4 μύθοι για το fitness και τη διατροφή που πρέπει να καταρρίψεις!!!

4 μύθοι για το fitness και τη διατροφή που πρέπει να καταρρίψεις!!!

Σε τι να πιστέψεις και σε τι όχι τελικά; Το τρέξιμο “πρήζει” τα πόδια ενώ το γρήγορο περπάτημα όχι; Οι μπανάνες παχαίνουν και οι πολλοί κοιλιακοί δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από μερικά συγκρατημένα σετ; Δύο φορές γυμναστική την εβδομάδα φτάνουν και περισσεύουν; Πόσα διλήμματα πια στο όνομα του fitness και της διατροφής;

Ακολουθούν 4 παραπλανητικοί μύθοι στους οποίους έχουμε πιστέψει όλες κι όλοι. Ήρθε η ώρα να πούμε μερικές αλήθειες.

Το αλάτι κάνει κακό

Ο περιορισμός του αλατιού επιβάλλεται σε περιπτώσεις υπέρτασης και καρδιολογικών προβλημάτων. Όλοι οι υπόλοιποι και κυρίως όσοι αθλούνται και ακολουθούν μία φυσιολογική διατροφή έχουν ανάγκη μικρές ποσότητες αλατιού. Κι όλο αυτό με τη βούλα της επιστήμης αφού σύμφωνα με μία έρευνα 8 ετών τα χαμηλά επίπεδα νατρίου συνδέονται με καρδιοαγγειακές νόσους και υψηλά επίπεδα θνησιμότητας. Κοινώς, τζάμπα τα τρως όλα ανάλατα. Αν μαγειρεύεις υγιεινά, πίνεις πολύ νερό και ασκείσαι 4 φορές την εβδομάδα, πιθανότατα χρειάζεται να ρίχνεις και λίγο παραπάνω στο φαΐ σου ώστε να καταναλώνεις περισσότερους ηλεκτρολύτες, ώστε να αναπληρώνεις ενέργεια. Πιάσε λοιπόν την αλατιέρα.

Τα συχνά γεύματα αυξάνουν το μεταβολισμό

Όχι ακριβώς, υπάρχει ισχυρός αντίλογος και για αυτό, σύμφωνα με την οποία τα συχνά γεύματα δεν συγκρατούν την όρεξη και δεν πυροδοτούν το μεταβολισμό μας. Η συγκεκριμένη διατροφική μελέτη καταλήγει στο ότι τα πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα μας κάνουν να πεινάμε πιο πολύ και ταυτίζεται μ’ εκείνη τη θεωρία που θέλει πιο αποτελεσματική μέθοδο απώλεια βάρους το να τρώμε δύο φορές την ημέρα αντί για 5 ή 6.

Πρέπει να τα δίνεις όλα σε κάθε προπόνηση

“No pain no gain” και “Feel the burn” είχε πει κάποτε η Jane Fonda, αλλά μάλλον ο υπερβάλλων ζήλος δεν κάνει πάντα καλό. Το να ωθείς το σώμα σου στα άκρα ιδρώνοντας- ξεϊδρώνοντας κάθε φορά που προπονείσαι δεν είναι 100% σωστό. Όταν νιώθεις κουρασμένη και πιεσμένη, μην κάνεις υπερβολές. Μία προπόνηση χαμηλής συχνότητας, κατά την οποία οι παλμοί σου δεν θα υπερβαίνουν τους 150 bpm είναι ό,τι πρέπει και θα δώσει μια χαρά αποτελέσματα.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης φουσκώνουν

Το γυναικείο σώμα δείχνει πιο γυμνασμένο και όμορφο με λίγα βάρη. Η μονόπλευρη άσκηση δεν είναι ο ιδανικός τρόπος εκγύμνασης. Αν κάνεις μόνο αερόβια δεν θα αναπτυχθείς μυικά και σίγουρα δεν θα χάσεις τοπικό πάχος, αφού οι ασκήσεις ενδυνάμωσης συμβάλλουν στην αύξηση του βασικού μεταβολισμού και άρα στην καύση των θερμίδων.