Όχι και να παίρνει 2,5 εκατ, ομάδα Γ’ Εθνικής!

149741_10150859622130185_117418060184_12285910_1325607622_n

Ο Ολυμπιακός όπως όλα δείχνουν δεν αποδέχεται τη χορηγία του ΟΠΑΠ και φωτογραφίζει τον Δημήτρη Μελισσανίδη μιλώντας για αθέμιτο ανταγωνισμό. Η διαφαινόμενη κόντρα της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ με τον ΟΠΑΠ και τη νέα διοίκησή του υπό τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, με φόντο την οικονομική ασφυξία στην οποία οδηγούνται οι ΠΑΕ, κλιμακώνεται.

Τα ερωτηματικά των «ερυθρολεύκων» είναι συγκεκριμένα:

-Γιατί μία ομάδα Γ’ Εθνικής παίρνει περισσότερα χρήματα από τον ΟΠΑΠ από όσα παίρνουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας και της Football League, ενώ οι ανταγωνίστριές της δεν παίρνουν καθόλου;

-Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο όταν ιδιοκτήτης ομάδας είναι και ιδιοκτήτης του ΟΠΑΠ;

-Πώς γίνεται μια ΠΑΕ που διαλύεται με τεράστια χρέη στο Δήμοσιο να επιβραβεύεται παίρνοντας εκατομμύρια από τον ΟΠΑΠ την ώρα που οι υπόλοιπες ΠΑΕ παίρνουν ελάχιστα χρήματα;

Σήμερα πάντως αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ που θα οριστικοποιεί τη ρήξη του Ολυμπιακού με τον Οργανισμό και την ανοικτή αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Να σημειώσουμε πως είναι ένα θέμα που είχε προκύψει εδώ και λίγες ώρες. Είναι ξεκάθαρο ότι η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ σκέφτεται ν’ αφήσει τη χορηγία του ΟΠΑΠ, γιατί όπως χαρακτηριστικά έλεγαν «με αυτούς τους όρους δεν παίζουμε». Επίσημα, για την ώρα, δεν προέκυπτε κάτι, ωστόσο υπήρχαν αρκετές σκέψεις από ανθρώπους του περιβάλλοντος της ομάδας, μια και διαπιστώνουν επιλεκτική στάση του ΟΠΑΠ απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλωστε και στο παρελθόν ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Γιάννης Βρέντζος είχε πει πως ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βρει μια κοινή λύση για το συνολικό καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου όταν είχε ερωτηθεί στην παρουσίαση του Τσόρι Ντομίνγκες.

Μάλιστα θεωρούν πως αυτή η διαφορετική στάση του οργανισμού δεν είναι άσχετη με την αλλαγή στη διοίκηση του ΟΠΑΠ, μια και ιδιοκτήτης ομάδας και ουσιαστικά αφεντικό του οργανισμού είναι το ίδιο πρόσωπο. Και εκεί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν την εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη να έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη φασαρία με το περίφημο ασυμβίβαστο και τώρα να μη λέει κανείς τίποτα.

Επίσης αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν μια ΠΑΕ που χρωστάει εκατομμύρια στο κράτος, σε ποδοσφαιριστές και προμηθευτές να διαλύεται και το κράτος στην ουσία να έρχεται να την επιβραβεύσει επιστρέφοντάς της και δίνοντάς της ένα μεγάλο ποσό από αυτό που χρωστάει! Οπως γράψαμε άμεσα ς θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό για το συγκεκριμένο θέμα.

ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Για τον Ολυμπιακό προκύπτει μέγα ζήτημα όταν οι ΠΑΕ Σούπερ Λίγκας και Football League στενάζουν οικονομικά παίρνοντας λιγότερα χρήματα από τον ΟΠΑΠ, ενώ η ΑΕΚ κλείνει «συμφωνία» που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια. Αναρωτιούνται πώς η ΑΕΚ ως ομάδα της Football League2 θα πάρει αυτό το ποσό, όταν συνολικά 28 ομάδες της Football League θα μοιραστούν σύμφωνα με τις επιθυμίες της νέας ιδιοκτησίας του οργανισμού 5,5 εκατομμύρια, ενώ ομάδες της Football League2 θα παίρνουν μετά βίας 20.000-30.000 ευρώ.

Οι τρεις άξονες του ΟΠΑΠ και η αλλοίωση

Πιο συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό διαπίστωσαν αλλοίωση του ΟΠΑΠ, ο οποίος στηριζόταν σε τρεις άξονες. Αρχικά στην ανάπτυξη της αθλητικής οικονομίας, μια και αναρωτιούνται στον Πειραιά πώς γίνεται ο οργανισμός να χρηματοδοτεί την ΑΕΚ (η οποία είναι ερασιτεχνικό σωματείο) με 2,5 εκατ. ευρώ και με 2 εκατ. ευρώ τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και με 1,5 εκατ. τον Παναθηναϊκό. Δεύτερον, στην κοινωνική προσφορά που όπως γράφαμε και στο παραπάνω κείμενο στέκονται στον Ολυμπιακό στο ότι η ΑΕΚ αντί να πληρώσει χρήματα που χρωστάει, παίρνει λεφτά από τον ΟΠΑΠ. Και τρίτον, στο κομμάτι της διαφάνειας, με τον Ολυμπιακό ν’ αναρωτιέται πώς λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις από τον επικεφαλής του 33% χωρίς να ερωτηθεί το 66% (η πλειοψηφία) που είναι οι απλοί μέτοχοι, ο ελληνικός λαός.

Πηγή: Sport-fm.gr