Χιμένεθ: «Χάσαμε από τις στημένες φάσεις. Δεν καταλαβαίνω…»

Χιμένεθ: «Χάσαμε από τις στημένες φάσεις»

Ο Μανόλο Χιμένεθ υποστήριξε πως η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη μπάλα στα πόδια και παραδέχθηκε πως τους στοίχισαν οι αντιδράσεις στα στημένα.

ΑΕΚ ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν πιστεύει ότι το ματς χάθηκε από προσωπικά λάθη: «Μπορεί να το πει κάποιος αυτό. Μέχρι το 45′ ήμασταν ανώτεροι από την ΤΣΣΚΑ και στις φάσεις και στο παιχνίδι. Ένα… παράλογο κόρνερ και έδειξαν ότι είναι ανώτεροι από εμάς στις στημένες φάσεις. Πρέπει να συγχαρούμε την ΤΣΣΚΑ, με την μπάλα στα πόδια πιστεύω ότι δεν ήταν καλύτερη αλλά με την μπάλα ψηλά ήταν ανώτερη».

Για το αν τελικά φοβήθηκε την ΤΣΣΚΑ περισσότερο από όσο έπρεπε: «Ποιος μπορεί να φοβήθηκε; Η αλήθεια είναι ότι παίζαμε με μια ομάδα της… 3ης Κατηγορίας της Ισπανίας. Παρακαλώ να σεβόμαστε την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες. Χάσαμε από τις στημένες φάσεις. Δεν καταλαβαίνω αυτή την ερώτηση».

Για το αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους αριστερούς μπακ και γι’ αυτό έπαιξε εκεί ο Μπακάκης: «Ήταν θέμα τακτικής, το Νο2 της ΤΣΣΚΑ είναι από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της. Λόπες και Βινίσιους είναι καλά επιθετικά μπακ αλλά σήμερα έπρεπε να είναι ο Μάνταλος μπροστά και ο Μπακάκης πίσω. Νομίζω πως ο Μπακάκης ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν περισσότερα σήμερα».

Για το πού οφείλεται το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν πάτησε περιοχή και για το γεγονός ότι αμυντικά η ομάδα εμφάνισε προβλήματα που είχε και πέρυσι:
«Νομίζω ότι αμυντικά δεν κάναμε περισσότερα από δύο πολύ σοβαρά λάθη, που ήταν και αυτά από τα οποία ήρθαν τα γκολ. Πέρυσι δεν δεχθήκαμε κανένα γκολ από στημένη φάση, άρα δεν έχει επαναληφθεί. Τα τρία στόπερ της ΤΣΣΚΑ επιβλήθηκαν στα στημένα και μας εμπόδισαν στον αέρα. Μέχρι το 45′, πάντως, πιστεύω ότι δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις για να σκοράρουμε».

Για το τι εννοούσε με το “παράλογο κόρνερ”: «Έκανε λάθος ο παίκτης μας».