Χωριό που φαίνεται…

“Η ομάδα δεν πατάει καλά και αυτό φαίνονταν από καιρό… Μπορεί να βάλαμε έξι γκολ στη Βέροια, μπορεί να πήραμε το αποτέλεσμα στην Ελβετία και στη Θεσσαλονίκη, αλλά η αγωνιστική εικόνα δεν ήταν καλή και κάποια στιγμή θα το πληρώναμε” γράφει ο dp11.

larisa_01Στο προηγούμενο κείμενο αυτής της στήλης, έγραφα “φέραμε εξάρες, αλλά…” Κάποιοι έσπευσαν να με χαρακτηρίσουν γκρινιάρη και βιαστικό, όμως αυτό το “αλλά…” έδειχνε τις έντονες ανησυχίες μου, τις οποίες ανέλυσα στο κείμενο αυτό. Κουτσά-στραβά πήραμε τα αποτελέσματα στα επόμενα δύο παιχνίδια και είχαμε μία ελπίδα να δούμε κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Όμως, στο παιχνίδι της Λάρισας φάνηκαν οι αδυναμίες της ομάδας και συνεχίστηκαν τα λάθη της τεχνικής ηγεσίας.

Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με δύο επιθετικούς και χωρίς δημιουργικό μέσο. Αυτή την επιλογή του Μπέντο δεν την κατάλαβα και το χειρότερο είναι ότι δεν κατάλαβε κι αυτός το λάθος του, παρά μόνον όταν τελείωσαν οι ανάσες του Καμπιάσο και έριξε στο παιχνίδι τον Μάρτινς, για να βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα στο τελευταίο 15λεπτο.

Κύριε Μπέντο, όταν κρατάς Τσόρι, Φορτούνη και Μαρίν στον πάγκο και προσπαθείς να κάνεις παιχνίδι με βαθιές μπαλιές, δεν έχεις πολλές ελπίδες να σκοράρεις απέναντι σε μία οργανωμένη άμυνα. Τη στιγμή μάλιστα που οι πλάγιοι επιθετικοί δεν έχουν την ταχύτητα και την τεχνική να δημιουργήσουν ρήγματα από τις πτέρυγες, να αποκτήσουν αριθμητικό πλεονέκτημα και να γεμίσουν σωστά την αντίπαλη περιοχή, τότε οι δύο παίχτες που βρίσκονται στην κορυφή της επίθεσης είναι εντελώς περιττοί.

larisa_02Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, προτιμώ να είμαι κακός μάντης. Όμως, φοβάμαι ότι ενός κακού μύρια έπονται, καθώς ακολουθούν τα κρίσιμα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ και με την ΑΕΚ στο “Γ.Καραϊσκάκης”. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες και ξέρουμε ότι ο κόσμος της ομάδας είναι πολύ απαιτητικός. Στα παιχνίδια αυτά θα κριθούν πολλά για τη συνέχεια της χρονιάς και οι εξέδρες θα βράζουν στην απευκταία περίπτωση που δεν έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η χρονιά ξεκίνησε στραβά, με τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League και την αγχώδη πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού και οι επιλογές, σε παίχτες και τεχνική ηγεσία, δεν άρμοζε σε σοβαρή ομάδα, πολύ δε μάλλον δεν άρμοζε στον Ολυμπιακό. Ο ερασιτεχνισμός πήρε όσκαρ και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Η Διοίκηση άφησε την ομάδα να πορευτεί με τον αυτόματο πιλότο και αυτόν τον πήρε ο ύπνος. Αυτό βλέπαμε εμείς, που αγαπάμε την ομάδα μας και πονάμε για αυτήν. Αυτοί που έπρεπε να τα δούνε, είχαν – όπως φάνηκε – άλλες σοβαρότερες ασχολίες.

Τα τραγικά λάθη έγιναν και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει πλέον. Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι να γίνει σοβαρή δουλειά στο προπονητήριο του Ρέντη, μπας και βελτιωθεί η αγωνιστική μας εικόνα. Αλλιώς, τα αρνητικά αποτελέσματα θα συνεχιστούν, η απολύτως δικαιολογημένη γκρίνια του κόσμου θα μεγαλώσει και ένας Θεός ξέρει πού μπορεί να φτάσουμε. Μακάρι η θεσσαλική σφαλιάρα να ξυπνήσει αυτούς που πρέπει και να αλλάξουμε αμέσως ρότα. Αλλιώς, μας βλέπω να πάμε κατευθείαν στα βράχια…

dp11 – Δημήτρης Παπαχρήστος