Μεταξύ των τυφλών…

“Ανάμεσα στους τυφλούς, βασιλεύει ο μονόφθαλμος… Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ένας μέτριος και συχνά κακός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας 14, 16 και 19 βαθμούς περισσότερους από τους υποτιθέμενους διεκδικητές του τίτλου, τη στιγμή που φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ομάδες σαν τον Πανιώνιο και την Ξάνθη” γράφει ο dp11.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν γράφω πλέον τόσο συχνά, όπως έκανα στο παρελθόν. Δεν έχω έμπνευση και δεν θέλω να σας ταλαιπωρώ με κενολογίες, φίλες και φίλοι. Από την αρχή αυτής της αγωνιστικής περιόδου βλέπω μία ομάδα που δεν μου αρέσει, μία ομάδα που καταφέρνει να χάσει βαθμούς από τον Πλατανιά, έχοντας πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα στο παιχνίδι, που κερδίζει με την εύνοια της τύχης την Ξάνθη στο “Γ.ΚαραΪσκάκης”, που βουλιάζει στον βούρκο της Τρίπολης και δεν μπορεί να επιβάλλει την ανωτερότητά της, που δεν μπορεί να κερδίσει μία ομάδα της Football League στο εκτός έδρας παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδος, που κερδίζει με το ζόρι στη Βέροια και κάνει αλλαγή στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Όμως, αυτή η ομάδα καταφέρνει να αυξάνει συνεχώς τη διαφορά της από τις ομάδες που την ακολουθούν στον βαθμολογικό πίνακα. Χωρίς να έχει κάποιο αγωνιστικό πλάνο και εμφανίζοντας σε κάθε παιχνίδι τις χτυπητές αμυντικές αδυναμίες της, έρχεται συνεχώς και πιο κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου. Δεν φταίει το γεγονός ότι έχουμε χορτάσει από τίτλους, φταίει ότι δεν βλέπουμε όμορφο ποδόσφαιρο και αγωνιστική πρόοδο από την ομάδα που αγαπάμε. Αυτό είναι που μας χαλάει !

Έχω ξαναγράψει ότι αν υπάρχει και κάτι θετικό, αυτό είναι η προώθηση κάποιων νέων παιδιών, που παίρνουν παιχνίδια και χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα, πράγμα που μπορεί να δίνει κάποιες ελπίδες για το μέλλον. Οι δύο μεταγραφικές προσθήκες (Σισοκό και Ανσαριφάρντ) θεωρώ ότι μπορούν να βοηθήσουν στη συνέχεια, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν να αλλάξουν θεαματικά και προς το καλύτερο αυτό που βλέπουμε. Πάνω-κάτω, έτσι θα κυλήσει αυτή η χρονιά…

Έχουμε πετάξει πολλές ευκαιρίες

Αναφέρομαι στην πορεία της ομάδας του μπάσκετ στον μαραθώνιο της Euroleague, που βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας κάνει 4 ήττες από μέτριες ομάδες (Μακάμπι στο Σ.Ε.Φ. και Γαλατασαράι, Μπάμπεργκ και Αρμάνι Μιλάνο στα εκτός έδρας παιχνίδια). Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά θα είναι κρίμα να χαθεί το πλεονέκτημα έδρας στα play off εξαιτίας αυτών των αποτελεσμάτων.

Δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, ούτε τον ρόλο που έχουν παίξει κάποιες απουσίες παιχτών. Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι, υπάρχουν και κακές βραδιές, αλλά το κακό έχει παραγίνει και ελπίζω να μην ξαναδούμε πουθενά το ίδιο έργο. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και δεν θέλει πολύ για να βρεθούμε από τον παράδεισο στην κόλαση. Το τεχνικό team και οι παίχτες πρέπει να προσέξουν πολύ τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, για να πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο που είναι μία θέση στην τετράδα και όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.

Υ/Γ. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας volley που έφερε στο λιμάνι τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, κατακτώντας το League Cup με καθαρή νίκη (3-0 σετ) στον τελικό, κόντρα στους περσινούς πρωταθλητές.

 

dp11-Δημήτρης Παπαχρήστος