Μεντιλίμπαρ: «Να κάνουμε καλή εμφάνιση, να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ – όπως συνηθίζει άλλωστε – κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τα πλάνα του στη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Conference League την Πέμπτη (18/4, 22:00).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

Τι διαφορετικό θα δούμε από τον Ολυμπιακό σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι;

Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Θέλουμε να κρατήσουμε τα καλά που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι. Θέλουμε να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι όπως κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. δεν θα είναι εύκολο γιατί θα έχουμε απέναντι μας μία ομάδα που θέλει να κερδίσει. Θα παίξουμε με συγκέντρωση και θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα θετικά στοιχεία που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι για να πάρουμε την πρόκριση.

Δεν περιμένουμε να μας πείτε την ενδεκάδα που θα βάλετε, αλλά μπορείτε να μας πείτε το πλάνο σας;

Έχετε μάθει να μη ρωτάτε. Δεν θα αλλάξει η ιδέα του παιχνιδιού μας και δεν θα δούμε πολλές αλλαγές. Δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με το προηγούμενο παιχνίδι. Η κεντρική μας ιδέα θα είναι ίδια και θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προσπαθείτε να μάθετε πως θα παίξουμε, αλλά δεν θα σας το πω.

Είτε έτοιμος να αντιμετωπίσετε τον Φρέντ και τον Ισμαήλ, διότι όταν μπήκαν στο γήπεδο άλλαξαν όλο το παιχνίδι;

Πιστεύουμε ότι τη ροή του αγώνα την άλλαξε το πέναλτι και το χρονικό σημείο του αγώνα. Μας επηρέασε πολύ και άλλαξε την απόδοση μας. Αυτό μας επηρέασε πραγματικά.

Πώς έχετε προετοιμάσει τους παίκτες σας για το αυριανό ματς;

Το μόνο που τους έχω πει είναι να πιστεύουν στον εαυτό τους και να μην επηρεάζονται αν παίζουν εκτός έδρας και να μην σταματήσουν να πιστεύουν στον εαυτό μας.

Ποια από τις δύο ομάδες θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του τουρκικού πρωταθλήματος και ποια στο αυριανό παιχνίδι;

Παρακολουθώ το πρωτάθλημα της Τουρκίας και βλέπω ότι είναι δύο ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία. Δεν ξέρω το πρόγραμμα που έχει η κάθε ομάδα από εδώ και πέρα. Προφανώς αυτή που θα δείξει δύναμη στα επόμενα παιχνίδια της θα κερδίσει τον τίτλο. Ελπίζουμε ότι εμείς θα προκριθούμε με όλο το σεβασμό στη Φενέρμπαχτσε γιατί είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Ελπίζουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση.

Θεωρείτε πλεονέκτημα ότι εσείς δεν είχατε αγώνα την Κυριακή, ενώ η Φενέρμπαχτσε όχι;

Στο πρώτο παιχνίδι ήταν το αντίστροφο. Επομένως νομίζω ότι οι σύλλογοι είναι πάντα προετοιμασμένοι όταν προχωρούν στην Ευρώπη. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πλεονέκτημα για κάποια από τις δύο ομάδες. Αυτός που θα μπορέσει να ελέγξει το παιχνίδι θα είναι αυτός που θα τα πάει καλύτερα.

Σε αυτό το επίπεδο παίζει περισσότερο ρόλο η πνευματική προσέγγιση ή η τακτική προσέγγιση;

Η εμπειρία σου δίνει γνώσεις και συμπεριφορές που δεν τις έχεις όταν είσαι νέος. Όταν είσαι νέος έχεις διαφορετικά στοιχεία που όταν μεγαλώνεις τα χάνεις. Το σημαντικό είναι να έχεις μία μίξη και των δύο. Ελπίζω ότι και τα δύο θα είναι διαθέσιμα για εμάς αύριο.

Έχετε ένα καταπληκτικό αήττητο σερί εκτός έδρας στην Ευρώπη. Αυτό αποτελεί έξτρα κίνητρο για εσάς να φύγετε αλώβητος και από εδώ;

Όταν τέτοια σερί συνεχίζονται πλησιάζεις προς την ήττα. Ελπίζουμε να μη συμβεί αύριο. Είναι αλήθεια ότι σε πολλά παιχνίδια κερδίζω στην Ευρώπη και ελπίζω να συνεχιστεί και αύριο. Ελπίζω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι γιατί αν δεν το κάνουμε η Φενέρ θα μας αποκλείσει.

Αισθάνεστε πιο άνετος για την πρόκριση;

Ποτέ δεν είπα ότι είμαι άνετος και ότι το θεωρώ σίγουρο. Αντίθετα είπα ότι ήρθα για να προσπαθήσουμε να πάρουμε μία νίκη και να προκριθούμε. Οι στατιστικές χρησιμεύουν για τους δημοσιογράφους γιατί όσο και να έχεις τη μπάλα αν δεν κερδίσεις το παιχνίδι δεν μετράει. Όπως αν δεν καταφέρεις να κάνεις γκολ τις ευκαιρίες επίσης δεν μετράει πόσες έχεις κάνει. Το έχουμε δηλώσει ότι από το πέναλτι και μετά άλλαξε το ματς. Σεβόμαστε τη Φενέρ και είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο κάνει και η Φενέρ. Απέναντι μας θα έχουμε έντεκα παίκτες που θα θέλουν να μας κερδίσου