, ένα global website για τον σύγχρονο traveler, το www.hoteling.org, το οποίο είναι πολύ ξεχωριστό και θα λανσαριστεί τον Οκτώβριο, περιλαμβάνοντας tips από αγαπημένα μου ταξίδια και προορισμούς. Το ραδιόφωνο αδιαμφισβήτητα είναι σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Εξάλλου από εκεί προέκυψαν όλα! Ύστερα από 15 χρόνια σερί on air (εξίμισι στο Nitro Radio και οκτώμισι στον Best ) 10 με 12 κάθε βράδυ, ξέρω ότι όταν επιστρέψω θα αργήσω να κατέβω από το «τρένο»! Η αυτοδιαχείριση του Best Radio είναι σε εξέλιξη κι αν όλα πάνε καλά θα είμαστε on air με τη νέα σεζόν.

[youtube id=”plzET5vaWCA” width=”620″ height=”360″]

[youtube id=”bQHNMgJrlBQ” width=”620″ height=”360″]

Πηγή : http://www.athinorama.gr/clubbing/article.aspx?id=2500510