Κανένα πρωτάθλημα δεν χάθηκε στις 19 Οκτώβρη!!!ΠΑΟ – Ολυμπιακός 73-69

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 73-69 εμφανίζοντας και απόψε, ανάλογα συμπτώματα με εκείνα του αγώνα Κυπέλλου.

12144903_1670505326518470_5460032531028006481_n

Στο πρώτο Ημίχρονο, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να είναι εξαιρετικός στο πρώτο και τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στο δεύτερο και να ισορροπεί τον αγώνα. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο προβάδισμα του σκορ, έως ότου φτάσαμε στη τέταρτη περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι “εμφανίστηκαν” στο παρκέ 2′ πριν το τέλος με τη διαφορά να έχει φτάσει στο +10 υπέρ των γηπεδούχων. Ο Παπαπέτρου, με συνεχόμενους πόντους έριξε τη διαφορά στο -2 με εύστοχες βολές είκοσι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

ΜΟΙΡΑΖΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ, «ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ» ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο όχι απλά μπήκε… φουριόζος, αλλά μπήκε έτοιμος για όλα και αποφασισμένος για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στον αγώνα! Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τα πάντα σωστά. Έπαιξαν σωστή άμυνα, είχαν καλές επιθέσεις και το σημαντικό, τους μπήκαν όλα τα μακρινά σουτ!

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο είχε συνολικά 5/7 τρίποντα! Με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, να μην έχει σημειώσει κάποιο απ’ αυτά τα σουτ, αλλά από την άλλη να τελειώνει τα πρώτα δέκα λεπτά συνολικά με 8 ασίστ!

Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 18-32 υπέρ του Ολυμπιακού και οι Πειραιώτες ήταν σαφώς ανώτεροι στο παρκέ.

ΤΟ ΧΑΛΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο… χαλαρός απ’ ότι στα πρώτα δέκα λεπτά, αλλά και πάλι έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Χαρακτηριστικό ότι δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διατηρήσει σταθερά τη διαφορά των δέκα πόντων υπέρ τους.

Από εκεί και πέρα όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα ήθελαν οι Πειραιώτες. Διότι η αυτοσυγκέντρωση χάθηκε από τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟ πήρε το δικαίωμα να γυρίσει στο ματς. Έτσι και έγινε…

Λάθη αρκετά από τον Ολυμπιακό στην επίθεση, έχασε την καλή του άμυνα και από το 18-32 της πρώτης περιόδου, το ημίχρονο έληξε με 41-43 για τον Θρύλο. Αλλά συνολικά στο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν 23 πόντους και σημείωσαν μόλις 11…

ΚΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ…

Οι κακές επιλογές του Ολυμπιακού στην επίθεση συνεχίστηκαν και στην τρίτη περίοδο του ματς. Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν μόλις 12 πόντους! Βέβαια από την άλλη η ομάδα του Πειραιά έφτιαξε την άμυνά της, σε σχέση με το δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα.

Κράτησε τον ΠΑΟ στους 15 πόντους, αλλά ακόμη και έτσι οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ με 56-55. Διότι παρά την καλή άμυνα του Ολυμπιακού, δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση και έτσι έμεινε χαμηλά στο σκορ ο Θρύλος.

«ΞΥΠΝΗΣΕ» ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν η ίδια. Κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ από την άλλη έβγαλε κάποιες καλές άμυνες όμως όσο δεν σημείωνε πόντους στην επίθεση όλο και έδινε το δικαίωμα στον ΠΑΟ να αυξάνει τη διαφορά του.

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός όπως και στο ΣΕΦ στο Κύπελλο, στην τέταρτη περίοδο είχε ένα επιθετικό… μπλακάουτ και σε διάστημα επτά λεπτών σημείωσε μόλις δύο πόντους! Με τους «πράσινους» να φτάνουν στο +10.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως από την πλευρά τους δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με καλάθια των Σπανούλη, Παπαπέτρου κατάφεραν να φτάσουν το ματς στους 2 πόντους με σκορ 71-69, 21 δευτερόλεπτα πριν το τέλος! Στη συνέχεια έγινε γρήγορο φάουλ στον Φελντέιν, ο οποίος έβαλε και τις δύο βολές, κάνοντας το 73-69, αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ποτέ να εκδηλώσει επίθεση ενώ είχε 20 δευτερόλεπτα στον χρόνο του…

Έτσι έληξε ο αγώνας με σκορ 73-69, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα έπρεπε.

Τα δεκάλεπτα: 18-32, 41-43, 56-55, 73-69

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10, Φελντέιν 12 (2), Γκιστ 7, Καλάθης 2, Κούζμιτς 8, Γιάνκοβιτς 7 (1), Φώτσης 11 (2), Ραντούλιτσα 11, Διαμαντίδης 5.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 13 (3), Σπανούλης 7 (1τρ., 10 ασίστ), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 13 (1), Μάντζαρης 8 (2), Γιανγκ 6, Στρόμπερι 4, Αγραβάνης 3 (1), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 11, Αθηναίου.