Tι σημαίνει το μαύρο χρώμα στα μαλλιά;

Tι σημαίνει το μαύρο χρώμα στα μαλλιά;

Πώς συνδέεται το μαύρο χρώμα των μαλλιών με τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα

mavra_mallia

Είναι πολλά τα στερεότυπα που σχετίζονται με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου: όπως π.χ. ότι το ξανθό χρώμα σε κάνει να δείχνεις λίγο πιο αφελής, το κόκκινο σε προικίζει με φλογερό ταμπεραμέντο, ενώ το καστανό σε κάνει ιδιαιτέρως ελκυστική/ο. Μπορεί να πιστεύεις ότι αυτά δεν ισχύουν ιδιαίτερα, όμως οι άνθρωποι συχνά δημιουργούν μια πρώτη εντύπωση για κάποιον με βάση το χρώμα των μαλλιών του. Η έρευνα έχει πλέον αποδείξει ότι πολλά από αυτά τα στερεότυπα, μπορεί κάποιες φορές να έχουν πραγματικές βάσεις.

Επιστημονικά, το χρώμα των μαλλιών σχηματίζεται από μια ουσία που ονομάζεται μελανίνη, η οποία παράγεται στη ρίζα του βολβού της τρίχας, από ομάδες εξειδικευμένων κυττάρων που ονομάζονται μελανοκύτταρα. Η μελανίνη η ίδια, είναι δύο τύπων: η αναλογία αυτών των δύο τύπων μάλιστα δημιουργεί το χρώμα των μαλλιών σε κάθε άτομο.

Όσον αφορά στο μαύρο χρώμα στα μαλλιά, να σου πω ότι θεωρείται το πιο κοινό χρώμα μαλλιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένα κυρίαρχο γενετικό χαρακτηριστικό και βρίσκεται σε ανθρώπους όλων των υποβάθρων και εθνοτήτων. Είναι πιθανόν το αρχικό χρώμα των μαλλιών του Homo sapiens, και βρίσκεται σε καλύτερη διανομή στην Αφρική, την Ασία, και την προ-Κολομβιανή Αμερική. Τα μαύρα μαλλιά είναι επίσης ιδιαίτερα συχνά σε ανθρώπους της Ασίας, της Νότιας Ευρώπης, τμήματα της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής, ανεξάρτητα από εθνογλωσσικές διαφορές.

Αν θέλουμε να δώσουμε κάποιες λέξεις- κλειδιά που θα υποδείκνυαν τον χαρακτήρα σου, μέσα από το μαύρο χρώμα στα μαλλιά σου, αυτές θα ήταν: Μυστηριώδης, εξευγενισμένος, παραδοσιακός, εγκεφαλικός, ικανός, ισχυρός, ανεξάρτητος και σκληρός.
Σε αντίθεση με τα φωτεινά χρώματα, τα μαύρα μαλλιά μπορεί να σε ορίσουν ως έναν χαρακτήρα πιο παραδοσιακό, που τείνει να είναι βαθιά στοχαστής, μπορεί να δει την “μεγάλη εικόνα”, και σπάνια χρειάζεται συμβουλές.

Για να σε βοηθήσω να το κατανοήσεις, θέλω να σκεφτείς το “φτωχό κορίτσι” ή την “κακιά μάγισσα” στα παραμύθια, που τα μαλλιά τους ήταν πάντα μαύρα, ενώ το αντίθετο είναι μια ξανθιά με γαλακτώδες λευκό δέρμα, που είναι η ενσάρκωση της καλοσύνης και της ευγένειας. (Στη μέση μεταξύ των δύο αυτών βρίσκεται η φλογερή κοκκινομάλλα.)

Οι άνδρες πάλι που τους αρέσουν οι γυναίκες με μαύρα μαλλιά, γοητεύονται από την αίσθηση έλεγχου που αυτές βγάζουν προς τα έξω. Θεωρούν ότι μια μαυρομαλλούσα γυναίκα είναι σίγουρη για τον εαυτό της, ξέρει πώς να διοικεί και να δίνει κατευθύνσεις, τόσο στην καθημερινή ζωή, όσο και στην εργασία ή το σεξ.

Να προσθέσω εδώ ότι σύμφωνα με έρευνα, οι μαυρομαλλούσες θεωρούνται και ειδικές στα οικονομικά. Έχουν την τάση να κολυμπούν στα βαθιά σε όλα τα θέματα και συχνά θα ψάξουν, αν χρειαστεί, ακόμη και μέσα τους για να βρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν.

Από την πλευρά των γυναικών τώρα, όπως ακριβώς οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές, έτσι και αυτές προτιμούν ιδιαίτερα τα αρσενικά με μαύρα μαλλιά. Τύπους με βάθος, ενδοσκοπικούς και σαγηνευτικά σοβαρούς. Οι άνδρες με μαύρα μαλλιά ενδιαφέρονται για τη θρησκεία, την ποίηση και την πνευματικότητα. Είναι εγωκεντρικοί μεν, αλλά τείνουν επίσης να έχουν αμφιβολίες για τον εαυτό τους.
Τέλος, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν αφορούν όλα τα παραπάνω εσένα που έχεις διαφορετικό χρώμα μαλλιών αλλά τα βάφεις μαύρα, η επιστήμη έχει πλέον αποδεχθεί ότι η χροιά, καθώς και το χρώμα των μαλλιών επηρεάζει πραγματικά την αρτηριακή σου πίεση. Έτσι, ακόμη και το χρώμα που βάφεις τα μαλλιά σου, θα επηρεάσει πιθανόν τη συμπεριφορά σου και, μετά από λίγο, θα οικειοποιηθείς τα στερεότυπα που συνδέονται με αυτό. Ακούγεται ενδιαφέρον, δεν νομίζεις;

Πηγή : astrology.gr